Şimdi Ara

FORD FOCUS ALACAĞIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir FOCUS sahibi olmak istiyorum. Düşüncem ve bütçemin yetecek olduğu model 2010 2011 model olanları yanlış bilmiyorsam MK2,5 oluyor galiba hoşuma gidenleride collection modelleri araç hakkında pek bilgi sahibi değilim ses yalıtımı, yakıt tüketimi, yol tutuşu,90-100-110bg olması konusunda pek bilgim yok aracı KULLANMIŞ veya KULLANMAKTA olan arkadaşlar bilgi verebilirse memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt.Lockhart -- 4 Ağustos 2017; 17:37:13 >

• Her yönüyle çok iyidir

bas geç
  • 2011 mk2.5 1.6 ti-vct 115 beygir titanium donanım sahibiyim. Aradığın kişi benim :)

Aracın ikinci sahibiyim 40 binde aldim şu an 115 binde. Yol tutuşuna bişey demicem raylarda gider gibi girdiğim şeritte çıktım her virajdan şimdiye dek. Yalıtımı zayıf ol sesi alıyor. 100 beygirlikleri gitmiyor (14 saniye 0-100) 115 beygir benimki 10.5 saniyede cıkıyorum. Yakıtı 30 bindir filan sıfırlamadim 9.2 gosteriyor yüzde 80 şehir içi. Brc çok uyumlu en ufak sorun yaşamadim tupte. Sadece meshur subap eritme sorununu yasadım kacınılmaz bi şekilde. 1200 liraya 82 bindeyken değiştirttim. 75 bin kmdir bana actıgı masraf 5000 bini gecmez. (balata triger değişimi bakım vs 5000 içinde) 5. vitesi kısa 3000 devirde 100le gidiyosun. Zaten 120yi gecemiyoruz artık. 100le giderken 6 litre yakıyor 7.2 litre tup yani 18 lira 100 kmde. Kafana takılan soru olursa buyur.
  • Hocam 2011 model dizel collection 110 hp paketini aldım yeni. 80 km civarı uzun yol yaptım arabayı alıp eve getirirken. Biraz da şehir içi kullandım. Düşündüğümden daha konforlu. Özellikle içeriye dizel faktörü nedeniyle çok fazla motor sesi alacağını düşünmüştüm (2007 modellerde öyleydi)ama hiç de düşündüğüm gibi değil. Camlar kapalı ise içeriye motor ve yol sesi çok fazla gelmiyor. ( Kötü yollarda tabii ki şartlar değişir ) Yol tutuşu konusunda zaten başarılı bir model Focus. Performans açısından ise çok bir beklentiniz yoksa her türlü sizi tatmin eder. Basınca gidiyor. Hele hele benim gibi 1.4 atmosferik motordan geçtiyseniz, performans sizi epey memnun eder. İlk kalkışta biraz hantal gibi ama yokuşta falan performans tatmin edici. İç detaylarını beğendim, plastik kalitesi iyi geldi bana. Trim sesi falan yok, orasından burasında ses gelmiyor şükür. İstenilen genişlikte değil araba ama ortalama bir kullanıcı çok da hissetmeyecektir bu durumu. LPG'li arabada bagajı kendine yetirenler için bagaj geniş bile. kullanımı ise rahat geldi bana. Normalde başka arabaya binince kendi arabamı arardım ve kullanımına alışamazdım ama bunda pek öyle olmadı. Hocam kısacası alırken tereddütlerim vardı ama bir kaç günlük kullanım sonunda şimdilik beni pişman etmedi. Umarım kısa sürede temiz kullanılmış güzel bir araba bulabilirsiniz.

• Ses yalıtımını unut, dönemin en kötüsüdür belki de. Özellikle arkadakiler için süspansiyon konforu da pek iyi değildir.

Geri kalan her konuda, özellikle direksiyon ve yol tutuş anlamında otomobilin dibidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahriserhat B kullanıcısına yanıt
    bahriserhat - Verdiğiniz bilgilerden dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ederim hocam tam istediğim gibi collection modelinden almışsınız zannımca orta dolulukta olan bi model hız sabitleyici çelik jant park sensörü vs. bu araçtan tam anlamıyla memnunmusunuz ölçtünüzmü bilmiyorum ama bir depo ile ne kadar gidiyor genelde şehir içinde olacağım genelde 110 bg. tatmin edici daha önceki arabam cıtroen c3 1.4sx 75bg.di ondan dolayı fazlasıyla tatmin edici olacağını düşünüyorum. Vereceğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim ...
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    Hocam o motor pek tutulmuyor diye biliyorum eğer doğru biliyorsam ben dizel düşünüyorum eğer bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reis araba guzel benim babam taksici 2003 model focus comfort var taksiden cikma babam yeni toyota corolla aldi ama focusun rahatligini ozluyor alisamadi bile 5 ay oldu pegout 407 ile giremedigi virajlara bu focus ile giriyor alirsaninz pisman olmazsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poliss.155

Hocam o motor pek tutulmuyor diye biliyorum eğer doğru biliyorsam ben dizel düşünüyorum eğer bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

11 saniyede 100e cıkan verimli bir motor 2011de basladi üretimi ve 2017 focuslarda devam ediyor 1.6 ti-vct. 100 beygirlik 15 saniyede 100e cıkan motor tutuluyor diye yanlıs duymussun ben en ufak bi sorun yasamadım
  • Yol sesi ve lastik sesine hazır ol, camlar kapalı açık farketmez bariz lastik sesi alan bir araçtır. Focus 2.5 HB Titanium Dizel kullanmış biri olarak söylüyorum.
  • focusun bence 2 leri iyi değil. dizelini alacam, şantiyede dağda kullanıcam diyorsan al. sağlam araba. ama pek konforlu gelmedi bana. gürültü var, kalkışta geç hızlanıyor. gerigeri iki araba arasına park etmek zor, arka görünmüyor. çok tasarruflu denemez. ince beklentilerin yoksa alınabilir. varsa focus 3'ü al derim.
  • Hocam ben de 1.4 atmosferikten geçtiğim için performans tatmin edici. Bahsettiğiniz özelliklerin hepsi mevcut. Yakıtı tam olarak ölçme fırsatı bulamadım. Fakat gözlemlerime göre şehir içi ( Gaziantep'in sıkışık trafiğinin de etkisi ile ) biraz fazla yakıyor. Şehir dışı ise aşırı hız yapılmadığı zaman çok az yakıyor. Şehirler arası yolda ibre düşmek bilmezken şehir içinde hızla aşağıya iniyor. Tabii arabayı kullanırken klima sürekli açıktı. Klima kapalı olursa yakıt tüketimi biraz düşecektir. Kullanalı çok olmadı ama araba beklentilerimi karşıladı. Şimdilik olumsuz bir durumla karşılaşmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.