Şimdi Ara

Fiber İnternet İSS Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Mevcutta TT altyapısı üzerinden Netspeed firmasından VDSL aboneliğim var. 100 Mbps'lik tarifedeyim ve son zamla birlikte aylık 450 TL ödemesi bulunmakta. Bir yılı aşkın bir süredir kullanıyorum. Öyle aman aman bir sıkıntı yaşamadım bu süre zarfında. Yine TT tarafından fiber altyapı da geldi adresimize. Bundan dolayı fibere geçmek istiyorum fakat çok fazla sayıda İSS olduğundan hangisine geçeceğimi bilemedim. Bulunduğum il İzmir. Evde online oynayan sadece bir kişi var, telefondan ve ps5 üzerinden. Bilgisayar kullanılıyor fakat bilgisayardan online oyun söz konusu değil. Kalan 4 kişi için internet daha çok tv/telefon üzerinden dijital platformlarda dizi-film izleme, sosyal medyada takılma vb. amaçlı kullanılıyor. Geçmek istediğim tarife ise 200 veya 500 mbps tarifelerden biri. Kendimce birkaç firmanın mevcut tarifelerini listeledim. Bu firmalar arasından veya farklı önerebileceğiniz, fiyatları da göz önünde bulundurarak, kesinti, hız, gecikme vb. konularda çok fazla sıkıntı yaşatmayacak bir firma var mıdır?

Mevcut VDSL aboneliğime ait güncel hız testi:

Birkaç firmanın güncel fiber internet tarifeleri (Kablonet tarifeleri dün son tarihti sanırım, onda farklılık olabilir):

• netgsm kullanıyorum memnun kaldım.

• Reanimate kullanıcısına yanıt
    Netgsm maksimum 100 mbps verdiği için listeye eklemedim. En az 200 mbps’lik bir tarifeye geçmek istiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendi altyapısı olduğu için düz mantıkla en sıkıntısızı olur diye TTNET’den 800 liraya 200 Mbps tarife mi yoksa benzer fiyata başka firmadan 500 Mbps tarife mi almalıyım?

• Ben de İzmir'deyim Netman kullanıyorum 500 Mbps tarifedeyim. Firmanın İzmir'de pop noktası var Türk Telekom ve Türknet ile peeringi var. Pop noktası İzmir'de olduğu için çevre illerdeki veri merkezlerine ping süreleri düşük, İstanbul sunucularına 10-12 ms civarı pingi var. 1 seneyi geçti sorunsuz devam ediyoruz. İzmir için Netman'i tavsiye edebilirim.

Sizin özelinizde 200 Mbps tarife yetecektir muhtemelen.

• mertkan1667 kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim. Firmayı inceleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdk_5 -- 1 Kasım 2024; 16:9:43 >
  • Millenicom ile görüştüm. 500 Mbps tarife için arkadaşını getir kampanyası ile birlikte ilk 4 ay 620 TL, sonraki iki ay 720 TL, devam eden aylar içinse güncel tarife fiyatından aylık ödemem olacağını söylediler. Mevcut aboneliğim VDSL olduğu için fiber olarak yeni bir kurulum olacağından 550 TL bir kurulum ücretinin çıkacağını belirttiler. Ben hep ücretsiz bir şekilde geçiş olacağını biliyordum, bana çok mantıklı gelmedi açıkçası çünkü Netspeed ile görüştüm ve VDSL'den fibere geçişte herhangi bir ek ücret almadıklarını belirttiler.

• rdk_5 R kullanıcısına yanıt

Netseed kullanıyorsan vdsl den fibere geçmek için ücret almazlar. Ama başka firma kullanacaksan onlar yeniden kurulum ücreti alırlar. Tavsiyem önce neetspeedte fibere geçin sonrasında diğer türktelekom alyapısını kullanan ısslere geçiş yoluyla ücretsiz geçebilirsiniz. Tabi 3 ay kalma şartı olabilir. Ona dikkat etmek lazım.

• Yavuzd58 Y kullanıcısına yanıt
    Comnet VDSL’e geçiş başvurusu yaptım. Geçiş tamamlandıktan sonra fiber tarifeye geçicem.

• Fiyatı size uygunsa fixnet de geçtiğimden beri iyi. Taşıması da çok hızlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep en az 200 Mbps'lik bir tarife düşünüyordum fakat ilk etapta 100 Mbps hız yeterli olacaktır diye karar değiştirdim ve Burger King kampanyasından da yararlanarak TurkNet bağlattım. İlk izlenimim oldukça iyi. Hız testlerinin ekran görüntülerini de paylaşıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.