< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 17 Ocak 2018; 22:27:21 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 17 Ocak 2018; 22:27:21 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
anahtarsız çalıştırma,ısıtmalı ön koltuk,geri görüş kamerası zaten boş kasa bmwlerde de mevcut olan özellikler.. onun dışında evet bir telefon şarjı , temassız açılan bagaj kapağı,sunroof güzel özellikler kabul ediyorum lakin sırf bu özelliklerden dolayı bu kadar parayı passata vermek bana mantıksız geliyor.. arabayı araba yapan onun teknolojisidir, sürüşüdür, yürüyen aksamıdır, motorudur, motor şanzıman uyumudur, malzeme kalitesidir. sırf ayda yılda birkaç sefer kullanacağım bazı özelliklere tonlarca para vermek bana mantıksız geliyor.. bunun yerine bana arabayı araba yapan asıl özellikler için harcamak daha mantıklı geliyor.
arabayı araba yapan özelliklerde teknolojiden bahsettim. Mesela ikisinde de esp var. Sizce ikisinin esp teknojisi aynı mı?? veya abs fren. ikisinde de var abs fren.. ama ikisi de aynı abs fren mi?? yani bir bmwnin esp si, bir abs fren teknolojisi passatla bir mi? |
Vay be ne Passatmış arkadaş.Bmw ile artık karşılaştırılır olmuş.
|
Bomboş 3 serisi dopdolu passata göre daha arabadır.
Ultimate driving machine |
Ben araba alırken ticari zekayla düşünmem, keyfi zekayla ve mantıkla düşünürüm. Tüccar değilim neticede.
Şöyle söyleyeyim ben sadece gündelik ev-iş arası araba kullanan biri değilim yani arabayı sadece ulaşım aracı olarak görmüyorum. Acelem yoksa yolu uzatıyorum mesela, kestirme falan neredeyse hiç kullanmam, genelde hafta sonları virajlı yollara girerim tempolu araç kullanırım gibi gibi. Bu yüzden bu bütçelerle çıkıp araç alacak olsam bmw alırım. |
Bi arabadan ne istediğin önemli?
|
Bir BMW ile renault, opel vs.falan kıyaslanacak olsaydı tabiki düşünmeden bmw derdim. Lakin passat gibi bir araba, bmw nin 3 serisiyle sıkleti tutabilecek seviyededir. Ayrıca donanım seviyesinin araba seçiminde önemli olduğunu düşünenlerdenim. Teknoloji hususunda çağa ayak uydurabilecek bir araba varken şehir içinde veya düz şehirler arası bir yolda kullanacağın bir arabayı sadece bmw motor özelliklerine aldanıp boş kasa almak bana pek mantıklı gelmiyor. Ki passatın da motor olarak günlük kullanımlarda yetersiz bir motor performansı sunacağını düşünmüyorum. Konfor dediğimiz algıyı oluşturan zaten bu üst donanım özellikleridir. Örnek olarak: adaptif hız sabitleyici, geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma, kablosuz telefon şarjı, ısıtmalı ön koltuk, temazsız açılan bagaj,sunroof, full multimedya sistemleri ve daha aklıma gelmeyen bir çok üst donanım sınıfı özellikler günümüzde sürüş konforunu oluşturan etmenlerdir. Bunların olmadığı boş bir kasa bmw de ancak egomu tatmin eder o kadar. Ayrıca ikinci el piyasası açısından da full paket bir aracın satışının daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. o yüzden full paket passat derdim :)
|
Soruyu başta nasıl sormuşsun nasıl devam ettiriyorsun. Bmw nin boş kasası bile gayet donanımlı deseydin de bari kıyaslarken ona göre kıyaslasaydık. Hemen çark etmişsin :) ama yine de katılmadığım yönleri söyleyim.
Ayda yılda birkaç kere kullanırım dediğin şeyleri aslında günlük hayatında çoğunlukla kullanıyorsun. bazı donanımları yazın kullanırsın bazılarını kışın. bazı güvenlik donanımlarını şehir içinde trafikte kullanırsın bazıları uzun yolda kullanırsın ve şöför yükün azalır. Ama kullanırsın. Asıl senin bahsettiğin şeyleri belki de ömründe birkaç kere kullanacaksın. Belki de hiç kullanmayacaksın. motordan aksamdan şanzımandan bahsetmişsin. her hafta alacagın bmw yle başka arabalarla kapışmaya çıkıyorsan diyecek lafım yok. sen motor incele yürüyen aksam incele. Virajlı yollarda savurta savurta bmw ni sürmeyi düşünüyorsan esp incele. Ama burada günlük kullanımdan bahsettiğimizi düşünüyorum. Ve passatın kesinlikle böyle bir kullanım için sürücüsüne eksiklik hissettireceğini düşünmüyorum. Bu durumda asıl senin Bmw markasına verdiğin o kadar para boşa gitmiş gibi duruyor(tabi bizim anladığımız anlamdaki boş kasası için konusuyorum). |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkb -- 17 Ocak 2018; 22:53:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 17 Ocak 2018; 23:48:52 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 18 Ocak 2018; 0:20:17 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 18 Ocak 2018; 0:46:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|