Son günlerde sitede galericiler tarafından dolandırılan ,pert araba alan ,kazası çıkan (hatta bi arkadaşta pert arabayı galeriye satmıştı ) biçok haber görüyoruz.
Geçen gün bizim muhasebeci bir abi 8000 tl ye brodway'ini satmaya karar verdi ,Bi zatı muhterem araba için geldi adamın söylediği şu tamam ben bu arabayı alıyorum ama devrini 1,2 hafta sonra yapalım.
Son zamanlarda galericinin taktiği bu.Yıl içinde 3 kere alım satım zorunluluğu olduğundan adamlar üzerlerine arabayı almıyor ,senin üzerinde tutuyor.
Müşterisi çıktığında senin üzerinden direk adama aktarıp hem sigorta ,hem alım satım masrafından kurtuluyorlar.Kaldıki bi araba bir kazaya karışsa hırsızlık vs olaylara karışsa direk sen zan altında kalıyorsun.
Siz siz olun ne alırken ne satarken karşındakine ASLA güvenmeyin.Alım satımını noter huzurunda yapmadığınız aracı ne alın ne satın.
Araç alım satımında en önemli şey aceleye getirmemektir. Araç satışı veya alımı olmadıysa üzülmeyin belki sizin için daha hayırlısı olmuştur.
Saygılar.
Genelde vekalet alırlar bu durumlar için. Vekalet verirken sözleşmeye kaza vs. olursa X kişi sorumludur diye bir ibare eklenirse sıkıntı olmaz sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: Dominic Toretto
Genelde vekalet alırlar bu durumlar için. Vekalet verirken sözleşmeye kaza vs. olursa X kişi sorumludur diye bir ibare eklenirse sıkıntı olmaz sanırım.
Galericilere güven olmaz.onunda bir yolunu bulmuşlardır :)
Galerici deyip ikikere düşüneceksin
Gidin pazarlardan alın araçları. Galeriye bulaşmak çok yanlış. Tanıdığım mafya galericiler bile var diyebilirim. Belalı tiplerde yok değil yani.
quote:
Orijinalden alıntı: the_zula
quote:
o kadarda abartma, iyileride var
quote:
Orijinalden alıntı: Cihat_,
quote:
Orijinalden alıntı: the_zula
quote: