Şimdi Ara

Fren balatalarının donması.(Kışın el freni çekmeyin.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
21.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabah aracımla yola çıkacaktım.Çalıştırdım geri geri gelir iken araç zor hareket ediyordu,anladım el freni ve balatalar ile bir problem olduğunu neyse devam ettim,3 4 km sonraarka sağ fren balatasından dumanlar çıkmaya başladı.Gece çok soğuk olduğundan fren balatası donmuş ve diske yapışmış,sanırım hava -8 felan vardı gece ankara"da.El freni çekmek yerine böyle soğuk havalarda viteste bırakmanızı öneririm.Benimde ilk defa başıma geldi.Aracı geri vites"e alıp 3-4 kere geriye doğru hızla hareket ettim ondan sonra biraz düzelmeye başladı ama düzeltene kadar fren balatası zarar gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 18 Şubat 2015; 12:24:13 >

• Daha önce 3 aracım oldu ve böyle bir şey başıma gelmediğinden araştırma gereğinde bulunmadığımdandır güzel kardeşim.Ayrıca herkesin bildiği diye bir kavram yoktur,benim bildiğim şeyler ile senin bildiğin şeyler arasında araç konusunda dünya fark vardır.Ben ispat edebilirim sen edebilir misin. :)
  • Herkesin bildiğini birtek sen bilmiyormussun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balata değil fren teli donar balata donsa biraz gidince açılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Herkesin bildiğini birtek sen bilmiyormussun.

Daha önce 3 aracım oldu ve böyle bir şey başıma gelmediğinden araştırma gereğinde bulunmadığımdandır güzel kardeşim.Ayrıca herkesin bildiği diye bir kavram yoktur,benim bildiğim şeyler ile senin bildiğin şeyler arasında araç konusunda dünya fark vardır.Ben ispat edebilirim sen edebilir misin. :)
  • Ben bilmiyorum mesela öğrendiğim iyi oldu peki donmasını engellemek için ne yapmamız gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: centerboys

Ben bilmiyorum mesela öğrendiğim iyi oldu peki donmasını engellemek için ne yapmamız gerekir

El freni çekmemek. Ancak viteste bıraltığınız da vites te donar. Vitesin yağı donuyor ve 1.viteste bıraktıysanız orda kalıyor. Bence bu havalarda mümkün olduğunca araçla uğraşmamak lazım,donduysa da kendi kendine çözülsün

• Geçen iş yerinin önünden bir kangocu abimiz bindi aracına kendisinin birazda 7/24 kafası güzeldir aracı çalıştırdı bir 4-5 metre arka lastikler dönmeden gidiyordu bağırdım arkasından ama nafile.

Evet soğuk havalarda donma yapar hem diskler yapışır hem fren teli donar.Diskler hemen açılır ama tel kalabilir.Bunun yerine viteste bırakma daha iyidir ama yokuşa park etmek zorundaysanız hem viteste bırakıp hemde çok değil 1-2 diş çekip bırakın yokuş aşağı olursa geri yukarı olursa 1'e takın bırakın yada çok terettüt ederseniz el freni çekmeye çok tavsiye etmesemde lastiklerinizi kaldırıma kırıp direksiyonu kitleyerek viteste bırakın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabama tam bir hafta binmedim il dışındaydım. Tekrar döndüğümde arabayı bi çalıştırıyım dedim, debriyajı resmen sertleşmiş aracın. 2-3 haftadır kullanıyorum ama hala sert gibi sanki. Belki de il dışındayken başka bi araç kullandım onun debriyajı yumuşaktı, ona alışmış olduğum içinde farklı gelmiş olabilir. Ama 3-4 senedir kullandığım araç anlardım heralde.

El freni ve vites konusundada ; bahçeli otoparklı evde otursam hiç çekmem ama site içinde yada sokakta dururken araç, çoluk çocuk iter kakar ne olur ne olmaz.

• yokuşa parketmek zorunda kalan otomatik vitesliler ne yapsın

• El freninini sonuna kadar çekme %80 kadarını çek.sabah kalktın arabaya bindin el freni teli donmuşsa ilk 5-10 metre arabayı tutar sonra açılır kendiliğinden ondan da arabaya bir zarar gelmez

• Fren teli donmuş senin . Acı tecrübe edinmissin kimse söylemedi mi daha önce .

• Bana mı yazdın anarşo???

• quote:

Orijinalden alıntı: wewe

Bana mı yazdın anarşo???

Ne alaka

• Takoz kullanın. Yolun eğimine göre gerekirse 2 tane. Lastikleri takoza yasladıktan sonra, viteste bırakın.
  • Otomatik viteste ne yapalım peki? El freni çekmeyip yokuşta arabanın tüm ağırlığını şanzımana mı yükleyelim? Bu fikir servisin çok hoşuna gidecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.