Şimdi Ara

Full donanım passat mı? boş kasa 3.20 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar soru gayet açık.. full donanım passat mı boş kasa 3.20 mi tercih edersiniz neden? Passat ta her donanım ve hatta opsiyonel donanımlar mecvut, bmw de ise sadece yağmur,far,park sensörü ve hız sabitleyici mecvut. Tercihiniz hangisi olurdu?

(ikisinin de fiyatı aynı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 17 Ocak 2018; 22:27:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• anahtarsız çalıştırma,ısıtmalı ön koltuk,geri görüş kamerası zaten boş kasa bmwlerde de mevcut olan özellikler.. onun dışında evet bir telefon şarjı , temassız açılan bagaj kapağı,sunroof güzel özellikler kabul ediyorum lakin sırf bu özelliklerden dolayı bu kadar parayı passata vermek bana mantıksız geliyor.. arabayı araba yapan onun teknolojisidir, sürüşüdür, yürüyen aksamıdır, motorudur, motor şanzıman uyumudur, malzeme kalitesidir. sırf ayda yılda birkaç sefer kullanacağım bazı özelliklere tonlarca para vermek bana mantıksız geliyor.. bunun yerine bana arabayı araba yapan asıl özellikler için harcamak daha mantıklı geliyor.

arabayı araba yapan özelliklerde teknolojiden bahsettim. Mesela ikisinde de esp var. Sizce ikisinin esp teknojisi aynı mı?? veya abs fren. ikisinde de var abs fren.. ama ikisi de aynı abs fren mi?? yani bir bmwnin esp si, bir abs fren teknolojisi passatla bir mi?
    Ben araba alırken ticari zekayla düşünmem, keyfi zekayla ve mantıkla düşünürüm. Tüccar değilim neticede.

Şöyle söyleyeyim ben sadece gündelik ev-iş arası araba kullanan biri değilim yani arabayı sadece ulaşım aracı olarak görmüyorum.

Acelem yoksa yolu uzatıyorum mesela, kestirme falan neredeyse hiç kullanmam, genelde hafta sonları virajlı yollara girerim tempolu araç kullanırım gibi gibi. Bu yüzden bu bütçelerle çıkıp araç alacak olsam bmw alırım.
    Bir BMW ile renault, opel vs.falan kıyaslanacak olsaydı tabiki düşünmeden bmw derdim. Lakin passat gibi bir araba, bmw nin 3 serisiyle sıkleti tutabilecek seviyededir. Ayrıca donanım seviyesinin araba seçiminde önemli olduğunu düşünenlerdenim. Teknoloji hususunda çağa ayak uydurabilecek bir araba varken şehir içinde veya düz şehirler arası bir yolda kullanacağın bir arabayı sadece bmw motor özelliklerine aldanıp boş kasa almak bana pek mantıklı gelmiyor. Ki passatın da motor olarak günlük kullanımlarda yetersiz bir motor performansı sunacağını düşünmüyorum. Konfor dediğimiz algıyı oluşturan zaten bu üst donanım özellikleridir. Örnek olarak: adaptif hız sabitleyici, geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma, kablosuz telefon şarjı, ısıtmalı ön koltuk, temazsız açılan bagaj,sunroof, full multimedya sistemleri ve daha aklıma gelmeyen bir çok üst donanım sınıfı özellikler günümüzde sürüş konforunu oluşturan etmenlerdir. Bunların olmadığı boş bir kasa bmw de ancak egomu tatmin eder o kadar. Ayrıca ikinci el piyasası açısından da full paket bir aracın satışının daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. o yüzden full paket passat derdim :)
    Soruyu başta nasıl sormuşsun nasıl devam ettiriyorsun. Bmw nin boş kasası bile gayet donanımlı deseydin de bari kıyaslarken ona göre kıyaslasaydık. Hemen çark etmişsin :) ama yine de katılmadığım yönleri söyleyim.

Ayda yılda birkaç kere kullanırım dediğin şeyleri aslında günlük hayatında çoğunlukla kullanıyorsun. bazı donanımları yazın kullanırsın bazılarını kışın. bazı güvenlik donanımlarını şehir içinde trafikte kullanırsın bazıları uzun yolda kullanırsın ve şöför yükün azalır. Ama kullanırsın. Asıl senin bahsettiğin şeyleri belki de ömründe birkaç kere kullanacaksın. Belki de hiç kullanmayacaksın. motordan aksamdan şanzımandan bahsetmişsin. her hafta alacagın bmw yle başka arabalarla kapışmaya çıkıyorsan diyecek lafım yok. sen motor incele yürüyen aksam incele. Virajlı yollarda savurta savurta bmw ni sürmeyi düşünüyorsan esp incele. Ama burada günlük kullanımdan bahsettiğimizi düşünüyorum. Ve passatın kesinlikle böyle bir kullanım için sürücüsüne eksiklik hissettireceğini düşünmüyorum. Bu durumda asıl senin Bmw markasına verdiğin o kadar para boşa gitmiş gibi duruyor(tabi bizim anladığımız anlamdaki boş kasası için konusuyorum).
  • up

• Bi arabadan ne istediğin önemli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkb -- 17 Ocak 2018; 22:53:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrkb kullanıcısına yanıt
    biraderle anlaşamadık.. boş araba keyif vermez diyor, şerit takip olmalı kör nokta olmalı vs diyor ben de bu tarz donanımların gereksiz olduğundan bahsediyorum ve sırf bu tarz donanımlarla arabayı doldurup bir ton para vermek yerine aynı paraya standart donanım bmw alınır diyorum ama kabul etmiyor.. mesele bu aslında

• Duruma göre değişir, aile içinse passat, genç ise 3.20. Bmw almışsın yürütmesi passattan pahalı. Ben passat tercih ederdim.

• Boş bmw alma alacaksan 40.yil al keyfine bak. Obur türlüsü sadece bmw almak için almak oluyor. Ben yerinizde olsam dolu bir passat alırdım. Boş bmw güzel olmuyor.

• Bir BMW ile renault, opel vs.falan kıyaslanacak olsaydı tabiki düşünmeden bmw derdim. Lakin passat gibi bir araba, bmw nin 3 serisiyle sıkleti tutabilecek seviyededir. Ayrıca donanım seviyesinin araba seçiminde önemli olduğunu düşünenlerdenim. Teknoloji hususunda çağa ayak uydurabilecek bir araba varken şehir içinde veya düz şehirler arası bir yolda kullanacağın bir arabayı sadece bmw motor özelliklerine aldanıp boş kasa almak bana pek mantıklı gelmiyor. Ki passatın da motor olarak günlük kullanımlarda yetersiz bir motor performansı sunacağını düşünmüyorum. Konfor dediğimiz algıyı oluşturan zaten bu üst donanım özellikleridir. Örnek olarak: adaptif hız sabitleyici, geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma, kablosuz telefon şarjı, ısıtmalı ön koltuk, temazsız açılan bagaj,sunroof, full multimedya sistemleri ve daha aklıma gelmeyen bir çok üst donanım sınıfı özellikler günümüzde sürüş konforunu oluşturan etmenlerdir. Bunların olmadığı boş bir kasa bmw de ancak egomu tatmin eder o kadar. Ayrıca ikinci el piyasası açısından da full paket bir aracın satışının daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. o yüzden full paket passat derdim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anahtarsız çalıştırma,ısıtmalı ön koltuk,geri görüş kamerası zaten boş kasa bmwlerde de mevcut olan özellikler.. onun dışında evet bir telefon şarjı , temassız açılan bagaj kapağı,sunroof güzel özellikler kabul ediyorum lakin sırf bu özelliklerden dolayı bu kadar parayı passata vermek bana mantıksız geliyor.. arabayı araba yapan onun teknolojisidir, sürüşüdür, yürüyen aksamıdır, motorudur, motor şanzıman uyumudur, malzeme kalitesidir. sırf ayda yılda birkaç sefer kullanacağım bazı özelliklere tonlarca para vermek bana mantıksız geliyor.. bunun yerine bana arabayı araba yapan asıl özellikler için harcamak daha mantıklı geliyor.

arabayı araba yapan özelliklerde teknolojiden bahsettim. Mesela ikisinde de esp var. Sizce ikisinin esp teknojisi aynı mı?? veya abs fren. ikisinde de var abs fren.. ama ikisi de aynı abs fren mi?? yani bir bmwnin esp si, bir abs fren teknolojisi passatla bir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 17 Ocak 2018; 23:48:52 >

• Soruyu başta nasıl sormuşsun nasıl devam ettiriyorsun. Bmw nin boş kasası bile gayet donanımlı deseydin de bari kıyaslarken ona göre kıyaslasaydık. Hemen çark etmişsin :) ama yine de katılmadığım yönleri söyleyim.

Ayda yılda birkaç kere kullanırım dediğin şeyleri aslında günlük hayatında çoğunlukla kullanıyorsun. bazı donanımları yazın kullanırsın bazılarını kışın. bazı güvenlik donanımlarını şehir içinde trafikte kullanırsın bazıları uzun yolda kullanırsın ve şöför yükün azalır. Ama kullanırsın. Asıl senin bahsettiğin şeyleri belki de ömründe birkaç kere kullanacaksın. Belki de hiç kullanmayacaksın. motordan aksamdan şanzımandan bahsetmişsin. her hafta alacagın bmw yle başka arabalarla kapışmaya çıkıyorsan diyecek lafım yok. sen motor incele yürüyen aksam incele. Virajlı yollarda savurta savurta bmw ni sürmeyi düşünüyorsan esp incele. Ama burada günlük kullanımdan bahsettiğimizi düşünüyorum. Ve passatın kesinlikle böyle bir kullanım için sürücüsüne eksiklik hissettireceğini düşünmüyorum. Bu durumda asıl senin Bmw markasına verdiğin o kadar para boşa gitmiş gibi duruyor(tabi bizim anladığımız anlamdaki boş kasası için konusuyorum).

• sagekeen S kullanıcısına yanıt
    ona bakacak olursak 5 yıl önceki 2013 model araçların da günlük kullanım için hiçbir eksiklik hissettirmeyeceğini söyleyebiliriz, kör nokta, şerit takip, sunroof, elektirkli bagaj kapağı, ısıtmalı koltuk gibi birçok özellikler 2013 passatda da mevcut. aynı şekilde günlük kullanım için abs fren esp vs teknolojiler de yine 2013 model araçlarda da mevcut ve günlük kullanımda gayet ihtiyacınızı görür. o zaman hiç son model arabaya para vermeyin gidin 2012-2013 model sıfır ayarında düşük kilometreli temiz , bir önceki kasa araç alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 18 Ocak 2018; 0:20:17 >
  • 2 kere okudum fakat konumuzla ne alakası var anlayamadım. anlayan biri olursa açıklarsa sevinirim :)

• iychan İ kullanıcısına yanıt
    öncelikle 3 serisinde koltuk ısıtma bırak boşu orta donanım sportline da bile yok.

sonrasında boş 3 serisinin deri kalitesi leştir highline passat ın alcantarası daha iyidir.

standart 3 serisinin ses sistemi çok zayıftır.

hız sabitleme 40.yılda bile opsiyonel coğu ilandaki 3 serisinde yoktur zaten bu.

olay sadece esp, asr den ibaret değil yani

• Bomboş 3 serisi dopdolu passata göre daha arabadır.

Ultimate driving machine

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Neye göre biraz açıklasaydın iyi olurdu. Şekil açısından haklısın ama mantık ve ticari zekayla düşünülecek olursa katılmıyorum.

• sagekeen S kullanıcısına yanıt
    Ben araba alırken ticari zekayla düşünmem, keyfi zekayla ve mantıkla düşünürüm. Tüccar değilim neticede.

Şöyle söyleyeyim ben sadece gündelik ev-iş arası araba kullanan biri değilim yani arabayı sadece ulaşım aracı olarak görmüyorum.

Acelem yoksa yolu uzatıyorum mesela, kestirme falan neredeyse hiç kullanmam, genelde hafta sonları virajlı yollara girerim tempolu araç kullanırım gibi gibi. Bu yüzden bu bütçelerle çıkıp araç alacak olsam bmw alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 18 Ocak 2018; 0:46:27 >
  • mantık passat, kalp bmw der.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben alacak olsam bmw alırdım, her şey donanımdan ibaret değil. cebinde bmw anahtarı taşımak, keyifli sürüş, dinamik ve yakışıklı tasarım benim için şerit takipten, koltuk ısıtmadan ya da o tarz fuzuli donanımlardan daha önemli
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam siz kısaca ben ancak bmw direksiyonunda kendimi mutlu hissediyorum deyin biz de amenna keyif sizin diyelim geçelim lakin bu saydıklarınız bmw yi üstün kılan şeyler değil. Yani konu başlığındaki kıyas açısından bir gerekçe değil.

Arabanla o bahsettiğin virajlı yollarda ralliye katılmıyorsan, tempolu kullanmaktan kastın underground yarışları yapmak değilse, Passat model bir arabanın ,Ki en üst segment motor ve donanımından bahsediyoruz, bu tarz kullanımlar için bmw den geri kaldığını söylüyorsanız eğer siz hiç bu segment bir passata binmemişsiniz demektir. dolayısıyla yorumunuz baştan aşağı önyargı kokuyor.

ikinci olarak; eğer bi Ali ağaoğlu ,ki bu forumda vakit harcadığınıza göre öyle olmadığınızı düşünüyorum :), veya bir araba koleksiyoneri değilseniz bırakın ev, araba almayı cep telefonu bile alırken bile illa ki ilerde birgün satılma durumunu düşünürsünüz. bunun tüccar olup olmamayla ilgisi yok. konu başlığından anlaşılacağı üzere burda mantıklı kıyas yapıyoruz. beğenilerimizi yarıştırmıyoruz.

• iychan İ kullanıcısına yanıt
    Arabaya telefon bağlansın

Park sensörü ve kamera olsun

Onun dışında zaten far sensörü, yağmur sensörü, kararan ayna falan genelde standart oluyor. Bunlar yeter

• Vay be ne Passatmış arkadaş.Bmw ile artık karşılaştırılır olmuş.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.