Şimdi Ara

Ford Mondeo mk5 dizel mi Avensis mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba.Kısa süre içinde yeni bir araç alacağım. Alternatiflerim 2015-16 Mondeo 1.6 tdci veya Toyota Avensis benzin veya dizel..

Avensis dizel için çok fazla ilan yok, yakıt nedir,motor iyi midir bilmiyorum. Ama benzinli Avensis'de efsane motor var,sıkıntısız..

Fiyatlar da az çok birbirine yakın gibi.

Sorun çıkarmayacak,konforlu,rahat olması benim açımdan önemli olan..İksinin de piyasası yavaş ama önemli değil benim için..

Hangisini tavsiye edersiniz?

• Mondeo manuel olacak ise kesinlikle tercih edilir. Konfor yol tutuş vs tüm orta sınıf d segment içinde lider passatı falan cebinden çıkarır. Sorunsuzluk konusunda tabi toyota ile aynı cümlede kullanılmaz ama avensis tr de tutulmayan bir model ben almazdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da uzun yola gitmelik araç lazım corsa yoruyor bu yüzden Mondeo temizine çok baktım 1.6tdci 2015 2016 temizlerine çok fiyat çekiyorlar. 1milyona kadar çıkarmışlar. O parayı verince passat alır insignia alınır diyip vazgeçiyorum. Avensislerinde kmsi uçuk düşük km bulamadım.
    Konu takip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 15 Aralık 2024; 15:32:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Avensis daha sorunsuz ve düşük yürütme maliyetli olucaktır, Mondeo iyice araştırın 1,5 benzinlerinde motor bloklarında fabrikasyon(çatlak) hatalar var, geçenlerde bir tane de 1,6 dizelde motor blok sorunu yaşan bi arkadaş vardı,

• Avensis için dizeli de benzinlisi de sorunsuzdur. Yaşı itibari ile belki bir iki parça değişim isteyebilir ama ana parçalarda kolay kolay sorun açacak bir araç değiller.

Yılda veya 10 bin km de bir bakıma, otomatik vites ise 4 bakımda bir şanzıman yağı, 80 bin km de antifrizi değişsin kısacası yapılması gereken bakımları yapılsın 300-400 bin kmler çok sorun değil bu araçlar için.

• Dizel temiz Mondeo bulabilirseniz avensise bakmak bile hata olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avensis benzinli olani daha mantıklı olur dizeli yaygin degil ve bildiğim kadarıyla tasarruflu da degil.

Mondeo 1.6 tdci alınır motor yillarin motorudur psa da kullandi volvoda kullandi. Bilinir öyle kronigi de yoktur
    Manuel olsun kafi. Benimde bildigim kullandığım motor.

Bu segment o yıllarda passata sıkıştı kaldı halbuki reno talismanda insignia da mondeo da cok güzel araclardi. Değerleri bilinmedi.
    Bana Avensis tasarim olarak daha zayıf geliyor. Tercih etmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Aralık 2024; 23:27:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW GOLF mü TOYOTA AURİS Mİ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.