Şimdi Ara

Fullmetal Alchemist 2: Brotherhood (Spoiler içerir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
925
Cevap
4
Favori
50.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya anime ta en baştan başlamıyorki zaten diğer animenin mangadan ayrıldı yerden başlıyor gibi geldi bana. mangayı tam bilmedim için kesin konuşamıyorum tabi. böyle daa güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: tembeler

ya anime ta en baştan başlamıyorki zaten diğer animenin mangadan ayrıldı yerden başlıyor gibi geldi bana. mangayı tam bilmedim için kesin konuşamıyorum tabi. böyle daa güzel

Mangayı okuyanlar, öyle bir bölüm olmadığını söylüyorlar.Ice Alchemist diye birisi yokmuş.

Çok büyük ihtimalle ilk bölümü tanıtım olarak gösterdiler. 2. bölümle en baştan başlayacak sanırım.
    Gerçek adı Fullmetal Alchemist ''2'' değil, Brotherhood. En azından myanimelist öyle değiştirdi.
  • Mangayı başından beri takip eden bir FMA manyağı olarak şu ice alchemist olyına bir açıklama yazayım bari.Mangada ice alchemist diye birisi de yok ilk bölümde olan olaylarda.Mangada ilk bölümde lior'da başlıyordu hikaye ki ilk bölümün sonunda lior'u gösterdiler.Bir dahaki bölümde lior'da başlar hikaye ve olması gerketiği gibi devam eder.

Bu bölüm biraz giriş tanıtım amaçlı olmuş ama mangayı bilenler için ice alchemistin yapmaya çalıştığı şey ve ölümü bayağa bir anlamlı oldu,en azından benim için kesinlikle anlamlıydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vayuz

Mangayı başından beri takip eden bir FMA manyağı olarak şu ice alchemist olyına bir açıklama yazayım bari.Mangada ice alchemist diye birisi de yok ilk bölümde olan olaylarda.Mangada ilk bölümde lior'da başlıyordu hikaye ki ilk bölümün sonunda lior'u gösterdiler.Bir dahaki bölümde lior'da başlar hikaye ve olması gerketiği gibi devam eder.

Bu bölüm biraz giriş tanıtım amaçlı olmuş ama mangayı bilenler için ice alchemistin yapmaya çalıştığı şey ve ölümü bayağa bir anlamlı oldu,en azından benim için kesinlikle anlamlıydı.

İlk seriyi izleyenler için:

Buz Simyager'inin(Simyager terimini de Türkçe literatürüne soktuğu için TurkFansub'a teşekkür ederim bu arada) yaptığı şey Scar'ın yaptığı şeyin aynısıydı resmen,hani sonra Alphonse filozof taşı olmuştu hatta.Yalnız seriyi biraz unuttum ben,Buz Simyager'inin içinden Filozof Taşı çıktı sanırım Homonculus oluyor Buz'cu abimiz.E hani Homonculuslar'ın garip özelliği vardı;hatta insana benzeyen ilk Homonculus da Führer Bradley'di hani?Bir tane daha mı düzenli Homonculus yaptılar?

• şu ice alchemistin mangaya kattığı anlamı çok merak ettim doğrusu mangasını okumayacağım için spoyler alabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ballrry

quote:

Mangayı başından beri takip eden bir FMA manyağı olarak şu ice alchemist olyına bir açıklama yazayım bari.Mangada ice alchemist diye birisi de yok ilk bölümde olan olaylarda.Mangada ilk bölümde lior'da başlıyordu hikaye ki ilk bölümün sonunda lior'u gösterdiler.Bir dahaki bölümde lior'da başlar hikaye ve olması gerketiği gibi devam eder.

Buz Simyager'inin(Simyager terimini de Türkçe literatürüne soktuğu için TurkFansub'a teşekkür ederim bu arada) yaptığı şey Scar'ın yaptığı şeyin aynısıydı resmen,hani sonra Alphonse filozof taşı olmuştu hatta.Yalnız seriyi biraz unuttum ben,Buz Simyager'inin içinden Filozof Taşı çıktı sanırım Homonculus oluyor Buz'cu abimiz.E hani Homonculuslar'ın garip özelliği vardı;hatta insana benzeyen ilk Homonculus da Führer Bradley'di hani?Bir tane daha mı düzenli Homonculus yaptılar?

Zaten buz simyager homonculus değildi sadece felsefe taşı kullanıyordu.Homonculuslar yedi tane ve yedisininde kim olduğu belli.

Bu arada scar ve buz simyagerin yapmaya çalıştığı şey aynı değildi,scar sadece ulusal simyacıları avlayan bir katil.

Buz simyager father karakterinin başını çektiği bradley ve ordunun büyük planını öğrenmiş olmalı ki o yüzden merkez şehirde bunların alayını öldürmeye çalıştı.Edward'la savaşırken edwarda sen bunların gerçekte ne yapmaya çalıştığı bilmiyorsun diyerek bunu belli etti zaten.Buz simyager gerçekten iyi bir amaç peşinde öldü gitti o yüzden ölümü anlamlı dedim.

• O Ice Alchemist simyayı başlattıkdan sonra bi adam çıktı ve simya bozulcu gözleri kapatıp gitti. Kimdi o_?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyzadeM

O Ice Alchemist simyayı başlattıkdan sonra bi adam çıktı ve simya bozulcu gözleri kapatıp gitti. Kimdi o_?

Kendileri father olur karşılaşıldığı anda kaçılması farzdır.
  • Bu galiba bende anlamadım kim.

Fullmetal Alchemist 2: Brotherhood (Spoiler içerir)

Fullmetal Alchemist 2: Brotherhood (Spoiler içerir)

Yanlız Bradley'de de ne cevher varmış ha o kadar güçlü olduğunu bilmiyodum

• quote:

quote:

O Ice Alchemist simyayı başlattıkdan sonra bi adam çıktı ve simya bozulcu gözleri kapatıp gitti. Kimdi o_?

Kendileri father olur karşılaşıldığı anda kaçılması farzdır.

Hmmm sanırsam mangadaki asıl baş düşman kendisi.
  • ilk izleyişte o adamı görmemişim şimdi farkettim
    o adam bene edward ile al in babasına benziyor

1. seriyi izlemeyenlere spoiler olabilir:

birde buz simyacının içinden çıkan tamamlanmamış bir filozof taşıydı ama bu onun bir homonculus olduğunu göstermez ama açıkcası öldüğünde vücudunun içinden kanla beraber çıkması epiyi şüpheli bir durum

birde arkadaş buz simyacı scar ın yaptığı şeyimi yapmaya çalışıyordu derken galiba scar ın lior u dönüşüm çemberiyle sarıp filozof taşı yapmak için kullanmasını katediyordu ki bu bölümdede buz simyacı bütün şehri dönüşüm çemriyle sarıordu.

bence buz simyacı bradley nin homonculus olduğunu biliyordu bu yüzden ordudan kaçmıştı ve onu öldürmeye çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dead Or Alive -- 10 Nisan 2009; 17:37:17 >

• Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın ama bazı noktaları netleştirebilirim umarım.Arkadaşlar öncelikle ilk seriyi unuutn,ilk seride olan olayları da unutun.İlk seriden aklınızda kalanlar yanlış bilgiler,direk mangadan bazı şeylerin doğrusunu yazıyorum ki aa eski seride böyleydi demeyin.

Öncelikle buz simyagerin durumu artık açıklık kazansın.Mangada böyle bir olay ve karakter yok ayrıca buz simyager felsefe taşı üretmekten ziyade merkez şehirde çembere aldığı bölgeyi yokederek bradley ve diğerlerini öldürmeye çalışıyordu.Yukarıdaki mesajımdada yazdım father'ın büyük planını öğrenmişti edwardla olan diyoluğundan anladığım kadarıyla.Buz simyager homonculus değildi sadece felsefe taşı kullanıyordu onu da büyük ihtimalle hapishanede kızıl simyagerden aldı,kızıl simyagerde felsefe taşı ne arıyor diye sormayın spoiler olur.Dikkat edin Edwardla karşılaştığı ilk sefere göre hapishaneden çıktıktan sonra yaptığı dönüşümler inanılmaz güçlüydü.

1- Homonculuslar: Homonculuslar başarısız insan dönüşümünün ürünü değiller.Mangada homonculuslar felsefe taşı kullanılarak yaratılıyor.Doğal olarak bir homonculus öldürmenin yolu da ilk seride gösterilenden farklı.Bir homonculusu peş peşe yeterli sayıda öldürürseniz ve içinde taşıdığı felsefe taşını parçalarsanız eşek cennetine postalayabilirsiniz.Bu da homonculusların listesi:

-Wrath(Öfke):king bradley
    -Envy(Kıskançlık)
    -Lust(Şehvet)
    -Gluttony(Oburluk)
    -Greed(Açgözlülük)
    -Sloth(Tembellik):İlk seride yoktu
    -Pride(Gurur):İlk seride yoktu

Bu karakterlerle ilgili bir iki açıklama da yapayım.Homonculuslar rakipleriyle eğlenir,dalga geçer ya da bazıları zeka olarak düşük seviyede.King bradley bu açıdan en tehlikeli homonculuslardan birisi.Yani buz simyageriyle girdiği küçük aksiyon girecekelerinin yanında sıfır.Ama diyorum bu noktada...

Pride denilen homonculus en tehlikelisi godlike modunda resmen,hatta mangada original homonculus diye de anılıyor ve bildiğiniz hiçbir homonculusa benzemiyor.Kim olduğunu yazmam hayvanötesi spoiler olur,kulakalrım çınlar

2 - Father:Bu adam işte homonculusların başını çekiyor ve hepsi onu baba diye çağırıyor zaten onları yaratan o.İlk bölümden göstermeleri hata oldu bence ama madem gösterdiler yazayım,evet bu adam görünüş olarak elric kardeşlerin babasıyla aynı.Kendisinin ne olduğu ve neden hohenheim ile aynı görünüşe sahip olduğu direk spoiler kapsamında hem de boru gibi.

Pride için godlike modunda demiştim ya bu adam direk god modunda,yaklaşanı çarpıyor resmen.Mangada adamın nelere kadir olduğunu görünce dumur oldum.Ne kadar güçlü olduğuna dair örnek veririm ama tadı kaçar sonra.

3 - Van Hohenheim:Elric kardeşlerin babası mangadaki diğer god,kendisi ol deyince oluyor yani öyle bir yetenek.Kendisi hakkında diyeceğim tek şey çok çok yaşlı olduğu ve inanılmaz güçlü olduğu.Onun hakkındaki gerçeği öğrenince elric kardeşelrin nasıl bu kadar güçlü simyacılar olduğunu anlayacaksınız.Bundan sonra kendisiyle ilgili yazabileceğim her şey kol gibi spoiler olur.

Father ve hohenheim mangadaki en güçlü karakterler.Bu adamlar ile kapışabilecek hiçbir karakter yok,bırak kapışmayı yanında simya bile yapamazsın adamın basiretini bağlıyorlar,eşit takas felan hak getire.

Mangası ilk seriye göre çok daha sağlam bir hikayeye sahip.Tarz olarak daha bir sert.Dualarım tam olmasa da duyuldu japonyadan.İlk seri bittiğinden beri hep mangaya bağlı bir ova gelse derdim tv serisi olarak geldi.İlk seriyi bir kenara koyup öyle izleyin yoksa zevk alamazsınız bu seriden benden söylemesi.

Başka merak ettiğiniz noktalar olursa yardımcı olurum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vayuz -- 10 Nisan 2009; 21:14:09 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ballrry

quote:

Zaten buz simyager homonculus değildi sadece felsefe taşı kullanıyordu.Homonculuslar yedi tane ve yedisininde kim olduğu belli.

Bu arada scar ve buz simyagerin yapmaya çalıştığı şey aynı değildi,scar sadece ulusal simyacıları avlayan bir katil.

Buz simyager father karakterinin başını çektiği bradley ve ordunun büyük planını öğrenmiş olmalı ki o yüzden merkez şehirde bunların alayını öldürmeye çalıştı.Edward'la savaşırken edwarda sen bunların gerçekte ne yapmaya çalıştığı bilmiyorsun diyerek bunu belli etti zaten.Buz simyager gerçekten iyi bir amaç peşinde öldü gitti o yüzden ölümü anlamlı dedim.

Nasıl aynı değildi ya?Ben mi unuttum yoksa?Hani Scar Lior'u dönüşüm çemberleriyle sarıp patlatıyordu ve Alphonse'yi Filozof Taşı'na çeviriyordu hani.Bir de Buz Simyager'i Homonculus muydu yoksa Filozof Taşı mıydı?Bence Filozof Taşı hakkında birşey bilmiyorum derken ciddiydi,Homonculus'tu ama Homonculus olduğunu bilmiyordu.

• Buz simyagerin içinden çıkan taş tamamlanmış değildi ishibalin yokedilmesinde kullandıkları taşlardandı en azından ilk seride böyleydi bide o taş kanın içindeydi tamamda içinden çıkıp çıkmadığı belli değil mesela kolye gibi boynuna asmışta olabilir öyle kullananlar vardı çünkü ilk seride

bence çok güzel bir bölümdü hikayeye belki bir katkısı olmadı ama güzel olucağonı göstermiş oldular bir dahaki bölüm mangadaki ilk bölüm oluyor zaten bölümün sonuna bakanlar için şarkıdanda sonra "resembool.Kardeşlerin doğdukları ve anneleriyle beraber yaşadıkları kasaba.Kayıp bir gülücüğü geri getirmek için kardeşler bir tabuyu kırdı ve gerçeğe tanık oldu bir dahaki bölüm The day of begining" diyor bir dahaki bölümle olaya giricekleri belli

bu arada vayuz anlatımına bittim eline sağlık

• vayuz çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler bilgilendirme için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombilibili -- 10 Nisan 2009; 23:07:18 >
  • @vayuz yazı için teşekkürler.

Biz mangayı okumadığımız ve mangadan bağımsız bir anime seyrettiğimiz için orada geçen bilgilere güveniyoruz. FMA2' nin ilk bölümüde mangadan ayrı ama olsun büyük ihtimal "Merhaba" demek için yapılan bir bölümdü diye düşünüyorum. Mangayı okumak istemiyorum ama diper taraftanda ilk anime Manganın hangi bölümüne kadar sadık kalıyordu bunuda bilmekte fayda var çünkü ilk animeyi seyredenlerin kafası tamamen karışacaktır diye düşünüyorum.Keşke ilk 2 yada 3 bölümü mangaya sadık kalınan bölümlerin özeti şeklinde verselerdi çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Bu arada homonculusları yazdığında aklıma geldi.Belki bilenler olabilir yada herkes bilebilir ama ben yinede söyliyeyim.

Yukarıda yazılan 7 homonculus ismi İncilde geçen 7 en büyük günahtan gelmektedir.

• quote:

@vayuz yazı için teşekkürler.

Biz mangayı okumadığımız ve mangadan bağımsız bir anime seyrettiğimiz için orada geçen bilgilere güveniyoruz. FMA2' nin ilk bölümüde mangadan ayrı ama olsun büyük ihtimal "Merhaba" demek için yapılan bir bölümdü diye düşünüyorum. Mangayı okumak istemiyorum ama diper taraftanda ilk anime Manganın hangi bölümüne kadar sadık kalıyordu bunuda bilmekte fayda var çünkü ilk animeyi seyredenlerin kafası tamamen karışacaktır diye düşünüyorum.Keşke ilk 2 yada 3 bölümü mangaya sadık kalınan bölümlerin özeti şeklinde verselerdi çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Bu arada homonculusları yazdığında aklıma geldi.Belki bilenler olabilir yada herkes bilebilir ama ben yinede söyliyeyim.

Yukarıda yazılan 7 homonculus ismi İncilde geçen 7 en büyük günahtan gelmektedir.

Bir dahaki bölümde en baştan başlıyorlar belli ki mangaya ben biraz baktım tam olarak okumadım ama hani ana konu aynı kalsada birkaç farklı yer var mesela bir ara zenci bir hırsız edwardın saatini çalıyordu felan sonra edward bunu geri alıyordu işte oraları bile mangada çok daha değişik gelişmiş yani tamamiyle aynı olan sanırım sadece ilk 2-3 bölüm var diğerlerinin hepsinde farklı yerler var belki ufak farklar gibi gelebilir ama belkide ilerde hikayenin gidişatını değiştiricek şeyler bu yüzdende sanırım direk baştan başlamışlar

• @Carnige,@dombilibili,@BeyzadeM siz sağolun merak ettiğniz veya kafanızın karıştığı noktalarda yardımcı olurum.Yukarıdaki mesajlarımdan birinde yazmıştım ilk bölüm giriş,tanıtım amaçlı olmuş diye onda hemfikiriz galiba

İlk seri ile ilgili söylemek istediğim bir şey var ilk seri 20 bölüm kadar mangaya paralel gitmiş olmasına rağmen o bölümler bile mangaya tamamen sadık değildir.Xing ülkesinden gelen ve manganın başından bu yana var olan karakterler hiç yoktu mesela.Aynı olan sahnelerde bile farklılıklar vardı.Her şey bir yana olayların kronolojik sırası bile birbirine girmiş durumda ilk seride siz düşünün artık.Bu yüzden kocaman yazıyorum bir kere daha...

İLK SERİYİ UNUTUN,KARŞILAŞTIRMA YAPMAYIN VE ÖYLE İZLEYİN BU SERİYİ YOKSA ZEVK ALAMAZSINIZ

Bu arada mangayı takip eden varsa içinizde yeni bölüm bugün düştü nete ve tek diyebileceğim....

Allahına kurban albay mustang

• zaten sildim aklımdan ilk seriyi temiz bir başlangıç yapacağım ikinci seri ile birlikte
    muhtemelen bu gazla mangayı okumayada başlayabilirim her an en son 94 vardı bugün baktığımda vede aylık yayınlanıyor sanırım vaktim olursa okumak için yetişirim sanırım seriye
  • Huh,yeni gördüm konuyu =)

Fullmetal Alchemist'in animesini yaklaşık 1.5 ay önce bitirmiştim ki,yenisi çıktı.
    Aslında her zaman en güzel opening Melissa olarak kalmıştı gözümde,ama bu Brotherhood'un openingi bütün kararlarımı değiştirdi.Oh..O ne openingdi ya..
    İlk bölüm de gerçekten süperdi,Yalnız bu serinin kaç bölüm olacağını düşünmeye çalışıyorum.Fakat bulamıyorum,sahi kaç bölüm olur bu ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.