Şimdi Ara

Fizik: Kolay - Orta - Zor Kaynak Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimdekiler; Birey A Soru Bankası, Limit Soru Bankası

AYT Fizik
    Elimdekiler; 40 Seansta AYT Fizik, Birey A Soru Bankası, Limit Soru Bankası

Gördüğünüz gibi elimde bir kolay bir zor kaynak var o yüzden geçişler tam verimli olmuyor. Orta seviye kaynaklara ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fizik: Kolaydan Zora Kaynak Önerisi

Fizik öğrenimi, kolaydan zora ilerleyen bir yolculuktur. İşte size her seviye için kaynak önerileri:

Kolay Fizik Kaynakları

• Fen Bilimleri 9-10-11-12 Ders Kitapları: Okul müfredatına uygun, temel fizik kavramlarını anlatan kitaplardır.
    • Khan Academy: Çeşitli fizik konularını öğreten ücretsiz çevrimiçi dersler ve alıştırmalar sunar.
    • Crash Course Physics: Fizik konularını eğlenceli ve ilgi çekici videolarla açıklayan bir YouTube kanalıdır.

Orta Seviye Fizik Kaynakları

• Serway ve Jewett Fizik: Fizik için kapsamlı bir üniversite ders kitabıdır, orta seviye konuları ayrıntılı bir şekilde ele alır.
    • Giancoli Fizik: Bir diğer popüler üniversite ders kitabı, öğrencilere fizik kavramlarını daha anlaşılır bir şekilde sunar.
    • The Physics Classroom: Fizik konularını kavramsal olarak açıklayan, etkileşimli simülasyonlar ve alıştırmalar içeren bir web sitesidir.

Zor Fizik Kaynakları

• Halliday, Resnick ve Walker Fizik: Üniversite seviyesinde fizik eğitimi alan öğrenciler için tasarlanmış, ileri düzey konuları kapsayan bir ders kitabıdır.
    • Young ve Freedman Üniversite Fizik Serisi: Fizik alanında lisans ve yüksek lisans öğrencileri için derinlemesine bir kaynak sağlayan bir kitap serisidir.
    • Griffiths Fizik: Yerçekimi, Alanlar ve Hareket: Kuantum mekaniği ve görelilik teorisi gibi en zor fizik konularını ele alan bir kitaptır.

En Zor Fizik Kaynakları

• Landau ve Lifshitz Teorik Fizik Serisi: Fizik alanında en zorlu ve teknik kitaplardan biri olarak kabul edilir.
    • Weinberg Kuantum Alan Teorisi: Kuantum fizik alanında bir referans çalışmasıdır.
    • Schwartz Kuantum Alanı Teorisi ve Süpersimetri: Kuantum alan teorisi ve süpersimetri üzerine ileri düzey bir metindir.

Fizik öğreniminde seviyenize uygun kaynaklar seçmek, konuları daha iyi anlamanıza ve fiziksel dünyayı daha derinlemesine keşfetmenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Limit zor mu hocam ben de bi ara almayı düşündüm

• insSubay İ kullanıcısına yanıt
    Yani Fizik temeli olan ve dersi seven biri için orta bir kaynak gibi ama benim en son çözmem gerektiği kesin.

• Limit çözmek yerine nihat bilgin çözmek daha mantıklı o zaman

• https://ertansinansahin.com/fizik-kaynak-onerileri/

Bir de MF kazanım TYT+AYT kitabı olacak.
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Hocam 40 seans tyt'den çalışıp üstüne modüler soru bankasından çalışıp palme ile bitiriyorum verebileceğiniz başka tavsiye var mıdır?

Vaktin kalırsa NB ya da TEK'e de bak arada, yorum soruları kaçmasın aradan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam TEK'e zor diyorlar

İncelemenizde en çok kafama yatan Eğitim Vadisi oldu. MF Kazanım kitabının seviyesi nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: ertansinansahin

https://ertansinansahin.com/fizik-kaynak-onerileri/

Bir de MF kazanım TYT+AYT kitabı olacak.
    Fiziğim 0 hocam Nihat Bilgini kullanıyorum çokça zorluyor fakat o konuyu öğretiyor öğrendiğim anda hiçbir sorusu zor gelmiyor o konunun ilginç ama öyle 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf kazanım üst seviyede kalıyor zorluk olarak
  • Tesekkürleer

Tek zor değil orta

Bir eğitimci gözüyle Fen Bilimleri Fizik Tyt-Ayt Soru Bankası hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim? Normal seri, yıldız serisi değil.

Linki de şu bahsettiğim kitabın:
    Fen Bilimleri Yayınları TYT AYT Fizik Soru Bankası - Kitapİşler
    Fen Bilimleri Yayınları TYT AYT Fizik Soru Bankası,Fen Bilimleri Yayıncılık,Kitapİşler - İşler Kitapevleri
    https://www.kitapisler.com/Fen-Bilimleri-Yayinlari-TYT-AYT-Fizik-Soru-Bankasi_45202.html#0

• HacettepeTıp2019 kullanıcısına yanıt
    Geçen sene gördüğüm kitaptan çok farklı değilse eğer...

Kaliteli sorular var içinde. Güzel kaynak. Fakat bu sınav sistemiyle de bir o kadar alakasız bence. Böyle bir sistem için tamamen zaman kaybı gibi düşünülebilir.

Her şey sınav değil elbette, sınava hazırlandığını düşünürek bunları söyledim.
    Teşekkürler cevap için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.