Şimdi Ara

Fiyatı Belirleyen Etken Ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben teknoloji konusunda pek bilgisi olmayan biriyim. Akıllı telefonlar ne diye google'da araştırdım da program yüklemeye ve kaldırmaya uygun olan telefonlara deniyormuş. Bunu öğrenince aklıma birşey takıldı.

Madem bu telefonlara yazılım yükleyip kaldırabiliyoruz öyleyse bu telefonların fiyatını belirleyen şey ne? 300 liraya da akıllı telefon var 2000 liraya da. 300 liralık telefon alıp yazılımını silip 2000 liralık telefondaki yazılımı yüklesek her iki telefon da aynı işlevi görmeyecek mi?

Belki birinin içindeki parçalar diğerine göre daha hızlı işlem yapmasını sağlıyabilir bir nebze biri mesajı 2 saniyede gönderirken diğeri 1 saniyede gönderir, biri internet sayfasını 4 saniyede açarken diğeri 1 saniyede açar falan diye düşündüm. Aradaki fiyat farkını sağlayan şey bu saniyeler mi? 3 saniye mi 1700 TL?

Nokia 7610 kullanıyordum şubat 2006'dan beri şimdi Samsung Galaxy S3 mini aldım da kablosuz internete bağlanma özelliği dışında bir fark göremedim iki telefon arasında, daha verimli nasıl kullanıcağımı bilmiyorum. Menüdeki yüklü programlardan birkaçı türkiyede hizmet vermiyor uyarısı gösteriyor bir kısmı da internet olmadan çalışmıyor. İnternetle de çalıştıklarında internet ücretinin yanında ilave ücret alıyorlar falan. Aklım epey karıştı yani. Bir de biri beni aradığında telefon cebimdeyken sesi duyulmuyor, bu yüzden niye ben buna bu kadar para verdim diye kendimi sorgulamaya başladım.

• 300 Tl lik ile 2000 Tl lik cihaz arasında onlarca saniye fark var. Bununla da sınırlı değil. Bir özellik diğerinde olmayabiliyor. Birinin açtığını diğeri açamayabiliyor. Biri daha uzun kullanım süresi sunarken diğeri yarı yolda bırakabiliyor. Gibi gibi uzar gider böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O menüde Google Play diye bir yer var oraya girip istediğin uygulamayı yükleyebilirsin mesala fakat buradada fark var mesela oradaki bir oyunu bir telefon açarken diğer telefon açamayabiliyor.

Saniye olarak büyük farklar var.

Stabilite farkları var mesele ben galaxy aceden galaxy s3e geçtim yani başka bir dünyaya doğmuşum gibi bir şey oldu.
  • Olaz yazilimda degil donanimda bitiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eghnacr

O menüde Google Play diye bir yer var oraya girip istediğin uygulamayı yükleyebilirsin mesala fakat buradada fark var mesela oradaki bir oyunu bir telefon açarken diğer telefon açamayabiliyor.

Stabilite farkları var mesele ben galaxy aceden galaxy s3e geçtim yani başka bir dünyaya doğmuşum gibi bir şey oldu.

Bir telefonun açtığını diğer telefon açamayabilir diyorsun da diğer telefona da aynı işletim sistemini yüklediğinde açması gerekmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kingovski_

quote:

Orijinalden alıntı: eghnacr

O menüde Google Play diye bir yer var oraya girip istediğin uygulamayı yükleyebilirsin mesala fakat buradada fark var mesela oradaki bir oyunu bir telefon açarken diğer telefon açamayabiliyor.

Bir telefonun açtığını diğer telefon açamayabilir diyorsun da diğer telefona da aynı işletim sistemini yüklediğinde açması gerekmiyor mu?

Hayır mesela iki tane windows 7 düşünelim GTA V oynayacaksın birisi 512 mb ekran kartı i3 işlemci vs vs açarmı gta 5 i diğer yandan da 2 gb ekran kartı i7 li bir bilgisayar düşün işletim sistemi aynı fakat donanımı farklı.

• Ben s3 de gta vice city oynuyorum ve ayarların bütün hepsi full

300 tl lik telefon alsan acmaz oynatmaz

Hatta 500 tl lik acede bile sorun olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomobilde Kalite Nedir?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben şunu anlamıyorum ama işlemci yapıyorlar mesela,bir işlemcinin maliyeti ne kadar olabilir ki.İçinde kullandıkları malzemeler pahalı olan şeyler mi,4 çekirdekli bir işlemci neler gerekir,maliyeti ne kadardır ?
  • ilk mesajdaki yazıyı okumadım fakat başlıktaki sorunun cevabı bana göre marka
  • Boyle doyumsuz ve bilincsiz tuketici oldukca fiyati firmalar belirler
    Adam atmosferi asacakcasina 5-6-7-8-10 cekirdek aliyor doymuyor.
    1.7GHz islemcili
    1.5Gb ram li galaxy megaya yavas aman alma diyenler oluyor :)
    Ben sabit kullanci degilim alir 3-5ay kullanirim.
    Apple sever sayarim benim icin akilli cihaz cincanconu uretilme imkani olmayan "ios" tur.
    Android oyle garip biseyki 200liralik galaxy ace ile 2000liralik galaxy s4 de takilip yolundan cikiyor program pat diye kapaniyor vs vs vs "stabil" kelimesini icinde bu gune kadar barindiramayan firma ama peynir ekmek gibi satiyor.
    Ben mesela ekrani buyuk diye tercih ettim.
    Etken icin marka,modelin imaji,donanim veya fiziksel ozellikler...
    Kimse zaten telefonu kullanamiyor yemek yapamaz bi yerden bi yerede goturmez :)
    Mail atar internette gezinir fotograf ceker muzik calar
    Ama bazilarina ayar oluyorum gercekten uzaya ciktigini saniyor yok rom attim yok jb yaptim

• quote:

Orijinalden alıntı: kemaloztin

Olaz yazilimda degil donanimda bitiyor

İosun o donanıma androidlerden daha stabil olması?

• 3 sınıf vardır, düşük, orta, yüksek. aynı sınıflardaki modellerin fiyatının farklı olma sebebi. TALEP..

• arz-talep
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteliğe Kurşun Atan Adam

quote:

Orijinalden alıntı: kemaloztin

Olaz yazilimda degil donanimda bitiyor

İosun o donanıma androidlerden daha stabil olması?

Ios istisna

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.