Şimdi Ara

Fujifilm X-Pro1 ve muadilleri alınır mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam... Uzun zamandır elime fotoğraf makinası almadım.. 650D makinamı da anneme verdim :) Note 4 ile çekiyordum güzel birşeyler görünce son zamanlarda ufaktan gaza geldim... Bide yeni araç aldım telefonla fotoğraflarını çektim hoşuma gitmedi dedim şöyle ufak ama kaliteli büyük olmayan bir makina alayım.Belki ufak ufak da çekmeye başlarım tekrardan.. Büyük makina istemiyorum artık , üşeniyorum yanımda taşımaya.. O yüzden bu x-pro1 tarzı birşey almayı düşündüm.. İkinci el uygun fiyatlı buldum sizce alınır mı hala X-pro 1 ??? Buna hangi lensler uyuyor hep body olarak satıyorlar ?? Veya başka önerirmisiniz ufak güzel retro görünümlü ama prof çekim yapılabilen makinalar ?

• Fujifilm X-T10 ve X-E2'ye de bakmanı öneririm.

X-Pro I hem yavaş hemde eskidi... Onun ikinci versiyonu çıktığı için ikinci elleri çok hareketli olabilir. Bir bak yine de alet iyidir. Fotoğraf kalitesi de on numaradır fakat dediğim gibi
    Af ve seri olmaya pek müsait bir makine değil. Onun ikinci versiyonu da jet gibi acayip bir makine olmuş :)

yada

• Fuji bence güzel tavsiye. Kendim de düşünüyorum. Zeiss lensli Lumix, Sony Alfa serileri ve Fujifiilm X-T10 arasında kararsızım. Her birinin güçlü yanları var.

Koca DSLR istemiyorum artık. Piyasadakilerin hepsi de işlevle irtibatsız bir "aquatik" stil için zoraki büyütülmüşler gibi. Sony Alfa'nın full format sensörlü makinaları var. Ayna, film zamanlarında gerekliydi, bugün bence sadece nostaljik bir alışkanlığa hizmet ediyor.
  • Devian kullanıcısına yanıt
    650d kenara bıraktıysan aklıma gelen sony rx1r

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asig

650d kenara bıraktıysan aklıma gelen sony rx1r

15.000 tl vermem bu tarz makinelere :)
  • x-t10 güzelmiş burdan alınır mı nasıl bir sitedir ? güvenilir mi yani

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/x-t10_gumus__16-50_kit?gclid=CMLFloGg2MwCFdYV0wodyYkJ9A

Birde basic kit 1 bu 1.999 tl birde basic kit 2 var 2.829 tl sadece lens farkı mı var ?

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/x-t10_gumus__18-55_kit?gclid=CJPanImg2MwCFTAz0wodvvoPvQ

Birde yanında 10mm lens istiyorum baktım 10-24 var 2.400 tl çok pahalı , prime olarak da yok o sitede.. Bunun aparaatı falan varmı atıyorum nikonun 10mm prime lensi var mesela çok çok daha uygun fiyata onu takmak için aparat gibi ? Eğer bu alete iyi diyorsanız alayım hemen pazartesi.

Ben cevap vereyim. Site fujifilmin kendi sitesi ve fuji türkiyeye özel bir alaka gösterdiği için fiyatları amerikadan daha ucuza sunuyor. Amazon fiyatlarıyla karşılaştırın göreceksiniz. Lensler için adaptörler de var:

https://www.fujifilmshop.com/katalog/aksesuarlar/objektif_aksesuarlari/lens_adaptorleri

18-55 16-50ye göre daha kaliteli bir lens. 18-55in çerçevesi (mount'a çerçeve denir heralde) metal ve daha sağlam duruyor 16-50de çerçeve plastik. İmaj kalitesi, diğer markalarının kit lensine oranla çok daha iyiymiş. 16-50ye genelde 5 üzerinden 4 yıldız vermişler (birçok siteye baktım) 18-55 ise 4.5 yıldız alan bir lens.

http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_xf_18_55mm_f2_8_4_r_lm_ois_review/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung a35 alınır mı?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Ben cevap vereyim. Site fujifilmin kendi sitesi ve fuji türkiyeye özel bir alaka gösterdiği için fiyatları amerikadan daha ucuza sunuyor. Amazon fiyatlarıyla karşılaştırın göreceksiniz. Lensler için adaptörler de var:

https://www.fujifilmshop.com/katalog/aksesuarlar/objektif_aksesuarlari/lens_adaptorleri

18-55 16-50ye göre daha kaliteli bir lens. 18-55in çerçevesi (mount'a çerçeve denir heralde) metal ve daha sağlam duruyor 16-50de çerçeve plastik. İmaj kalitesi, diğer markalarının kit lensine oranla çok daha iyiymiş. 16-50ye genelde 5 üzerinden 4 yıldız vermişler (birçok siteye baktım) 18-55 ise 4.5 yıldız alan bir lens.

http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_xf_18_55mm_f2_8_4_r_lm_ois_review/

1000 tl farka değer mi sence bide canon ve Nikon adaptör alıcam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ben 16-50 aldım bin lira farkı da başka lense ayırdım. 18-55 baya övülüyor hocam ben denemediğim için bi şey diyemem. Ama zaten nikon canon lensleriyle kullanacaksan 16-50 al bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Ben 16-50 aldım bin lira farkı da başka lense ayırdım. 18-55 baya övülüyor hocam ben denemediğim için bi şey diyemem. Ama zaten nikon canon lensleriyle kullanacaksan 16-50 al bence

işte bende zaten 18-55 falan var canon lensleri.Benim lens den daha iyiyse alınır ama aynı performans verecekse zaten apartla canonu takarım , hatta body olarak daha uyguna satılsaydı sadece body ve canon-nikon aparatlarını alırdım.Ama body ile body-lens setinin fiyatı aynı zaten :) Gerçi arada aparat olunca arada uzaklık oluyor lens ile sensor arasında image kalitesi ister istemez düşüyor oda ayrı konu... Birde çirkin duracak daha büyük lensler çünkü dslr lensleri.. Prime lens istediğimden dolayı böyle Canon da hep prime kullandım , prime lens in tadı başka... ama fuji pahalı işte. 10-24 ü alsam bide 35mm prime alsam 3 küsür lira yapıyor makineyle 5 lira.. yada sadece 10-24 alayım 16-50 de hertürlü porteye falan yeter... mimari çekimlerde de 10-24 kullanırım.. 27mm lenslede alet çok güzel duruyor ya :)

Makineyi alırken bu 27 mmyle üç beş foto çektim gerçekten kaliteli bi lens. Ve dediğin gibi makineyle acayip şık duruyor :) boynuna as gez yok gibi oluyor alet. Kendimi tuttum ben de 35 mm almayı düşünüyorum bakalım. Yarın workshop var orda lensleri deniycem
    X-T10 kullanıyorum gerçekten hem görsel hem işlevsel olarak beni çok tatmin etti. Ben araştırmalarım sonucu ve 1-2 yıl gibi bir süre kullanırım beni idare eder diye 18-55 aldım. Gerçekten övüldüğü kadar var. Kit lens demek biraz hakaret oluyor. Malzeme kalitesi baya iyi 16-50 ye göre. Ama elinizde başka lensler var o farka başka lens alırım derseniz devasa bir farkta yok 18-55 ile arasında. %16-18 lık bir keskinlik farkı var diye bilgi almıştım ben yanlış hatırlamıyorsam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.