Şimdi Ara

Focus TDCİ ikinci el almaya karar verdim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şuradaki konuda küçük dizel bir dizel almak için yardım istiyordumhttp://resim.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=67775051

ama birçok kafa karışıklığı ve tavsiyeden sonra ihtiyacım olan arabanın dizel bir ford focus olduğuna karar verdim. şimdi yine biraz yardıma ihtiyacım var...

1. alabileceğim araba en iyi ihtimalle 100.000 kmde olacak. bu kilometrelerdeki örneğin 2007 model trend pakete en fazla ne kadar verirsem iyi bir alışveriş yapmış olurum.

2. 100.000 den sonra özellikle yapılan ağır bakımı var mı focusların. triger, turbo, enjektörler gibi. yani alırken özelliikle dikkat etmem gereken hangi bakımlar var.

3. focusların turbo ve enjektörleri ne kadar dayanır...

• focuslar super araba ve bu devırde fuul araba alacaksın ghia al derım ve benzınlı daha ıyı bana gore
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.erkan

focuslar super araba ve bu devırde fuul araba alacaksın ghia al derım ve benzınlı daha ıyı bana gore

yaş <18 mi?
  • Çok kritik bir eşiktesiniz. Bu araçlar ekseriyetle şirket kullanımına tahsis edilen ve çok yol yapmış, ama kilometreleri düşürülmüş araçlar. İlla bu kasa, bu model alacağım diyorsanız önerilerim:

* Mümkünse HB alın,
    * Mümkünse beyaz almayın (farklı renk şirket aracı da gördüm ama en çok beyaz gidiyordu)
    * Mümkünse baz donanım almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: mr.erkan

focuslar super araba ve bu devırde fuul araba alacaksın ghia al derım ve benzınlı daha ıyı bana gore

yaş <18 mi?

büyük ihtimalle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Çok kritik bir eşiktesiniz. Bu araçlar ekseriyetle şirket kullanımına tahsis edilen ve çok yol yapmış, ama kilometreleri düşürülmüş araçlar. İlla bu kasa, bu model alacağım diyorsanız önerilerim:

* Mümkünse HB alın,
    * Mümkünse beyaz almayın (farklı renk şirket aracı da gördüm ama en çok beyaz gidiyordu)
    * Mümkünse baz donanım almayın.

benim de en çok korktuğum olay, hor kullanılmış bakımları çok aksatılmış, veya bir şirket aracına denk gelmek inanın. aracı alırken kilometresine baktırabiliyormşuz fordlarda toplam tüketilen yakıt miktarından tahmini gerçek kilometresi ortaya çıkıyormuş diye söylüyorlar bilmem ne kadar doğru.

kilometresi az olsa bile dizel olduğu için çekincelerim var aslında hiç dizel araba almadım ve kullanmadım. sadece turbo 1000 tl civarında ve enjektörler 2000. bu paraya benziinli arabanın motorunu komple yapıyorlar. mantıksız bir iş mi yapıyorum diye sormadan edemiyorum kendime?

• valla bende almayı düşünüyorum ford focus 2006-2008 arası dizel 109 hp olanlardan.
    aklımda sadece foccus var focus da focus o kadar diyorum kimsede aklımı çelemez. ama en büyük sorun galeriden alınacak bir arabanın şirket arabası olma ihtimali. sanırım focusun temizini bulmak baya bi zor forumlarda da çok dillendiriliyor çünkü temizinin zor bulunduğu.
    bazı fiyatlar çok uçuk bazıları çok uygun orta hallisini bulmak zor gibi geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: esat_emin

valla bende almayı düşünüyorum ford focus 2006-2008 arası dizel 109 hp olanlardan.
    aklımda sadece foccus var focus da focus o kadar diyorum kimsede aklımı çelemez. ama en büyük sorun galeriden alınacak bir arabanın şirket arabası olma ihtimali. sanırım focusun temizini bulmak baya bi zor forumlarda da çok dillendiriliyor çünkü temizinin zor bulunduğu.
    bazı fiyatlar çok uçuk bazıları çok uygun orta hallisini bulmak zor gibi geldi bana

evet gerçekten tam bir kabus, aslında bir tanıdıktan denk gelse çok güzel olur ama...
  • Yaklaşık altı yıldır Focus 1 faz 2 kullanıyorum; Focus 2'yi de bir süre kullandım. Gerçekten çok oturaklı ve güzel araçlar. Ama ilerleyen dönemde, hor kullanılmış bir aracın çıkaracağı problem çok fazla.

Bu nedenle benim size önerim, seçtiğiniz aracın "en pahalısı"nın limitinize en yakın araç olması. Yani elinizde 28000 TL varsa dizelin alt grubuna bakmayın, benzinlinin üst grubuna bakın. Bu şekilde daha az yanılırsınız. İlla dizel istiyorsanız limiti yükseltin, ya da yükseltene kaar benzin+LPG seçeneğini gözden geçirin.
  • şimdi turbo enjektor gibi parcaların bakımlarından zıyade alıcanız aracı guzel bilgili bir özel yada yetkili ford servisine goturun. deyim yerindeyse check up yaptırın...tatlı sözlere guven verıcı muhabbetlere aldanmayın....dizel sakaya gelmez...
    Eger bakımları guzel servıstende olumlu yanıt aldıysanız gerısı Allah kalmış tevekkül edip alıcaksınız...size gelene kadar problem yasamamıstır ama sızde agır bir problem yasatabilir.(arkadasım sıfır corolla aldı 2. ay turboyu degıstırdıler) Dizel cilveli kız gibidir...Temiz yakıt ister bakımı sever....50 milyar veripte 20 tl lik hava filtresini almayanlardan olmayın.
    Turbo ve enjektorler tamamen sızın kullanımıza baglı...Bu arabayı benzınlı gibi kullanırsanız turboyu kucaklar,yakıtı 3 kurus ucuz almak için dandık istasyonlardan mazot alırsanız enjektorlerı kucaklarsınız..Sabah çalıstırınca bir muddet bekleyın,hemen gazı kokleyım işe kosturmayın.uzun yoldan gelınce motoru pat dıye stop etmeyın vb..gereklı bakım ve ozenı gosterırsenız sızı uzmez tadından yenmez...dizel candır...ford motoru ve yururu ıle kral arabadır.
    bunları mondeo 2.0 TDCI kullanıcısı olarak soyluyorum...Saygılar.

• ford focus alacaksan titanium al... alamıyorsan hiç bulaşma... uzun yola çıkarsın işkence çekersin... yok ben boyle rahatım diyorsan al bişey diyemem... sonucta ben binmeyecegime gore sorun yok = )
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

ford focus alacaksan titanium al... alamıyorsan hiç bulaşma... uzun yola çıkarsın işkence çekersin... yok ben boyle rahatım diyorsan al bişey diyemem... sonucta ben binmeyecegime gore sorun yok = )

Ford Focus Collection kullanıcısıyım. Uzun yolda hiç işkence çekmiyorum. Araç son derece başarılı.

Titanyum donanım altına neden bulaşılmamalı açıklar mısınız?
  • quote:

ford focus alacaksan titanium al... alamıyorsan hiç bulaşma... uzun yola çıkarsın işkence çekersin... yok ben boyle rahatım diyorsan al bişey diyemem... sonucta ben binmeyecegime gore sorun yok = )

Arkadaşım senin Focus'la alıp veremediğin nedir ? Takıntın var sanırım.

Tabi Clio 3 gibi F-segmenti premium bir araçtan sonra sana rahat gelmemiş olabilir, onu bilemem.
  • çok açık ve net söylüyorum 2007 model 100bin kmde focus bulman İMKANSIZ.bizim eski arabamız focus 2 ghia idi. 110.000 de almıştık 125.000 km ye kadar 1000 tl bakımına para verdik.Sağlam olmayan bir araba alırsan altından kalkamazsın.ikinci el focus şans işi ve galeriden alınmaması gereken bir araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Tabi Clio 3 gibi F-segmenti premium bir araçtan sonra sana rahat gelmemiş olabilir, onu bilemem.

Onun Renault hariç bütün markalarla takıntısı var.

Bütün segmentlerin en iyi aracını Reno üretir bu böyle biline.

• valla bu gidişle focus sevdamdan da vazgeçmek üzereyim hangi arabaya niyetlenip araştırmaya başlasam araştırdıkça soğuyorum
  • Focus-sedan-dizel hele birde trend ise iyice dikkat etmek lazım.üzerine 3bin koy ghia tit. Vs. Al diyenleri pek dinleme. X bütcen var.arkadaşın biri x+3bin koy ghia al dicek.sonra sen x+3 bin bütcelik başlık aç emin ol çok geçmeden x+3+3bin e şunu alırsın dicekler.böyle 3 binler ekleyerek suv bir araca doğru gider rakam :)) kimse yanlış anlamasın burdaki herkez öneri sunuyor ama benim 2 binim varsa bana 5 binlik araç önermeyin 5 bin yapabilsem zaten 5binlik araç sorarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisman

valla bu gidişle focus sevdamdan da vazgeçmek üzereyim hangi arabaya niyetlenip araştırmaya başlasam araştırdıkça soğuyorum

2006-2007 HB Ghia zorla km yide 150000 yükselt bence bu motorlar ciddi sağlam ruhundan anlarsan çok uzun km.ler gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

focusun ön koltuguna oturdunmu yorum yapıyorsun ? focusla ilgili takıntım olsa titanium al demez hiç focus alma derdim.. ya okumuyorsun ya anlamıyorsun sana yapacak bişeyim yok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.