Şimdi Ara

Fotoğraf Makinası Tavsiyesi. Nikon- D70s,D50,D80,D40x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğraf makinası almak istiyorum ve çok kararsız kaldım tavsiyelerinize başvurayım dedim. İlgilenen arkadaşlar vardır belki.

Şimdi öncelikle Arkadaşımın 2 senelik makinası var. Nikon D70S. Ben de kullandım sağlam güzel makina. Tüm aparatları ile birlikte 2 adet lenste veriyor. (18-70mm ve 70-300mm) Fiyatı 900YTL. Body fiyatı sıfırı ; 1.229,92 YTL + KDV

Aklımdaki diğer model Nikon D50 fiyatı 1.091,63 YTL + KDV

bir diğeri ise Nikon D80 fiyatı 1.205,21 YTL + KDV

son olarak D40X BODY 18-55 MM ZOOM LENS 996,98 YTL + KDV yani 1200 civarına bu da alınabilir gibi...

Arkadaşımın makinası lensler bakımından çok cazip. Temiz olduğunu da biliyorum, kendisi üst modele çıkacağı için satıyor ama kararsız kaldım.. Sadece bir 70-300mm lens 300 YTL civarı...

Tavsiyeleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekecezve -- 14 Haziran 2008; 18:14:32 >

• Sıfırdan D80 almak en akılcı yol.
  • D70SS Pahalı şuan ikinci eli 300-400 ytl ye rahat bulunuyor + olarak 5 senelik bir teknoloji D50 de güzel ama fiyat yine çok pahalı D80 için fiyat iyi bu 3 seçenekte en mantıklı olanı D80
  • D 80 BODY 18-135 MM KİT KARFO Kdv dahil 1780 civarı. 300 de lens alsam oldu sana 2.000 ytl

aklımı karıştıran aslında arkadaşımın makinası lenslerle birlikte sıfır fiyatı 1700 ytl civarına geliyor ve 900ytl ye veriyor.

ikinci el 300-400 demişsin link alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekecezve -- 14 Haziran 2008; 17:45:47 >
  • d-80 al
  • Bir inceleme sonucunda şunu fark ettim Nikon D80 ile Nikon D40x arasında 3 odak noktası ve AF motoru olmaması dışında bir fark göremiyorum... ya da ben mi göremiyorum?

Not: D40X BODY 18-55 MM ZOOM LENS 996,98 YTL + KDV yani 1200 civarına bu da alınabilir gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekecezve -- 14 Haziran 2008; 18:12:07 >
  • Bildiğim kadarıyla D40x'in lens çeşitliliği az
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Canon 100d vs 60d
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lens çeşitliliğinin az olmasının sebebi her lenste AF motoru olmamasından kaynaklanıyor.
  • ben kesin sıfır almaya karar verdim. 2. el bu zamana kadar ne aldım ne de sattım. O yüzden Body önemli değil alacağın lense bak sen felsefesi ile orta karar D50 diyorum en son...

LCD küçük ve aydınlatması yok iso 200 den başlıyor ama son kararım bu olacak gibi...
  • Lens daha önemli ama bodyde önemli d80 bile eskimişken d50 bence düşünülmemeli hiç.d80 al bence dostum
  • D50'ye o kadar fiyat veren zihniyet kim ya? Yuh dedim...
  • D60 da fena değilmiş...

off çıkamıyorum işin içinden. En iyisi gideceğim Hayyama bir kerede alıp çıkacağım galiba
  • d70s kullanıyorum. Bence ya d70s al ya da d80 al. Hangisi bütçene uygunsa o olsun. Para sorun değil diyorsan d80 alabilirsin. Diğer modelleri bence sil kafandan.

Bir de makinanın 2 senelik olmasının bir esprisi yok. Kaç tane çekim yaptığı önemli.
  • ben her zaman sıfır tavsiye ederim ama tanıdık bildik bir insandan başlangıç için ikinci el bir model alınabilir.tabii temiz olması şartıyla al:

bende d70s var geçen yıl 1500ytl ye yalçınlardan almıştım. kit lensi aldığım gün taktım ve bugüne kadar hiç çıkarmadım. lens alacak parayıda henüz bulamadım. 5000 fotoğraf çekmişimdir.(arada askere gittim ondan epeyce az). lowepro bir çantam var makina gün yüzü görmez. kullanım çok önemli yani

diyecem şu ki piyasadaki makinalara ve fiyatlara aldanma defalarca temizlenmiş, epeyce fotoğraf çekmiş, başına bir çok kaza gelmiş bir makinayıda gidip alma.

sağlam bir makinaysa al arkadaşının d70s i, artı o lensleri almak çokta kolay değil.

ha para sıkıntım yok dersen hiç durma d80 al
  • yeter yahu bu tavsiye konuları, 50 tane var arayın okuyun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.