Bildirim
focus, astra, corolla yol tutuşu (2016 modelleri)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
tabiki de focus ama focus ile astranın limitleri birbirine yakın normal kullanıcının yol tutuş limitlerini karşılaştırması zor. Astra biraz sert focusa göre corollanın yeni modelini bişey diyemeyecegim. -
2011 focus sahibiyim. 2015 focus da sürdüm. Uzatmadan tek cümle söylicem:
Mesela viraja 120yle giriyorum lan 130la da rahat girerdi diyorum. Başka bi zaman yine o viraja geliyorum 130la giriyorum 140la da girerdi diyorum. Aynı şeritte viraja girip çıkmak, en ufak bi korku ya da stres yaşamamak mükemmel bi his. -
Tartışmasız focus. Astra j kullandım k kullanmadım ama j son derece tatminkardı, uzun yolda yaptım j kasayla hızı hissettirmeyen bir yapısı vardır, ibreye bakınca şaşırmıştım kullanırken. Corolla sürmedim ama bir önceki kasası bir focus, astranın yanından geçemezdi tutuş olarak. -
Focus=Astra>Corollaquote:
Orijinalden alıntı: Efective
Tartışmasız focus. Astra j kullandım k kullanmadım ama j son derece tatminkardı, uzun yolda yaptım j kasayla hızı hissettirmeyen bir yapısı vardır, ibreye bakınca şaşırmıştım kullanırken. Corolla sürmedim ama bir önceki kasası bir focus, astranın yanından geçemezdi tutuş olarak. -
Ford alt takima ve yol tutusuna cok kafa yoran bir marka. 2 yildir kullanmama ragmen daha ust limitini bulamadim bazi yerlerde cok zorladim ama viraja girdigim gibi ciktim.
Coralla astra arasinda bana astra daha iyi gibi geldi. Coralla kaymaya megilleniyor gibi. -
Hepsi birbirine yakın, normal kullanıcıya versen zor ayırteder ama bilen birisi astra ve focusun daha iyi olduğunu anlar. Focus bu konuda haklı bir üne sahip. Astralar da iyi yol tutar. K serisiyle karoser de iyice hafifledi, focustan iyi olabilir. Astra = focus > corolla diyorum bende.quote:
Orijinalden alıntı: hakanyuce35
Ford alt takima ve yol tutusuna cok kafa yoran bir marka. 2 yildir kullanmama ragmen daha ust limitini bulamadim bazi yerlerde cok zorladim ama viraja girdigim gibi ciktim.
Coralla astra arasinda bana astra daha iyi gibi geldi. Coralla kaymaya megilleniyor gibi. -
Golf,astra,focus,leon arasindaki siralamaniz ne olur peki merak ettim? Hepsi spor paket,ayni boyutta jantlar vs -
Makyajli Focus kullaniyorum bir bucuk aydir yaklasik 3000km tecrubem oldu yol tutusu cok cok iyi bir araba hele ki iyi tutan bir lastik varsa " limite geldim " dediginiz her an direksyonu ice kirsanizda lastik sesiyle birikte kafasini iceri cevirmeye basladiginizi goruyorsunuz. Bu bir cok rakibinde ayni sekilde denense disari suruklenmenize neden olur direksiyonu ice cevirsenizde araba bunu yapamaz.
Gel gelelim bunu hangi kullanici arac icinde ailesi varken yapar tartisilir.. Cunku aracin suspansiyonlari konforlu/huzurlu degil uzun sure sonra yormaya basliyor. Dinginlik anlaminda daha huzurlu C segmenti araclar mevcut.
Amaci sadece yol tutus olan adam baska arabaya bakmasin aradigi Focus. Ustune Sportcontact 5 taktimi yeter.
Not: arac benim degil, sirket/kiralik arac.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 4 Nisan 2016; 15:49:38 > -
Kırmızı dinamik paket astra alırım bu araçlar arasından. 1.6 136'lık manuel seçenekle. -
Astra k da test ettim. Focus 3.5 da cok kullandim.
Astra ne kadar hafiflese de, j ye gore daha dinamik olsa da tartismasiz hala focus daha iyi yol tutuyor. 1 serisi ve focus bu sinifta lider bence. Sasisi gercekten cok sıkı. Aksini soyleyen ya yalan soyler ya da habersiz bi sekilde dandik lastiklerle kullanmistir. Direksiyon hissiyati konusunda da focus, astra k dan kesinlikle ustun.
Corolla nin surus dinamikleri konusunda iddiasi zaten hic olmadi. Bu 2 modelin gerisinde. -
quote:
Orijinalden alıntı: cbascan
Astra k da test ettim. Focus 3.5 da cok kullandim.
Astra ne kadar hafiflese de, j ye gore daha dinamik olsa da tartismasiz hala focus daha iyi yol tutuyor. 1 serisi ve focus bu sinifta lider bence. Sasisi gercekten cok sıkı. Aksini soyleyen ya yalan soyler ya da habersiz bi sekilde dandik lastiklerle kullanmistir. Direksiyon hissiyati konusunda da focus, astra k dan kesinlikle ustun.
Corolla nin surus dinamikleri konusunda iddiasi zaten hic olmadi. Bu 2 modelin gerisinde.
-
Focus - Astra,Golf - Leon Olurdu. -
Focus Astra dan 1-2 tık iyi sadece ama Corolla ile kıyas kabul etmez. Ama Astra da Focus u aratmaz. Focus3 kullanıcısıyım, Astra da sürdüm, Focus sadece 1-2 tık iyi çünkü o Tork Kontrol dedikleri sistem alıyor döndürüyor ilerletiyor.
Focus~Astra>Corolla -
Focus ve astra çok yakın birbirine.Astra K sürdüm focus 3.5ta sürdüm benziyorlar birbirlerine ama tabi focus çok azıcık daha önde özellikle sabit hızla viraj dönmede 4 km/h kadar önde diyebilirim.quote:
Orijinalden alıntı: ozeceze
Focus Astra dan 1-2 tık iyi sadece ama Corolla ile kıyas kabul etmez. Ama Astra da Focus u aratmaz. Focus3 kullanıcısıyım, Astra da sürdüm, Focus sadece 1-2 tık iyi çünkü o Tork Kontrol dedikleri sistem alıyor döndürüyor ilerletiyor.
Focus~Astra>Corolla
Focus biraz daha limitlerde yarım tık daha iyi ama focusun yol tutuş algısı var ki algıda boşu boşuna değil çok iyi yol tutuyor gerçekten.Astra J de çok iyi yol tutuyordu K aynı şekilde viraja girip çıkıyor yani.
Corollada öyle virajda kötü değil gayet iyi normal kullanıcı için ama focus ve astranın şasi tepkileri zevkli tutuş karakterleri var o da bir gerçek.
-
bu listeye golfü de eklemek istiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Forumdaş10
Focus ve astra çok yakın birbirine.Astra K sürdüm focus 3.5ta sürdüm benziyorlar birbirlerine ama tabi focus çok azıcık daha önde özellikle sabit hızla viraj dönmede 4 km/h kadar önde diyebilirim.
Focus biraz daha limitlerde yarım tık daha iyi ama focusun yol tutuş algısı var ki algıda boşu boşuna değil çok iyi yol tutuyor gerçekten.Astra J de çok iyi yol tutuyordu K aynı şekilde viraja girip çıkıyor yani.
Corollada öyle virajda kötü değil gayet iyi normal kullanıcı için ama focus ve astranın şasi tepkileri zevkli tutuş karakterleri var o da bir gerçek.
Alıntıları Göster
-
Ford kadar keyifli araba yok viraja girip esp yi kapatinca tatli tatli arkayi birakiyor ama toplamak cok kolay bu kafar iyi yol tutus gormedim -mondeo -
focus 2.5, astra son kasa, corolla son 4 jenerasyon tümünü kullandım.quote:
Orijinalden alıntı: o.lut03
Ford kadar keyifli araba yok viraja girip esp yi kapatinca tatli tatli arkayi birakiyor ama toplamak cok kolay bu kafar iyi yol tutus gormedim -mondeo
corolla yol tutuşta her zaman orta-iyi arasındadır. ancak sürüş dinamikleri olarak düşünüldüğünde, yani ani yön değişimlerine verdiği tepki, viraj içinde tümseklerdeki davranışı, kopma anında neler yaptığına bakılırsa adı geçmeyecek bir araba corolla. belirsiz ve koptu mu adamı öldürecek bir sürüşü var.
o focusta bahsettiğiniz 120 ile girince 130la girerdim hissiyatı, corolla da şu şekilde "ulan girdik ama nasıl toparlıycaz, koptuk mu, kopuyoz mu, gaz mı versem, frene bir dokunsam gider mi....!?" aynen böyle. belki hiç bir sıkıntı yok ama araba böyle hissettiriyor, ancak çok deli gibi kullandıktan sonra anlıyorsunuz hangi hızda vereceği tepkiyi. şahsen bir kere focus 3.5 kasa ile 190-200km hızlarda yarıştım, hani sanki en ufak direksiyonu yanlış döndersem bariyerlere gireceğim gibi hissettim. adrenalini ve heyecanı doruklarda yaşamak isterseniz corolla alın derim
focus 3.5 kasayı kullanmadım ama kesinlikle daha oturaklı duruyor o araç. astrayı ise uzun ve virajlı bir yolda kullandım, bana süspansiyon stroğu yetersiz geldi, uzun tümseklerde ve oyuklarda tok tok çarpıyordu amortisör. direksiyon hissiyatı da düşük.
uzun lafın kısası: focus bu konunun piridir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 6 Nisan 2016; 12:06:31 >
-
Forumda gördumki çoğu yeni kasa corollayı kullanmadan ezbere konusuyor aracı test etmeden yorum yapmayalım arkadaslar araç resmen yola yapısıyor sürüş dinamikleride bence eski kasaya oranla çok iyi -
Yeni Focus ile Astra J yol tutuşu olarak birbirine yakın. Focus'un direksiyon ağırlığı ve dengesi biraz daha iyi olduğu için daha iyi hissettiriyor.quote:
Orijinalden alıntı: xxllsc
Forumda gördumki çoğu yeni kasa corollayı kullanmadan ezbere konusuyor aracı test etmeden yorum yapmayalım arkadaslar araç resmen yola yapısıyor sürüş dinamikleride bence eski kasaya oranla çok iyi
Corolla kullanmadım. Ama genel testlerde ve değerlendirmelerde sınıfının zirvelerinde pek adı geçmiyor. Yol tutuş, sportiflikten ziyade konfor odaklı bir ayarlama olması kuvvetle muhtemel.
Benzer içerikler
- b suv araçlar
- bedelsiz hasar kaydı nedir
- honda crv hangi modeli tutuluyor
- range rover en çok tutulan modeli
- 0.9 tce motor
- renault arkana fiyat
- renault logan
- uçan araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X