Şimdi Ara

Gaza basınca gelen üfleme sesi - clio 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2008 model renault clio 3 - 1.5 dci yaklaşık 2 ay önce araç hararet yaptı ve motor suyunun neredeyse bittiğini farkettik. Termostat değişti ve yaklaşık 2 ay boyunca sürmeye devam ettik fakat araçta sürekli bi su eksilmesi oluyordu. Sonrasında conta yaktığı farkedildi ve 1 hafta önce araçta aşağıda belirteceğim işlemler yapıldı.

Triger seti ve devirdaim değişti,
    Conta yaktığı için yenisi ile değiştirildi,
    Silindir kapağı çatlamış mı diye kontrol için rektefiyeciye gitti ve çatlak olmadığı söylendi geri takıldı.

Tüm bu işlemlerin sonunda arabayı teslim aldım fakat şuan ayrı bi sıkıntı ile karşı karşıyayım.

Araçta 2x devir üstüne çıkınca gaza bastığım sürece motorun altından geldiğini hissettiğim bir üfleme sesi var. Bu ses gaza bastığım sürece geliyor. Gazdan ayağımı çektiğim an ses kesiliyor. Araç rölantideyken de durum aynı 2x devirin üstünde gaza basmam yeterli oluyor. Bu ses sanki hava kaçağı gibi ıslıktan öte üfleme sesi gibi duruyor. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mıdır merak ediyorum. Sizce problem nerden kaynaklanmakta ?

• Turbo sesi olabilir
  • Turbo sesidir yapılan işlemlerden sonra daha dikkatli dinlemeye başladığınız için daha çok duyuyorsunuzdur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

Turbo sesidir yapılan işlemlerden sonra daha dikkatli dinlemeye başladığınız için daha çok duyuyorsunuzdur

Hocam daha dikkatli dinlemek değilde kim binse arabaya rahatlıkla duyabileceği ıslık üfleme karışımı gibi anormal bir ses.
  • erkut65 E kullanıcısına yanıt
    Acaba turbo boruları tam takilmadi mı Alakali olmayabilir ama superchargerin hava filtresinden gelen bir hortum takılı değildi motordan çığlık atar gibi ses çıkıyordu turbodada aynı şey olmuş olabilir mi acaba

• Hocam umarım aktifsinizdir. Aynı sorundan muzdaribim. Sağ önden önce bir tıkırtı geldi sonra gaza basınca çaydanlık üfleme sesi gibi bir ses geliyor. Ustaya götürdüm detaylı bakmam lazım dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gaz pedalında ki son tık sesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.