Şimdi Ara

Format'tan Sonra Veriler Kurtarılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, başka bir topicte PC'min açılmadığından bahsetmiştim buna karşılık arkadaşlar en iyi çözümün Format Atmak olduğunu belirttiler. Fakat sabit PC'de önemli verilerim var. Eğer format atsam daha sonra bu verileri geri getirmenin veya kurtarmanın bir yolu var mı?

Saygılar

• Format atmadan önce harddiskinizi başka bir pc ye bağlayım bilgilerinizi yedeklerseniz çok iyi olur ama bunu yapamıyorsanız Recover My Files adlı program ile format atılan harddiskteki bilgilerini kurtarabilirsin. 1 hafta içinde 2 kez bu program ile format atılmış harddiskteki bilgilerimin %99 kadarını kurtardım. Ama format attıktan sonra harddike herhangi bir bilgi kopyalamaman lazım. Herhangi bir bilgi yazarsan, o yazılan yerlerdeki bilgileri geri kurtaramazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdalonline

Format atmadan önce harddiskinizi başka bir pc ye bağlayım bilgilerinizi yedeklerseniz çok iyi olur ama bunu yapamıyorsanız Recover My Files adlı program ile format atılan harddiskteki bilgilerini kurtarabilirsin. 1 hafta içinde 2 kez bu program ile format atılmış harddiskteki bilgilerimin %99 kadarını kurtardım. Ama format attıktan sonra harddike herhangi bir bilgi kopyalamaman lazım. Herhangi bir bilgi yazarsan, o yazılan yerlerdeki bilgileri geri kurtaramazsın.

Teşekkür ederim. Format atmam gereken makine Laptop lduğu için harrisc'i başka bilgsayara bağlamam söz konusu değil mağlesef. Recovery My Files programı galiba işimi görür ama sormak istediğim birkaç soru var: Verilerimin %99'luk kısmını geri getirir mi? Format atarken özel bir ayar yapmamız, seçenek seçmemiz gerekli mi?

• Bu arada şimdi baktımda Recovery My Files adluı program için 60 dolar istiyor yazılımcı firması. Sizin elinizde program mevcutsa özeldende olsa linkini gönderebilirmisiniz?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 2 Kasım 2008; 12:26:04 >
  • kardeş Active_File_Recovery_7.3_Build_101.rar.html tavsiye ediyor ve kendi yüklediğim linki pm den yolluyorum :)
  • Pc nizin açılmadığından bahsetmişsiniz.Önce üzerine yine windows kurmaya çalışın ve kurabilirseniz öncelikli olarak bilgilerinizi yedekleyin ve sonra gereğini yapın.
  • dosyalar alınır ama bölümleri silmediyse alabilirsin recovery my files bu iş için iyi bide tiramisu ile dene oda güzel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yardımcı olan herkese teşekkürler. Sağolsun Vista hiçbir program kurmama gerek bırakmadan kendisi tüm verileri, istem dosyalarını vs. yedeklemiş.
  • Laptop Diski İDE ise Aparat Sayesinde Usbden Yedeği Alabilirsiniz.
    Sata İse Bu İşlem İDE'ye Göre Daha Kolaydır Malum Aparat'ı Bulmanız< Zaman Alabilir.Sata Diski Masa Üstü bilgisayarına Sata disk baglar gibi bağlayabilirsiniz.

Ve Kolaylıkla Verilerinizi Alabilirsiniz..
  • bilgisayarınız açılmıyor içinde önemli verileriniz var bu durumda yapılacak en akıllıca iş cdden çalışan bir linuxle bilgisayar açıp (mesela pardus) önemli verileri usb belleğe aktarmak yada linuxle çalışan cdden açıp iki bilgisayar arasında ethernet bağlantısı yaparak verileri yedeklemek formattan sonra sistem kurup veri kurtarmaya çalışırsanız sistemin ihtiyacınız olan dosyalar üzerine yazılmaması için dua etmeniz gerekir.
  • Arkadaşlar,konu açılalı epey olmuş ama bu konu ile ilgili sormak istediğim soru şu
    Bazı arkadaşlarımız demişlerki,format sonrası diske herhangi bir bilgi kopyalarsak eğer daha önceki bilgilerin üzerine yazmış olduğu için,kurtarma programı eski verileri kurtaramaz.
    Peki bunun hiçbir yolu yokmudur,yani format atılan diskin üzerine farzedelim birkaç defa tekrar veriler kaydedildi,eski verileri hiçbirşekilde kurtarma şansımız yokmudur?
    Ücretli ücretsiz herhangi bir program bunu hayatta başaramazmı,yoksa ihtimal varmıdır?
    Saygılar
  • kurtarılabilir. zaten diskten kurtardığımız verilerin üstüne veri yazılıp yazılmadığını blemeyiz. belki ustune veri yazıldıktan sonra format atıldı ve program kurtardı bunu bilemeyiz
    dosya sistemi ntfs olan bir diskte 4 kb lık bölümlerin çoğu tam tamına 4 kb lık veriyle dolmaz ufak dosyalar warsa sistemde bikaç byte lik bir kısayol dosyası veya bi şifre yazdığın metin belgesi bu 4 kb lık yeri işgal eder ntfste. büyükj dosyalar bile olsa sıkıştırma yapmazsan her bolumu doldurmaz diskin tam ustune gelme ihtimali dusuktur tam ustune gelip eski veriyi tamamen bozsa bile programın bunu gorme ihtimali wardır.

edit: şimdi okuyunca ben de birşey anlamadım yazdığımdan
    şöyle söyleyeyim 500 gb lık bi hdd wardı içinde 150 gb veri wardı ben bunu formatlayıp yedek aldım 250 gb kadar sonra farkettik tabi içinde veri olduğunu ve programla içindeki 150 gblık verinin tamamını herhangi bir resim dosyası bile bozulmadan kurtarmıstım

acaba cok mu sanslıyım da bu 250 lık verinin en ufak bi kısmı dahi denk gelmedi benim verilerime??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 21 Temmuz 2009; 10:31:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zelljug

kurtarılabilir. zaten diskten kurtardığımız verilerin üstüne veri yazılıp yazılmadığını blemeyiz. belki ustune veri yazıldıktan sonra format atıldı ve program kurtardı bunu bilemeyiz
    dosya sistemi ntfs olan bir diskte 4 kb lık bölümlerin çoğu tam tamına 4 kb lık veriyle dolmaz ufak dosyalar warsa sistemde bikaç byte lik bir kısayol dosyası veya bi şifre yazdığın metin belgesi bu 4 kb lık yeri işgal eder ntfste. büyükj dosyalar bile olsa sıkıştırma yapmazsan her bolumu doldurmaz diskin tam ustune gelme ihtimali dusuktur tam ustune gelip eski veriyi tamamen bozsa bile programın bunu gorme ihtimali wardır.

edit: şimdi okuyunca ben de birşey anlamadım yazdığımdan
    şöyle söyleyeyim 500 gb lık bi hdd wardı içinde 150 gb veri wardı ben bunu formatlayıp yedek aldım 250 gb kadar sonra farkettik tabi içinde veri olduğunu ve programla içindeki 150 gblık verinin tamamını herhangi bir resim dosyası bile bozulmadan kurtarmıstım

acaba cok mu sanslıyım da bu 250 lık verinin en ufak bi kısmı dahi denk gelmedi benim verilerime??

Hocam ilginiz ve cevabınız için teşk ederim.Peki bu kurtarma konusunda tavsiye ettiğiniz program varmıdır yada sizin verilerinizi kurtaran programın adını verebilirmisiniz

Saygılar

• recover my files. tam olarak kurtarma yapmadı bende. bir keresine sadece resimleri kurtarayım dedim.
    pek işe yaramamıştı.
  • getdataback ntfs ve fat32 için farklı sürümleri war.
    forumda resimli anlatımı vardı galiba burada yoksa da başka forumlarda vardır.
    çok karışık birşey değil zaten.
  • hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_msc

hayır

hayır derken?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.