Şimdi Ara

Fatma teyze...(Bakırköy yakınında olup bir insana yardım etmek isteyenler için fırsat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
13
Favori
7.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Birisine yardım hakkında konu açmak istedim, konudışı da bu forumda en kalabalık yer olduğu için ne kadar yardım olursa o kadar iyi olur düşüncesiyle konuyu buraya açtım. Aşağıdaki haritada işaretli yerde her akşam saat 8 gibi bir yaşlı teyze çorap satıyor. Gece 11 e kadar soğuk demeden yağmur demeden orda oturuyor bir kaç çorap satmaya çalışıyor (Dikkatinizi çekerim kesinlikle dilenmiyor) Ben de akşamları yürüyüşe çıkıyorum, her defasında bu yaşlı teyzenin önünden geçerken onun bu halini görüyor yüreğim burkuluyordu. Ben sorduğumda belki benden çekinir cevaplamaz diye annemden rica ettim "anne bu teyzeye sor nedir necidir neden burada gecenin 11 ine kadar soğuk demeden oturuyor bir kaç çorap satmaya çalışıyor, kimi kimsesi yokmu bir sor" dedim. Annem de sağolsun sormuş. Adı Fatma imiş. Bu teyzenin bir çocuğu varmış. Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastahanesinde tedavi görüyormuş. Hergün oğlunun yanına geliyormuş. Akşamları da hastaneden çıktıktan sonra bir kaç çorap satmaya buraya geliyormuş. Evi kiraymış. Kocası olup olmadığını annem sormayı unutmuş ama zannedersem kocası yok galiba(Sonradan yanına uğradığımızda öğrendik ki kocası vefat etmiş). Her halde çocuğunun masrafları, kirayı çıkarmak ve geçimini sağlamak için ne yapsın işte gece 11 e kadar bu şekilde soğukta dışarda çorap satıyor. Benim sizden ricam Bakırköy civarında oturanlar isterse kendileri de bizzat görmek ve elden yardım etmek isteyenler olursa yardımlarını esirgemezse çok iyi olur. Yada başka bir çeşit yardım için fikri olanlar varsa fikirlerini yazsınlar. (Mesela benim fikrime göre bu tarz yardımları devletin yapması lazım ama yetkili kişilere bu durumu nasıl haber verebiliriz. Bu tarz fikirleri olan yada yol göstermek isteyenler fikirlerini yazsın lütfen)
    Adres tarifi isteyenler için: Kartaltepe mahallesi Filiz sokak/ Bakırköy. Meydana yakın bir yer burası Meydanın iki sokak ötesi.Bakırköy-Taksim sarı dolmuşlarının biraz aşağısındaki sokak, yalnız sokağın öbür başına kadar yürümek gerek. Bir de bu teyzemiz gündüzleri hastanede çocuğuna baktığı için gelemiyor. Akşam 7-8 gibi geliyor zannedersem.
    İsteyen arkadaşlar da olursa akşamları saat 8 gibi meydanda buluşup ben bizzat sizi teyzenin bulunduğu yere götürebilirim.

22 kasım saat 00.52 itibariyle güncelleme: Arkadaşlar şimdilik o bölgeden geçenler çorap alarak teyzeye yardım etsinler. Konu hem yanlış anlaşılır hem de suç olur düşüncesiyle hesap numarası vermekten vazgeçtik. Ama Deniz Feneri, İHH, Belediye, Kaymakamlık gibi resmi yada sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantıya geçip yardımların bu kanallardan yapılması için elimizden ne gelirse yapacağız. Maddi yada manevi desteği geçenler, konuyu güncel tutan, hiç bir şey yapamıyorsa dua edenlerden Allah razı olsun. Gelişmeler oldukça bilgilendiricem.

Fatma teyze...(Bakırköy yakınında olup bir insana yardım etmek isteyenler için fırsat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neksus -- 22 Kasım 2014; 13:42:00 >

• Başka bir şehirdeyim ama konunun yukarıda kalması için güncelliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Başka bir şehirdeyim ama konunun yukarıda kalması için güncelliyorum.
    İlginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neksus

quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Başka bir şehirdeyim ama konunun yukarıda kalması için güncelliyorum.
    İlginiz için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdszBiri

güncel

Alıntıları Göster
    Sağolun
  • quote:

Sağolun

Alıntıları Göster
    Uplayalım
  • çok iyisiniz gerçekten sagolun maalesef elimden gelmiyor birsey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

çok iyisiniz gerçekten sagolun maalesef elimden gelmiyor birsey
    https://www.facebook.com/video.php?v=988820464479754&set=vb.929783653716769&type=2&theater

boyle olmasin bizim fatihte odabasinda bi kadin duruyorn 2 oglu akli dengesi Bozuk Gunlugu 300 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breaak4Love

https://www.facebook.com/video.php?v=988820464479754&set=vb.929783653716769&type=2&theater

boyle olmasin bizim fatihte odabasinda bi kadin duruyorn 2 oglu akli dengesi Bozuk Gunlugu 300 lira

Böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Teyzeyi görseniz bana hak verceğinizi düşünüyorum. Sessizce orda öyle oturuyor birileri çorap alsın diye bekliyor garibim. Kimseyi de çorap alırken görmedim. Durumu zor yani.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Breaak4Love

Böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Teyzeyi görseniz bana hak verceğinizi düşünüyorum. Sessizce orda öyle oturuyor birileri çorap alsın diye bekliyor garibim. Kimseyi de çorap alırken görmedim. Durumu zor yani.

Alıntıları Göster
    Yukarılarda dursun konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Mazot

Yukarılarda dursun konu.

Alıntıları Göster
    bahsettiğin kadını tahmin edebiliyorum geçen hafta bakırköy sahile yürüyüşe çıkmıştım anllattığın gibi yaşlı bi teyze çorap satıyodu. Bak şimdi içime dert oldu keşke bi çiftte ben alsaydım nolcaktı sanki nerelere ne paralar harcıyoruz, o an düşünemedim neyse bi dahakine gittiğimde alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 20 Kasım 2014; 17:02:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektronikci_71

bahsettiğin kadını tahmin edebiliyorum geçen hafta bakırköy sahile yürüyüşe çıkmıştım anllattığın gibi yaşlı bi teyze çorap satıyodu. Bak şimdi içime dert oldu keşke bi çiftte ben alsaydım nolcaktı sanki nerelere ne paralar harcıyoruz, o an düşünemedim neyse bi dahakine gittiğimde alacağım

Hakikaten dediğiniz doğru nerelere lüzumsuz harcamalar yapmıyoruz ki... Bir de bu teyzemiz dilenmiyor yani. Annem içinden gelmiş cüzdanından bir miktar bir şey vermek istemiş "çorap alın" demiş. Annem de "çorap var bunu içimden geldiği için vermek istiyorum demiş" de zorla kabul ettirmiş.
  • Güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: Redible

Güncel
    Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unlimitêd

Güncel

Alıntıları Göster
    eski okuduğum lisenin 2 sokak önü. bazen bisikletle tura çıkıyorum. oradan her geçtiğimde elimden geldiği kadar hep çorap alabilirim.
  • Güncel kalsın

• quote:

Orijinalden alıntı: mavzerturk

eski okuduğum lisenin 2 sokak önü. bazen bisikletle tura çıkıyorum. oradan her geçtiğimde elimden geldiği kadar hep çorap alabilirim.

Duyarlılığınız için teşekkürler. Aynı zamanda konuyu güncel tutan arkadaşlarada teşekkürler. Konu ne kadar çok kişiye ulaşırsa yardım yapılma ihtimali o kadar artar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mavzerturk

Duyarlılığınız için teşekkürler. Aynı zamanda konuyu güncel tutan arkadaşlarada teşekkürler. Konu ne kadar çok kişiye ulaşırsa yardım yapılma ihtimali o kadar artar.

Alıntıları Göster
    up

• up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fızban

up
    güncel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.