Merhabalar, Fuji S5600 kullanıyorum, 10 cm makro mesafesi yetmiyor. 55 mm filtre takılabiliyor. Buna uygun makro adaptörü bulabilir miyim? ya da makinam buna uygun mu? Fujinon zoom 38-380mm equiv. dahili lensi var. Bir de en uygun fiyata çizgisel polarize filtre istanbulun neresinden bulabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
merhaba arkadaşım bende bir aralar s5600 almayı düşünüyordum o yüzden biraz araştırmıştım ekstıra bir adaptör gerektirmedem sadece 55 mm. +2 Close up Lens, 55 mm +4 Close up Lens ile tahminen 2 cm kadar iniyordu Close up Lens leri bulmak zordur biraz ben sadece gittigidiyorda bulabilmiştim uygun fiyata hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlar direk ucuna araka arkaya ekleyip güzel macro çekimler elde etti
sirkeci hayyam pasajı ve çevesine bakarsan rahatlıkla 55mm close-up lens seti bulabilirsin. Şahsen ben metrofotoğraf ve aydınlar fotoğrafa bakmıştım. ikisinde de vardı. Bence metro fotoğrafa git ve makineyi götür. orada sana bilgi ve lens konusunda yardımcı olacaklardır.
Ben bir s5600 kullanıcısı olarak şunu yazabilirim. Evet ekstra adaptör kullanmadan lensin ucuna ilave edeceğin 55mm lik her macro lens ile çalışır fakat yukarıda arkadaşın söylediği gibi 2 cm'ye kadar inme değilde +4 close up ile 35 cmde çok büyük macrolar +2 close up ilede yaklaşık 50-60 cmden macro çekebilirsin.http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto=1A5A52F51A582A4B.JPG Ucu ucuna ekleyerek çekebileceğin macro büyük olabilir fakat netlik ve derinlik sorunu yaşarsın. Yukarıda linkini verdiğin macro +4 close up ile çekildi. Ayrıca bu lensler ist sirkeci de her yerde var. 3'lü olarak ucuzu 50 ytl Pahalı olanlarıda 120 ytl ye kadar gidiyor.