Şimdi Ara

ford ne yapmaya çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 37 bin lira liste fiyatı olan fiesta şuanda 45 bin lira.

Bunu bana kim açıklayabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 29.900 liradan 2012de piyasaya giren 1.2 elysenin şu an 40.000'e satılmasının izahı olmadığı gibi
    , 2.0 hacimli otomobillerin %90 ötv ile, 2.0 üstü araçların %150 ÖTV ile satılmasının izahı olmadığı gibi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaVu!

29.900 liradan 2012de piyasaya giren 1.2 elysenin şu an 40.000'e satılmasının izahı olmadığı gibi
    , 2.0 hacimli otomobillerin %90 ötv ile, 2.0 üstü araçların %150 ÖTV ile satılmasının izahı olmadığı gibi....

Eyvallah hocam ama sıkıntı şu 6 7 ayda bu fiyatlara gelindi. Ne oldu bu sürede? Dolar yükseldi diyeceksin. Yarin tek parti veya koalisyon olunca hersey yoluna girince dolar düştü diyelim. Fiyatlar gerileyecek mi?

Hayır dedigini duyar gibiyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede hicbir urun oldugu fiyatindan net indirime ugramaz. 50 ise 50 kalir en iyi ihtimalle. Yarin secimlerden sonra kisa vadede yani 3 5 yil icerisinde dolar euro alisilagelmis seviyelerine getilerse ki zor(euro 2.00 dolar 1.50) bi nebze fiyatlar adagi cekilir. Oda soyle olur farazi 2016 kadim1de foyati 50 bin lira olan sey 5yil icerisinde yada 3 yilda 55 bin olur 5.yil sonundada simdiki halini alir gene 50bin olur. Anlayacagin el elde bas basta gene ayni kalir.

Urunlerin, kurdan, vergiden vs sebeplerden dolayi zamlanmasina bi lafim yok zamlansin ama halkin alim gucude kolaylassin. Bakin alabilirligi kolaylasmasin alim gucu kolaylassin. E buda boyle olmayinca olay patlak veriyor. Krediler kolaylasinca millet hemen bi araba telasina dusuyor foyata bakmadan talep cogalinca saticilarda zaten yagli ekmeklerine birazda bal surelim deyip zammi yerlestiriyor...

• Aynen..Kuga ile ilgiliyim..1 aydır fiyata bakmıyordum..Dün gece bakınca şok geçirdim 16.000 TL birden artmış
  • kardeşim o paraya sandero bile yoksana kim neyi açıklasın,yeni tükriyeye hoş geldin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 21 Ekim 2015; 7:20:11 >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    Devlet açıklayabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Aynen..Kuga ile ilgiliyim..1 aydır fiyata bakmıyordum..Dün gece bakınca şok geçirdim 16.000 TL birden artmış

Ciddi misin

Gezi zamanı dolar 10 kuruş artınca demedikleri kalmamıştı, değil 10 kuruş, 20 kuruş; 100 kuruş arttı 1 senede.
    Vebalini sarayda yaşayan haramzadeye sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sprtv

Gezi zamanı dolar 10 kuruş artınca demedikleri kalmamıştı, değil 10 kuruş, 20 kuruş; 100 kuruş arttı 1 senede.
    Vebalini sarayda yaşayan haramzadeye sorabilirsin.

Devletin gözünde hak aramanın terörden farkı yok ki.

• Açık ve net böyle vergi sisteminin içine poh edem.
  • sayın bakanımız açıklayabilir
     ford ne yapmaya çalışıyor?
  • Ülkeyi Ford yönetiyor zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL-D

Ülkeyi Ford yönetiyor zaten...

Üstteki yoruma bak 16bin birden artırmışlar.

• Celik uretimi son 15 yilin en dusuk seviyesinde deniliyor.sebeplerde biri bu olabilir.

• Ekonomi ile açıklanabilir. Dolar kuru arttı, nasıl elektronik cihazların fiyatları arttıysa bu sektör de direk etkilendi. 2016 'yı görelim, tüm oto fiyatları daha da artacak. Dahası, eğer koalisyon kurulursa o zaman doları da tutamazlar. Zamma gerek, herşey zamlanır yani..
    Son 1 yıldaki sadece dolar kuru artışından bir çok ürün nasibini aldı...

Unutmayalım, fiyat artışları ilgili firmaların işine gelmez. Bunu Ford istemez emin ol. Eli mahkum piyasada kalmak adına..
  • ❤❤AKP❤👊👊

• Arkadaşlar son 6 aydır siz başka bir Dünyada mı ikamet ediyordunuz. Son dönemde ciddi bir devalüasyon oldu ekonomide ve birçok ürün %15-25 arasında zam yedi. Bir tek memur ve çalışan maaşları artmadı. Böyle olunca da alım gücümüz de düştü. Bu durum toparlar mı diye soracak olursanız, açıkçası pek sanmıyorum ama siz yine de yıl sonunu bekleyin, birkaç bin lira daha düşer fiyatlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

Arkadaşlar son 6 aydır siz başka bir Dünyada mı ikamet ediyordunuz. Son dönemde ciddi bir devalüasyon oldu ekonomide ve birçok ürün %15-25 arasında zam yedi. Bir tek memur ve çalışan maaşları artmadı. Böyle olunca da alım gücümüz de düştü. Bu durum toparlar mı diye soracak olursanız, açıkçası pek sanmıyorum ama siz yine de yıl sonunu bekleyin, birkaç bin lira daha düşer fiyatlar.

Ciddi mi yazdınız yoksa alay mı ettiniz indirim konusunda.

Yazdıklarımın tümünde ciddiyim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.