Şimdi Ara

fiat 500 multijet & fiat 500 1,2 otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar sizlerede danismak istedim alicagim arac fiat 500 kesinlestirdim fakat asil soru 1,3 dizel duz vites mi yoksa 1,2 otomatik vites mi ?

gunde 100 km yol yapiorum istanbul trafiginde dur kalk olarak on bilgi bu

simdi sizce dizel ile benzinli arasinda ne kdr lik bir yakit farki olabilir ve duz vites dizel alirsam satmam zorlasicak cunku genelde bayanlar kullaniyor bu araci ve otomatik vites tercih ediolar ve satarkende zarar edicegimi biliorum

diger sorum ise arac cabrio olucak sizce fiat in cabrio araci alinir mi tentesi su gecirir mi ariza verir mi ?

sizin dusunceniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tentesi hakkında net bir şey söyleyemem ama yeni kasa SLK'ların, CLK'ların bile su sızdırdığını, ses yaptığını okuyoruz forumlardan. 500'de de aynı durum olursa pek sürpriz olmaz. Diğer konuya gelirsek kesinlikle dizel otomatik alın derim.
  • dizelin malesef otomatigi yok sadece duz vites

birde otomatigi tam otomatik degil dualogic tam bir kabus

tente konusu cok dusundurucu

• yok mu fikir sahibi arkadaslar acaba

• Bence Alferomeo Mitoyada bakın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriosunu bilmem de normal versiyonu arkadaşımda vardı. 1 yıl boyunca bazen sürücü bazen yolcu koltuğunda bindim araca. 1.4 100hp dualogic. şanzımanı hiç hoşuma gitmedi. vites geçişlerini rahatlıkla hissettiriyor. ayrıca tüketimi de bir miktar fazla geldi bana. ama manuel olsa hafif araba olduğundan tüketimi düşük olacaktır diye düşünüyorum. sport moda aldığımda gayet tepkili bir araçtı aslında. ön taraf rahat aydınlık. arka taraf haliyle sıkışık. 180 boyumla arka tarafta kaykılarak tek kişi gayet rahat oturabiliyordum aslında. ama uzun yol çekilmez :)
    ne olursa olsun ilerde olur da biraz fazla para geçerse elime ikinci araç olarak kesinlikle alacağım araçtır :)
  • yok mu baska test eden tecrube sahibi arkadas

• Evet beyler hala konu açık cunku duzgun birtane bulamadım

• Dur-kalk trafiğinde dualogic bir düz vites kadar dikkat istiyor, yoksa sarsıntısız kullanmak kolay değil. Bir debriyaj pedalı olsa sanki işler daha kolay olacak. Bu şanzımanlar gerçek otm. değil. Parkederken faydası var ama, yarım kavraması çok iyi. Yine de şimdiki fikrimle düz vites tercih ederdim.

2009 sonunda 500C, 2010 başında ise bütün 500'lerde süsüpansiyon değişti. Ford Ka ile aynı platformada üretilince Ford süspansiyonu biraz değiştirmiş. Yeni süspansiyonun daha konforlu ve virajlarda daha iyi olduğunu söylerler. eski süspansiyondan arkasını erken bırakma, dönel kavşaklarda arkada kararsı kalma şikayetleri vardı. Panda süspansiyonunun tamamen aynısıydı.

Multijet 2013 modellerden beri yok. Neden getirmiyorlar bilmiyorrum, getirselerdi düşünebilirsdim. 1.2'den biz memnunuz, performansı yeterli ama belki dizel daha az harcayabilirdi. İstanbul'da, yakl. 35 km mesafelerle 28-35 km/s ortalama hızla 5-6 lt/100 km arası tüketiyorum. Şehirlerarasında da 70le seyrederek 60km/s ortalama ile 4 lt yaktım bir defa. Bunu dışında tüketim pek 5 litrenin altına inmiyor.

10bin km içinde problem çıkarmadı, yalnız soğukken süspansiyon biraz sesli. Süspansiyon şimdilik fena değil ama biraz hızlı aşınacak sanki. Fiat'ların süspansiyon ve direksiyonu güzel, sürüşü zevkli ama bendeki genel intiba, biraz hızlı aşınıyorlar.

Şu anda bence biraz yapay bir fiyatı var, bu ikinci eli de etkileyebilir. Fiat 500'ün fiyatları çok oynadı**. Panda platformunda geliştirilmiş ve üretilen bir arabadır, fazla para kaptırmayın. Skoda Citigo'lara da bakın bence. Açıkçası henüz Skoda'yı deneyemedim ama bu şartlarda yeni Citigo'yu tercih ederdim herhalde.

**http://news.drive.com.au/drive/motor-news/fiat-500-price-slashed-by-10000-20130607-2ntnr.html

• Skoda değilde peu 208 1.4 dizel yada 1.0 vti düşünmeye yönelir gibiyim ama çok kararsızım gercekten cunku yakıt cok onemlı gunde 100 km dur kalk yapıorum resmen yakıt sorun olmasa 1.4 cooper yada one alırım duz vıtes ama oda cok yakar sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.