Şimdi Ara

GAZ VE BENZİNİ AYNI ANDA YİYİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
16.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 1.4 benzili 2007 model corsam var ve araçta sıralı lpg var. Araca bindiğimde gaza geçmeden yürümüyorum. Ancak kilometre yaptıkça gaz azalıp ışıları sönerken benzinde azalıyor. Bunu gözümle gördüm. 2 diş gaz varken benzin ışığı yanmıyodu fakat yanmasına az vardı. Gaz 1 diş azaldı fakat bu sırada benzinde azaldı ve benzin ışığı yandı. Evin önüne geldiğimde gaz hala 1 dişte fakat benzin ışığı sıfıra dayamıştı. Yardımcı olurmusuz? Cep yakmasın diye gaza döndük. Böyle her ikisinide fulleyip duruyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gaza geçmeden neden yurumuyorsunuz? 30 sn bekledikten sonra devam edin yolda geçer aracınız lpgye.

LPG göstergelerinin çoğu doğru çalışmaz benzin ile kiyaslamayin.

Ayrıca havalar soğuk benzin tüketimi artması normal.

Lpgciye uğrayıp geçme işini düşürebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Gaza geçmeden neden yurumuyorsunuz? 30 sn bekledikten sonra devam edin yolda geçer aracınız lpgye.

LPG göstergelerinin çoğu doğru çalışmaz benzin ile kiyaslamayin.

Ayrıca havalar soğuk benzin tüketimi artması normal.

Lpgciye uğrayıp geçme işini düşürebilirsiniz

Şimdi ben size anlatamadım sanırım.
    Gaza geçmeden neden yürümüyosunuz demişsiniz. O kafalarda soru işareti olmaması için söyledim
    2.si gaz göstergesi genellikle doğru çalışmak gibi bişey demişsiniz. Benim sorunum bu değil. Benim sorunum araba gazda giderken benzinde harcıyor. Dikkatinizi çekmek istediğim konu bu? Gaz ibresinin doğru çalışmaması ile aracın gazda benzin yakması ne alaka

• quote:

Orijinalden alıntı: Merieline

Merhaba arkadaşlar. 1.4 benzili 2007 model corsam var ve araçta sıralı lpg var. Araca bindiğimde gaza geçmeden yürümüyorum. Ancak kilometre yaptıkça gaz azalıp ışıları sönerken benzinde azalıyor. Bunu gözümle gördüm. 2 diş gaz varken benzin ışığı yanmıyodu fakat yanmasına az vardı. Gaz 1 diş azaldı fakat bu sırada benzinde azaldı ve benzin ışığı yandı. Evin önüne geldiğimde gaz hala 1 dişte fakat benzin ışığı sıfıra dayamıştı. Yardımcı olurmusuz? Cep yakmasın diye gaza döndük. Böyle her ikisinide fulleyip duruyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim

Hocam benim citroen c3 var araca tüpü yeni kalktıgımda ayni benimde öyle oluyordu. Tekrar yatırdıydım yere gittim bana dediler ki araçta benzin miktarı yükselince yani benzin,aldığında beyin benzin miktarını okuyor ve daha sonra birdaha benzin alana kadar samamdirayi okumuyor kendi yaptığı hesapla benzin durumunu gösteriyor yani sen tüpte gitsen de araç benzinde gitmiş gibi hesaplıyor. Bana mantıklı gelmedi bu açıklama takip ettim üç yıl oldu aynen dedikleri gibiymiş depoda benzin bitti gösteriyo depo yarim sadece citroenler öyle sanıyordum seninki de öyle olabilir. Birde her ikisinide yakamaz ikisinide yaksa aracın yanar.

• quote:

Orijinalden alıntı: c3206

quote:

Merhaba arkadaşlar. 1.4 benzili 2007 model corsam var ve araçta sıralı lpg var. Araca bindiğimde gaza geçmeden yürümüyorum. Ancak kilometre yaptıkça gaz azalıp ışıları sönerken benzinde azalıyor. Bunu gözümle gördüm. 2 diş gaz varken benzin ışığı yanmıyodu fakat yanmasına az vardı. Gaz 1 diş azaldı fakat bu sırada benzinde azaldı ve benzin ışığı yandı. Evin önüne geldiğimde gaz hala 1 dişte fakat benzin ışığı sıfıra dayamıştı. Yardımcı olurmusuz? Cep yakmasın diye gaza döndük. Böyle her ikisinide fulleyip duruyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim

Hocam benim citroen c3 var araca tüpü yeni kalktıgımda ayni benimde öyle oluyordu. Tekrar yatırdıydım yere gittim bana dediler ki araçta benzin miktarı yükselince yani benzin,aldığında beyin benzin miktarını okuyor ve daha sonra birdaha benzin alana kadar samamdirayi okumuyor kendi yaptığı hesapla benzin durumunu gösteriyor yani sen tüpte gitsen de araç benzinde gitmiş gibi hesaplıyor. Bana mantıklı gelmedi bu açıklama takip ettim üç yıl oldu aynen dedikleri gibiymiş depoda benzin bitti gösteriyo depo yarim sadece citroenler öyle sanıyordum seninki de öyle olabilir. Birde her ikisinide yakamaz ikisinide yaksa aracın yanar.

Hah işte ardığım yorumlar herkes senin gibi yaşadığı olayıyada mantıklı bir açıklama yapsa ne kadar faydalı. Adam bana gitmiş neden 30 saniye sonra kalmiyosun diyor :)
    Neyse o zmaan kardeşim 1 kere benzini fulleyelim ibre ortalara geliince tekrar full yapayım bakayım gerçekten yarım depo yakmışmı yakmamış mı. Senin dediğin şöyle o zmaan benzin her aldığın 1 kere okuyor. Sonra sen o benzini yakmasan bile o gittiğin kilometre yada hıza göre düşüyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c3206

quote:

Hah işte ardığım yorumlar herkes senin gibi yaşadığı olayıyada mantıklı bir açıklama yapsa ne kadar faydalı. Adam bana gitmiş neden 30 saniye sonra kalmiyosun diyor :)
    Neyse o zmaan kardeşim 1 kere benzini fulleyelim ibre ortalara geliince tekrar full yapayım bakayım gerçekten yarım depo yakmışmı yakmamış mı. Senin dediğin şöyle o zmaan benzin her aldığın 1 kere okuyor. Sonra sen o benzini yakmasan bile o gittiğin kilometre yada hıza göre düşüyor

Aynen

• Merieline kullanıcısına yanıt
    Aynı soruna Megane 2 şahit oldum.Araç lpg de çalışırken, kattetiği mesafeye göre, benzin ibresi sürekli düşüyordu.Yarın sorunun nasıl çözüldüğünü öğrenirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hondalarda aynı şekilde. Neden böyle bir saçmalık var, anlamam.

• Sanirim ekseriyetle Fransiz araclarinda olan benzin tuketmedigi halde ibre dusmesi sorunu yasiyorsunuz.

Genel olarak sorun su

Arac depodan bir kez olcum yaptiktan sonra gidilen km ve yakilan litreye gore(ecudan aliyor)benzin ibresini dusuruyor.

İki cozum var.

İlki gecici.İbre dustugunda 10 tllik benzin alin,tekrar cikar eski seviyeye

İkincisi ise kalici.Lpg ustalari ek bir ucret karsiligi(genelde 100 tl)modul takarlar ve ibre artik dusmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki yol bilgisayari olmayan araclarda da mi ayni sekilde?

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

Hondalarda aynı şekilde. Neden böyle bir saçmalık var, anlamam.
    Yol bilgisayarından ölçüyor o yüzden benzin ibresi de azalıyor. Normal yani. Depoda benzin halen duruyor ama iniyormuş sanıyor araba. Benzin pompasına role atılarak çözülüyormuş sanırım.

5 ltlik benzin alın göreceksiniz ki fırlayacak benzin ibresi
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayariniz olmasa bile(yol bilgisayari sadece surucu icin olusturulmus bir arayuzdur)arac ecu lu ise(karburatorlu degilse,enjeksiyonlu ise ecu vardir)yakit-hava karisimi,yakit/km/litre parametreleri ecu da mevcuttur

Her eculuda bu ibre dusmesi sorunu olmaz(Genelde Fransiz araclara has bir durum)

• Megane 2 aracimda da aynı şekilde idi. Fakat belli bi km sonra tahminen 250-300 km de bir sifirliyordu benzin ibresi yani orjinal haline geliyordu. Sonra tekrar düşmeye devam ediyordu. Durum bu şekilde idi yani. Sizde de aynısı olursa dediğim gibi 200-300 km de bir bire yükseliş tekrar düşmeye başlar...

• quote:

FD6 civic kullanıyorum bende böyle bir sorun olmadı şimdiye kadar.
    Ama eski laguna 2'mde vardı. servis modda çalıştırınca düzeliyordu ya da yakıt alınca.
  • Aklima su geldihttps://youtu.be/7rBJ7i5kZ6M

Kimi araclarda arac yururken benzin ibresi de duser. Sorun bunla alakali sanirim. Role takilarak bu durum cozuluyor bildigim kadariyla

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

quote:

FD6 civic kullanıyorum bende böyle bir sorun olmadı şimdiye kadar.
    Ama eski laguna 2'mde vardı. servis modda çalıştırınca düzeliyordu ya da yakıt alınca.

Alıntıları Göster
    hocam sizin araç aynı anda hem lgp yiyo hem de benzin içiyo. buna piyasada zengin işemesi deniyor. durumunuz ciddi. yukarıda anlatılan gibi yok şamadıraydı yok göstergeydi filan değil. hayali bir durum söz konusu değil. harbiden motor lpg ile benzini aynı anda kullanıyor.

bu durumda ne yapılabilir. lpg ciniz ve motorcunuz ile ortak bir çalışma yapmanız lazım. detaylı incelenip sorunun kaynağı çözülmeli. mesela araç lpg ye geçince benzin pompasını kesen bir röle takılabilir. benzin pompasını lpg ye geçtikten 10 sn sonra kesebilirseniz, en azından benzinin azalmasını engelleyebilirsiniz.

• Benim getz aracımda yol bilgisayarındaki toplam gidilecek mesafe düşerdi sıfır olunca tekrar okur tekrar bir mesafeden başlayıp sıfıra doğru düşerdi.Ama benzin göstergesi sabit kalırdı.Sizdeki gibi bir durum yoktu.

• Kardeş önce üslubuna dikkat et. Kalkmis adam bana 30 sn sonra neden yürümüyor diyor' diyorsun. Sana burada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sen sorununu mükemmel bir anlatım ile yazdın da biz mi cevap vermedik? Gaza geçmeden yurumuyorum demissin yukarıda. Ben de neden yurumuyorsun dedim haklı olarak. Daha söylenecek çok şey var da neyse.

Bilgi istiyorsunuz kibarca yardım etmeye çalışıyoruz. Ne halin varsa gor çok da fifi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 30 Aralık 2015; 10:11:24 >
  • Benim bildigimde yol bilgisayarından gidilecek yol km olarak düşer ancak ibre düşmez diye biliyorum. Düşse bile aracı durdurup çalıştırdıktan sonra eski konumuna gelir.

Bazı LPG kitlerinde belli bir devri aştıktan sonra motor korunsun diye benzin yakarmis diye duydum. Sebebi ise LPG deki aşırı ısı motora zarar vermesin diye benzine gecip supapları soğutmakmis. İptal edilebilir bir durum.

• Aynı sorun Corsa D de mevcut. Aslında sorun sayılmaz ama lpg ustası şöyle bir şey demişti. Benzin göstergesi depoda kalan şeklinde değilde tekerlere bağlı olduğunu söylemişti ondan yanıltıyor. Ama benzin harcamaz demişti. Yukarıda bir arkadaşında bahsettiği gibi 5lt benzin alırsanız ibre eski haline gelir.

Çözüm olarak benzin rolesi mi ne takılıyormuş ancak pek güvenli bir uygulama değilmiş gazdan benzine geçmede vs sorun çıkarıyormuş galiba. Ustalar onu da önermiyor.

Özet olarak çeyrek depodan düşmemeye çalışın düşerse atın bi 20 liralık benzin olsun bitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahseer898 -- 30 Aralık 2015; 11:19:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.