Şimdi Ara

felsefe okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ünide Felsefe okumayı düşünüyorum. Birkaç sorum var bilgili abilere.

1-Bölüm için ne tür özellikler gerekiyor?
    2-Bölüm için uygun olup olmadığımı nasıl anlarım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Ben Felsefe okumuyorum ama edindiğim bilgilere göre yazayım.
    1 ve 2: Tek özellik gerekiyor bence: Felsefeyi çok sevmek, onunla adeta yatıp kalkmak. Zaten çoğu öğrenci girdiği bölüme hiç bilgisi olmadan giriyor. Yani ek bir bilgi ile girmene gerek yok.

Bence direkt olarak sadece felsefe okuma. Yapabilirsen daha fazla iş imkanı olan bir bölüme gir ve çift anadal yap. Çünkü Felsefe mezunları için çok iş imkânı yok. Akademi düşünsen bile her zaman yanında ek bir mesleğin olsun. Çünkü ne olacağı belli olmaz.
    Türkiye'de Felsefe için üniversite olarak en çok sırasıyla: Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ öneriyorlar. Ama ODTÜ'nün de bildiğim kadarıyla tamamı analitik felsefe ağırlıklı değil. Yani yapabiliyorsan Bilkent veya Boğaziçi oku.
    Ama, ben sadece keyif için okurum, çift anadalla da uğraşamam diyorsan; kendin kitaplarla lisans seviyesinde felsefe öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 22 Şubat 2019; 1:14:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Ben Felsefe okumuyorum ama edindiğim bilgilere göre yazayım.
    1 ve 2: Tek özellik gerekiyor bence: Felsefeyi çok sevmek, onunla adeta yatıp kalkmak. Zaten çoğu öğrenci girdiği bölüme hiç bilgisi olmadan giriyor. Yani ek bir bilgi ile girmene gerek yok.

Bence direkt olarak sadece felsefe okuma. Yapabilirsen daha fazla iş imkanı olan bir bölüme gir ve çift anadal yap. Çünkü Felsefe mezunları için çok iş imkânı yok. Akademi düşünsen bile her zaman yanında ek bir mesleğin olsun. Çünkü ne olacağı belli olmaz.
    Türkiye'de Felsefe için üniversite olarak en çok sırasıyla: Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ öneriyorlar. Ama ODTÜ'nün de bildiğim kadarıyla tamamı analitik felsefe ağırlıklı değil. Yani yapabiliyorsan Bilkent veya Boğaziçi oku.
    Ama, ben sadece keyif için okurum, çift anadalla da uğraşamam diyorsan; kendin kitaplarla lisans seviyesinde felsefe öğrenebilirsin.
    Hocam ben seviyorum felsefeyi. Tek takıldığım nokta bazı kaygılarım var bazı metinleri anlayamam diye. İş imkanı olarak da aklıma başka hiçbir bölüm gelmiyor. Okunacak yer olarak da Amanyada okuyacağım ailem sebebi ile mecburen ve hangi üniversite olacağı belli değil.

• Mal İnsan kullanıcısına yanıt
    Almanya üniversiteleri hakkında hiçbir bilgim yok. Facebook grupları falan vardır, oradan Almanya'da felsefe okumuş/okumakta olan Türk kişilere sorabilirsiniz.
    Metinleri anlamaktan kastınızin ne olduğunu tam olarak anlamadım. Almanca olduğu için mi? Eğer barajı geçebilen birisiyseniz ve ortalama zekânızın olduğuna inanıyorsanız anlayacağınızı düşünüyorum. Felsefe bölümünde galiba mantık dersi de görülüyor.

• quote:

Almanya üniversiteleri hakkında hiçbir bilgim yok. Facebook grupları falan vardır, oradan Almanya'da felsefe okumuş/okumakta olan Türk kişilere sorabilirsiniz.
    Metinleri anlamaktan kastınızin ne olduğunu tam olarak anlamadım. Almanca olduğu için mi? Eğer barajı geçebilen birisiyseniz ve ortalama zekânızın olduğuna inanıyorsanız anlayacağınızı düşünüyorum. Felsefe bölümünde galiba mantık dersi de görülüyor.
    Türkçelerinde bile zorlandığım oluyor. Normal zekanın altındayım.

Hangi yazıyı okuduğuna, bilgi seviyene uygun bir yazı olmasına, bazı akademik kelimelerin anlamını bilip bilmemene, sakin kafayla okumana, iyice odaklanmana vb. koşullara göre değişir. Kendini bu kadar küçük ve öz yetersiz görme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent Felsefe
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hangi yazıyı okuduğuna, bilgi seviyene uygun bir yazı olmasına, bazı akademik kelimelerin anlamını bilip bilmemene, sakin kafayla okumana, iyice odaklanmana vb. koşullara göre değişir. Kendini bu kadar küçük ve öz yetersiz görme.
    Umarım ileride pişman olmam

Ben normalin üstü zekadayım ben de anlamıyorum Sen daha yeni yetişkinliğe adım atmışsın, çalışırsan olur. Hiç kimse senin yaşında alanının uzmanı olmuyor neticede. Ayrıca kendini bilmen güzel bir şeydir. Bölümü bir meslek olarak yapıp yapamayacağını iyi araştırmanı öneririm. Ben salak gibi gittim iktisat yazdım ilgi alanım yoktu senin yaşında açıkçası çok pişman oldum sonradan ama yeniden baştan başlamak zor geldi. Hayatın belirlenecek üniversitedeki bölüm ile.
    Felsefe zaten öyle ilk okuyuşta anlaşılabilecek metinler içermiyor genelde. Felsefeden anlamayan bazıları yeni başlıyorsanız saf aklın eleştirisi okuyun, Hegel okuyun diyorlar. Yahu bunlar o dönemde bilen kişiler için yazılmış adam sana gelip açıklamaz orada ne anlattığını. Hegel onları halk okusun diye yazmıyor yani. Hegel zaten anlamanın zor olduğu filozoflar arasında 1. sırada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Ben normalin üstü zekadayım ben de anlamıyorum Sen daha yeni yetişkinliğe adım atmışsın, çalışırsan olur. Hiç kimse senin yaşında alanının uzmanı olmuyor neticede. Ayrıca kendini bilmen güzel bir şeydir. Bölümü bir meslek olarak yapıp yapamayacağını iyi araştırmanı öneririm. Ben salak gibi gittim iktisat yazdım ilgi alanım yoktu senin yaşında açıkçası çok pişman oldum sonradan ama yeniden baştan başlamak zor geldi. Hayatın belirlenecek üniversitedeki bölüm ile.
    Akademisyen olmak isterdim ama benim için çok zor gözüküyor.

@Plantinganın Cini hocam sizce bizim Türkçe çevirilerde sorun var mı?

Diğer felsefe alanlarla çok ilgilenmediğim için pek bilmiyorum. Din felsefesinde de pek Türkçeye bir şey çevrilmemiş zaten. Ama duyduğum kadarıyla Aziz Yardımlı çevirisi falan sıkıntılıymış.
  • okuma
  • Yabancı dil konusunda iyi değilsen bulaşma derim çoğu kitapları İngilizce okucaksın ve Yunanca hadi bunları halletin diyelim kitap okumayı sevmiyorsan hiç bulaşma 2 arkadaşım felsefe üni 3. Sınıfta bıraktı felsefeyi. Ben de felsefe istiyordum fakat felsefeyi kendi kendine geliştirebilirsin o yüzden farklı bir bölüm seçmeni öneririm. Sözelden bir bölüm okuyorum şuan fakat imkanım olsa kesinlikle sağlık sektöründe bir alanda okurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoubleTh1nk -- 24 Şubat 2019; 2:43:20 >
  • Ben felsefe okuyorum.Yazılanlara bakınca kendimi gerizekalı hissettim.Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.