Şimdi Ara

Focus mu Mondeo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
16.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıfır kilometre Ford Focus 1.5 dizel otomatik titanium ve Ford Mondeo manuel style dizel arasında kaldım.İki araç için de Koç ailem indirimiyle aynı fiyat alındı.

Mondeo'nun ikinci eli ve alt donanım olması düşündürüyor.Ancak araç çok rahat.

Focus ise dar bir araç ancak dizel otomatik kombinasyonu başarılı ve donanımlı.

İki aracı da tecrübe eden arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mondeo mu Focus mu: Hangisi Sizin İçin Daha Uygun?

Ford'un iki popüler modeli olan Mondeo ve Focus, farklı ihtiyaç ve tercihlere hitap eden araçlardır. "Mondeo mu Focus mu?" sorusunun cevabı, kişisel gereksinimlerinize ve önceliklerinize bağlıdır.

Boyut ve Alan: Mondeo, Focus'tan daha büyük bir otomobildir. Daha geniş bir iç mekana ve daha büyük bir bagaja sahiptir, bu da onu aileler ve geniş yükler için daha uygun hale getirir. Focus ise daha küçük ve çeviktir, şehir içinde kolayca manevra yapılabilir.

Motor Seçenekleri: Her iki model de çeşitli motor seçenekleri sunar. Mondeo, daha güçlü motorlara sahipken, Focus daha yakıt verimli seçenekler sunar. İhtiyacınız olan güç ve verimlilik dengesini göz önünde bulundurun.

Donanım Özellikleri: Mondeo ve Focus, farklı donanım seviyeleriyle gelir. Mondeo, daha lüks özellikler ve daha gelişmiş güvenlik sistemleri sunarken, Focus daha uygun fiyatlı seçenekler sunar. Bütçenizi ve istediğiniz özellikleri göz önünde bulundurun.

Sürüş Deneyimi: Mondeo, daha yumuşak ve daha rafine bir sürüş deneyimi sunan daha büyük bir otomobildir. Focus ise daha sportiftir ve daha eğlenceli bir sürüş sunar. Hangi sürüş tarzınızı tercih ettiğinizi düşünün.

Sonuç: Mondeo mu Focus mu sorusunun kesin bir cevabı yoktur. En iyi seçim, ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Büyük bir araç, güçlü motorlar, lüks özellikler ve yumuşak bir sürüş deneyimi arıyorsanız, Mondeo iyi bir seçimdir. Daha küçük bir araç, yakıt verimliliği, uygun fiyatlı seçenekler ve sportif sürüş deneyimi tercih ediyorsanız, Focus daha uygun olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben mondeo alırdım, konforu yeter. Focus kullandım, motor-şanzıman çok başarılı, araç çok atik ama aynı paraya d segment almak varken tercih etmezdim. Tabi otomatik şanzıman çok gerekli ise focus alınır, diğer türlü mondeo. Ayrıca aralarında fazla bi donanım farkı yoktur diye düşünüyorum.
  • Biri C,biri D segment.Mondeo alın geçin.
  • Önceki aracım focus dizel

Arkadaşımda da 1.6 benzinli mondeo vardı, modeonun kasa ağır geliyordu . Focus dizel sıfır almıstım turbo besleme hortumunda problem cıkmıstı servis çözemezken sanayide yapmışlardı. Sonuc olarak

Genel performansı mondeodan iyiydi ikiside 2010 model sıfır araçlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 başında Focus 4 Türkiye'de satışa sunulmuş olur. Eğer beklerseniz o da uygun bir tercih olabilir.
  • Bir Focus kullanıcısı olarak her türlü Mondeo çünkü oturma pozisyonu ve alanı iç hacim yol dinamiği ve uzun yol konforu olarak Focus un çok önünde.
  • Fiyatları da yazarsanız daha net bir şey söylenir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FOCUS MU COROLLA MI?
    5 yıl önce açıldı
    Focus mu Corolla mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İki araç için de 109.000TL fiyat verdiler.
  • kısa zamanda satacaksan focus. başka bir olayı yok. gerisi mondeo.

Mondeo zor satılır ama uzun süre kullanacaksan dert etmezsin. Galerici bile almıyor bu aracı .
    Rahatlık = Mondeo.

ama ben titanium kullandım. Titanyum iyi gider de fiyat farkı var. donanım farklarını inceleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Haziran 2017; 23:0:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnny-bravo

2018 başında Focus 4 Türkiye'de satışa sunulmuş olur. Eğer beklerseniz o da uygun bir tercih olabilir.

Zamanlama olarak yanlış yönlendirmelerde bulunmayalım...
  • Bir Focus kullanıcısı olarak Mondeo diyorum.

Otomatik vites dışında pek bir numarası yok. He bir de Focus Euro 6 Mondeo Euro 5. Belki bunu da umursuyor olabilirsiniz

Bana kalsa sıfır alıp vergi ödemem fakat madem alacaksınız Mondeo alın ve uzun yıllar binin. Şahsen ben Focus'a uzun yıllar bineceğim.

• Ülkemiz şartlarında ikinci eli daha hızlı olduğundan dolayı focus. Mondeo hacim rahatlık konfor olarak her türlü önde ama iki aracıda (eski modelledini kullanan olarak ) ikinci eli nedeniyle focus .

• Heekes mondeo demiş de arkadaş bu devirde ne manueli ya. Bu önemli detayı herkes atlamış. Manuel araba mı kaldı. Hele bir de d sınıfı.

Focus çok keyifli bi makina. Hem titanium. Sürekli uzun yol yapmayacaksanız kesinlikle focus.

• Focus titanyum kullanıcısıyım. Çoğunlukla uzun yol yapılacaksa manuel vitesli mondeo mantıklı olabilir. Ancak şehiriçi için dizel otomatik focus derim. Kasa daha küçük olduğu için park konusunda daha rahat, ayrıca sıkışık trafikte de otomatik vites oldukça önemli oldu. Ayrıca focus sürüş dinamikleri bakımından da Mondeo'dan daha iyidir. Bununla birlikte focus sınıfının en küçük bagaj hacmi ve arka diz mesafesine sahip, yani aile arabası olarak mondeo kadar kullanışlı değil. Ayrıca konfor olarak da sınıfı olması sebebi ile mondeo daha iyidir. Karar sizin. Almadan önce bir de 1.5 dizel otomatik motorlu yeni kugaya da bakmanızı tavsiye ederim.

• Tercih meselesi. Otomatik mı bir segment mi.

• Mondeo güzel bi araç

• Bir de ben bir soru sorıyım focus hakkında bilgisi olan arkadaşlara, şuan ki 1.5tdci motorlu otomatik şanzıman powershift mi ? eğer öyleyse geçmişte yazılan bazı sorunlar giderildi mi ? (okuduğum kadarıyla bir çok powershift titreme problemi içeriyor vs.vs).Eğer çözüldüyse ikinci el de hangi model yıllarından uzak durmak lazım?
  • Valla zor seçim biri d sınıfı ama kabak style, hem manuel, piyasası da kötü. Ama d sınıfı kalite ve konforu söz konusu ayrıca ferah. Diğeri ise dolu ve otomatik. İyi kombinasyon, piyasası daha iyi. Ama içi dar.

Ben donanım değil ama sırf otm olmasından dolayı yüksek ihtimalle focusu tercih ederdim ama en güzeli iki aracı da test edip öyle karar verirdim, belki mondeo manuel olmasına rağmen kendini tercih ettirecek düzeyde iyi olurdu focustan. Yine de bu devirde bu trafikte kolay kolay otomatik araçtan vazgeçeceğimi sanmıyorum. Manuelin devri bitiyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

Bir de ben bir soru sorıyım focus hakkında bilgisi olan arkadaşlara, şuan ki 1.5tdci motorlu otomatik şanzıman powershift mi ? eğer öyleyse geçmişte yazılan bazı sorunlar giderildi mi ? (okuduğum kadarıyla bir çok powershift titreme problemi içeriyor vs.vs).Eğer çözüldüyse ikinci el de hangi model yıllarından uzak durmak lazım?

Hocam yeni 1.5 TDCi'deki şanzıman yağlı kavrama, benzinlideki kuru kavrama ile alakası yok. Motor da canavar gibi, devirlenmeyi seviyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.