Merhaba arkadaşlar 120 gb'lik bir kingston ssd var, openwrt için ayarlamaya çalışırken ssh üzerinden format attım sanırım bu sırada sektörleri falan bozuldu. SSD şuanda 20 gb olarak gözüküyor ve kullanılamıyor. Disk yönetiminde 2 mb olarak gözüküp disk başlatılmamış yazıyordu başlatmaya calıştığımda ise bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi diyor. Düzeltme imkanımız var mıdır? |
Format atarken SSD bozuldu
-
-
BIOS'da kaç GB gözüküyor?
-
Hocam mail bildirimlerini açmamışım geç gördüm kusura bakmayın. Ben bu olayı düzeltmeye çalışırken Hdd'nin bir kısma linux kurmuşum yanlışlıkla portable yapmaya çalışıyordum ondan resimdeki bilgiler yanlış kafanızı karıştırmasın.
Biosta boyutun ne gözüktüğünü göremedim fakat 2mb'den başka bir şey gözükmedi hiç ara sıra girip linuxta üstünde uğraşıyorum fakat henüz çözüm bulamadım. Windows'ta diski başlat dediğim G/Ç hatası vermeye devam ediyor. 2 farklı enclosure ile denedim 2 farklı sata kablosu sata portu ile denedim ama çözemedim daha.
-
İçinde önemli bir veri yoksa Active@ KillDisk ile silin. Bu program bütün verileri, bütün sektörleri, bölümleri siler. Tertemiz olur. Ücretsiz (Freeware) versiyonu yeterlidir.
www.killdisk.comHow to erase hard drive by Active@ KillDisk? Disk Eraser, Disk Wiper, Disk Format & Disk Sanitizer.https://www.killdisk.com/eraser.html -
Hocam wipe yaptım erase yaptım. Sonra tekrar wipe yaptım ama bu sefer kalan iki seçeneği de seçtim. Hepsinde success dedi fakat boyut hala 2 mb. Acaba bir şeyi mi kaçırıyorum?
-
wipe'ye gerek yok. ERASE yapmak yeterli olur. ERASE yaparken de "Select All Disk Space" seçili olmalıdır. Zaten varsayılan olarak bu seçilidir. Başka ayarlarını kurcalamaya gerek yok.
Bu programla bozuldu sandığım bir çok HDD, SSD, USB Bellek hayata döndü. Onun için denemeni tavsiye ettim.
Active@ KillDisk'de SSD kaç GB görünüyor?
-
Hocam bu dediklerinizin hepsini tekrar tekrar yaptım. Disk 2 mb olarak gözüküyor artık uğraşmayacağım yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X