Şimdi Ara

FİAT LİNEA ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE DÖNÜŞÜM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
429
Cevap
82
Favori
102.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sayın Yalçın Demir,
    Fiyatları yaklaşık verdim, malzemelerin resimlerini de koydum markaları da belli, internetten kolayca fiyat alabilirsiniz.
    Ben bu yazıyı parça satmak, tedarikçi reklamı yapmak için yazmadım. Kendi parçalarınızı kendiniz pekala temin edebilirsiniz.

Özel olarak bulamadığınız ürün varsa fiyatını ve temin edebileceğiniz adresi verebilirim. Eğer yol gösterebileceğim, yardımcı olabileceğim bir şey var ise sev seve içtenlikle yardım etmeye çalışırım.

Ayrıca artık ticari kaygılarımız var, bu iş için bir iş yerimiz var. İşler gittikçe ilerliyor, farklı model ve araçlar dönüştürüyoruz. Elimizde devam eden 3 farklı araç dönüşümü projesi var.
    Türkiye de bazı firmalara elektrikli araç dönüştürüp verdik. 2 üniversite ile işbirliği halindeyiz.

Bu ticari kaygılarımız nedeni ile burada linea hariç ne yaptığımız hususun da daha fazla detay veremiyoruz.
    Reklam kaygımız yok. Olsa burada çok daha fazla yazımızı okurdunuz.

Sadece 4 mühendis bu proje de çalıştı demek haksızlık olur. Başlangıçta 4 kişi idik ama gittikçe sayımız artıyor.
    Daha fazla mühendis ve teknisyen gerek bir yerde gerekse dışarıdan bizimle birlikte çalışıyor.hatta bi ara aramizda fizik muhendisibile vardi

Muratali nin söylediklerini değerlendirmek size kalmış.

Fluence Ze nin projesinde çalıştığımızı kimden duyduysanız, doğru olup olmadığını o kişiye sorun lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginos -- 3 Haziran 2014; 9:53:40 >

• Sayın enginos bu işi ticari anlamda yapmanız bürokrasiyi de aştığınızı gösterir. Buna çok sevindim inşallah verilen emeklerin maddi karşılığı da olur. Bu maddi karşılık ta ananızın ak sütü gibi helaldir. Ticari kaygılarınız var yada yok ki bundan sonra olması gayet doğal bu güne kadar paylaştığınız bilgi ve detaylar için teşekkürler hiç bunları paylaşmaya da billirdiniz. Reklam içinde bu işi yapacak adam sanırım donanım haberi reklam sahası olarak kullanmaz sanırım bunun reklamının daha profesyonelce yapılacağı mecralar ve kişiler bulabilir.

Size ve bu işte emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkürler sizin bu azminiz, bilginiz, çalışkanlığınız çoluk çocuğa örnek olmalı. Atalarımızın dediği gibi "azimle ..... taşı delermiş" sizde taşı deldiniz. Ellerinize sağlık.
  • Engin bey sizinle görüşebilirmiyim
    GSM:05416969446

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enginos E kullanıcısına yanıt
    Merhaba engin bey yazılarınızı takip ediyorum
    Ve takdir ediyorum.
    Kolay bir iş değil Rabbim kolaylık versin.
    Ben Antalya'da yasiyorum.
    Sizinle tanışmak istiyorum.
    Beni ararmısınız.
    GSM:05416969446

• bu konudaki son mesajım;
    insanların ancak rüyalarında görebilecekleri şeyleri gerçek hayatta yaptım diye anlattıkları mesajlar duruyor. Benim gerçekleri yazdığım mesajlar yönetici tarafından siliniyor. Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmuratalix

bu konudaki son mesajım;
    insanların ancak rüyalarında görebilecekleri şeyleri gerçek hayatta yaptım diye anlattıkları mesajlar duruyor. Benim gerçekleri yazdığım mesajlar yönetici tarafından siliniyor. Kolay gelsin

Hocam gerçekleri yazmak derken ne anlattın da silindi, yazdığın mesajları hatırlıyorum, pek kayda değer bir içerik yoktu. Muğlak imalar, kendince alaycı laf sokmalar falan..
    @enginos ve arkadaşları bir otomobil almış ve elektrikli araca dönüştürmüş. Fotoğraflarını da koymuş, detaylara ilgili soru soranlara da açıklama yapıyor. Anlattıkları ve koyduğu fotoğraflar sahte mi diyorsun?
    Adamın kendi anlattığı kariyeri-birikimi ile ilgili bilgilerde aklına yatmayan şeyler bulup eleştirmenin ne faydası var? Bir ürün ortaya konmuş ve çalışıyor. Eğer şüpheleniyorsan çözüm basit, kalk git Antalya'ya, aracı gör, söylenenler uydurma ise buraya yaz.
    Bu başlığın konusu insanların diplomaları, kariyeri, cv'leri değil. Elektrikli araç.

• Merhaba engin bey ve mesaj yazan tüm arkadaşlar . Engin beyi ve tüm ekibini verdigi mücadeleden dolayı kutluyorum eminimki kendisi bunları zevkle yapmıştır. Başarılarından dolayı helal olsun diyorum . İlginizi çekeceğini düşündüğümden bu konuyla ilgili çalışmalarım oldugunu belirtmek isterim. 2 senedir BLDC motorlar ve elektrikli araçlar üzerine çalışmalar araştırmalar yapıyorum ve sonuçta bir bldc motor üretmeyi becerdim torkunu vesayre denemek amaçlı bir araç yaptık ve motoru üzerinde deneme şansımız oldu . 3000 w lık bir motor 72 voltta denedik 40 amper çekiyor kalkışta ve iki kişiyi 25 derece yokuşa şanzıman olmadan çıkarabiliyor . 60 km sürat bu 20 alık aküyle 50 km menzili var . Motor dan verim aldıgımızı düşündüğümden bir araç modelledim görmek isteyeceginizi düşündüğümden resimlerini ekliyorum. üretimine başlamayı planlıyoruz fakat ekonomik nedenlerden dolayı bilirsiniz biraz gecikecek gibi. Elektrikli bisiklet katagorisine sokmayı başarabilirsek tip belgesi vs gerekmiyecek sanırım , yorumları bekliyorum Saygılar...

http://www.youtube.com/watch?v=37eL-IxVaSQ

http://www.youtube.com/watch?v=JtIS_uRo0eQ

• Aman tanrım, Bende Skoda Favorit rabayı nasıl elektrikli yaparım diye araştırıyordum.
    Engin kardeş inana size gıbta ettim. Bu aracın ruhsatını nasıl halletiniz. En çok onu mrak ediyorum.

Ben Hafif ve geniş bir arac olduğu için Skoda Forman marka arabaya elektrikli araca cevirmeyi düşündüm. Lakin bende şanzımanla elektrik motorunu birleştirecek ne ekipman var nede
    teknik bilgi var. İnternette dönüşüm kitlerini inceleyip durdum. Benim aklımda bu işin sektörünü açmak vardı. Piyasadaki tüm doğan şahinleri Elektrikli araca cevirmek. LPG li şahin oluyorsa, Bataryalı şahin neden olmasın.
  • UberJager kullanıcısına yanıt
    bence konuyu baştan sona okumamışsın...incelemelisin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemyasam

Merhaba engin bey ve mesaj yazan tüm arkadaşlar . Engin beyi ve tüm ekibini verdigi mücadeleden dolayı kutluyorum eminimki kendisi bunları zevkle yapmıştır. Başarılarından dolayı helal olsun diyorum . İlginizi çekeceğini düşündüğümden bu konuyla ilgili çalışmalarım oldugunu belirtmek isterim. 2 senedir BLDC motorlar ve elektrikli araçlar üzerine çalışmalar araştırmalar yapıyorum ve sonuçta bir bldc motor üretmeyi becerdim torkunu vesayre denemek amaçlı bir araç yaptık ve motoru üzerinde deneme şansımız oldu . 3000 w lık bir motor 72 voltta denedik 40 amper çekiyor kalkışta ve iki kişiyi 25 derece yokuşa şanzıman olmadan çıkarabiliyor . 60 km sürat bu 20 alık aküyle 50 km menzili var . Motor dan verim aldıgımızı düşündüğümden bir araç modelledim görmek isteyeceginizi düşündüğümden resimlerini ekliyorum. üretimine başlamayı planlıyoruz fakat ekonomik nedenlerden dolayı bilirsiniz biraz gecikecek gibi. Elektrikli bisiklet katagorisine sokmayı başarabilirsek tip belgesi vs gerekmiyecek sanırım , yorumları bekliyorum Saygılar...

Sponsor bulabilirseniz en azından prototip yapma şansınız olur. Motor maliyetiniz ne kadar oldu yazabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mkilinc79

quote:

Orijinalden alıntı: xmuratalix

bu konudaki son mesajım;

Hocam gerçekleri yazmak derken ne anlattın da silindi, yazdığın mesajları hatırlıyorum, pek kayda değer bir içerik yoktu. Muğlak imalar, kendince alaycı laf sokmalar falan..
    @enginos ve arkadaşları bir otomobil almış ve elektrikli araca dönüştürmüş. Fotoğraflarını da koymuş, detaylara ilgili soru soranlara da açıklama yapıyor. Anlattıkları ve koyduğu fotoğraflar sahte mi diyorsun?
    Adamın kendi anlattığı kariyeri-birikimi ile ilgili bilgilerde aklına yatmayan şeyler bulup eleştirmenin ne faydası var? Bir ürün ortaya konmuş ve çalışıyor. Eğer şüpheleniyorsan çözüm basit, kalk git Antalya'ya, aracı gör, söylenenler uydurma ise buraya yaz.
    Bu başlığın konusu insanların diplomaları, kariyeri, cv'leri değil. Elektrikli araç.

+1

Gereksiz bir tartışma çıkmış.Konu sahibi arkadaş yapmış veya yapmamış veya yanlış hatırlamış geçmişini diyelim ne önemi var şuan için.Bizim burada ilgilendiğimiz ortaya çıkan bu elektrikli linea.Hobi olarak böyle bir şeyi yapabilmek büyük başarı.Gerçi 20.000 dolarda az para değil hani.Bu tür şeylerde maddiyat en büyük sorun, arabayı dönüştüren kişilerde bu sorunu aşmışlar ne mutlu bize

• hocam aracin videosunu koyun bakalim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginos

Hocam ben bişeyi merak ediyorum, Motoru hallettiniz ,gaz pedalınıda hallettiniz oda tamam Hidrolik frende tamam , peki klimayı ve hidrolik direksiyonu nasıl hallettiniz ? klima çok şart değil belki ama diğer iki şeyi nasıl çalıştırdınız ? bildigim kadarıyla normalde motordan güç alıyo bu parçalar

birde tabi ısıtma sistemi v.s var

Ah şu Dual carbon battery denilen pil bi yaygınlaşsada uzun şarj ve menzil problemlerine çözüm olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 4 Eylül 2014; 0:46:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

hocam aracin videosunu koyun bakalim

forumda önceki mesajlarda video paylaşılmıştı zaten
    buyrun
    www.youtube.com/watch?v=2DAuw-XAR5k
  • Linea'dan sonra Fiorino'yu, Bipper'i ve Jumper'i de elektrikli araca dönüştürecek misiniz?
  • hocam yenı gelişmeler ve videolar ve testler bekliyoruz
  • son gelişmeleri merak ettim
  • yapan arkadaşlar işten ya parayı vurdular, ya baskı altındalar ya da forumdan bunaldılar.
    4. sayfaya kadar çok güzel okuyordum fakat sonra artık bir ticarethanemiz oldu diyince işler değişti galiba.
    Sonuçta 2 tane üniversite ile çalışıyorsanız işin brokrasi kısmını çoktan çözmüşsünüzdür
  • quote:

Merhaba engin bey ve mesaj yazan tüm arkadaşlar . Engin beyi ve tüm ekibini verdigi mücadeleden dolayı kutluyorum eminimki kendisi bunları zevkle yapmıştır. Başarılarından dolayı helal olsun diyorum . İlginizi çekeceğini düşündüğümden bu konuyla ilgili çalışmalarım oldugunu belirtmek isterim. 2 senedir BLDC motorlar ve elektrikli araçlar üzerine çalışmalar araştırmalar yapıyorum ve sonuçta bir bldc motor üretmeyi becerdim torkunu vesayre denemek amaçlı bir araç yaptık ve motoru üzerinde deneme şansımız oldu . 3000 w lık bir motor 72 voltta denedik 40 amper çekiyor kalkışta ve iki kişiyi 25 derece yokuşa şanzıman olmadan çıkarabiliyor . 60 km sürat bu 20 alık aküyle 50 km menzili var . Motor dan verim aldıgımızı düşündüğümden bir araç modelledim görmek isteyeceginizi düşündüğümden resimlerini ekliyorum. üretimine başlamayı planlıyoruz fakat ekonomik nedenlerden dolayı bilirsiniz biraz gecikecek gibi. Elektrikli bisiklet katagorisine sokmayı başarabilirsek tip belgesi vs gerekmiyecek sanırım , yorumları bekliyorum Saygılar...

Kusura bakmayin ama el arabasina dogan direksiyonu takmis gibi olmus.sanziman olmadan iki kisiyi rampada cekicek gibi bi guc tork gorunmuyor motorda.bos tekeri 60 km hiz devrine cikarmak kolayda yukte ne olucak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Kusura bakmayin ama el arabasina dogan direksiyonu takmis gibi olmus.sanziman olmadan iki kisiyi rampada cekicek gibi bi guc tork gorunmuyor motorda.bos tekeri 60 km hiz devrine cikarmak kolayda yukte ne olucak?

Bakarak anlayabilenini de ilk defa görüyorum

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.