Geceleri pc açık yatarken hdd kapamak mümkün mü çok ses yapıyor.
-
-
Belli bir süre geçince HDD normalde beklemeye alır kendini. Ama her HDD'de var mı bilmiyorum. Windowsun güç seçeneklerinden belki bir yöntem vardır.
-
Buyrun
-
diski offline moda alın işletim sistemi diske erişirse tekrar çalıştırır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 3 Haziran 2021; 8:35:54 > -
Hocam cevap icin tesekkurler fakat halihazirda bu moddaymis. Hala hdd sesi geliyor, 6 gundur acik pc mesela hic ellemedim. 20 dakikada olmasina ragmen benim dusuncem arkada elbet hard diskte calisan bir uygulama bir islem vardir o yuzden kendini kapatmiyordur hani kullaniliyorum diye dusunup..
-
Hocam oneri icin tesekkurler fakat kucuk bi arastirma yaptim, offline mode a aldiginizda diskin donusu durmuyormus. Safe mode gibi bir seymis.
Benim muhtemelen yukaridaki arkadasin dedigi gibi yapmam lazim fakat disk surekli kullanimda herhalde, kapanmiyor kendi kendine.
-
üstteki ayarlarda gerekiyor offline mod sadece erişimi kesiyor diski durdurmuyor belli bir süre sonra kendisi duracak yani iki yönteminde kullanılması gerekiyor
-
Eğer diskteki bir programı veya herhangi birşeyi kullanıyorsa, doğal olarak çalışacaktır. Yani diskteki neyi kullanıyorsa onu iptal etmen veya ssd ye kurup oradan çalıştırman gerek.
-
Uyku modu açık olursa susar kullanılmazken
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
güç seçeneklerinde bir ayar var o ayar etkin olunca hdd kullanılmadığı zaman okuma başlığı park ediyor plakalar dönmüyor dolayısıyla kullanılmıyor ve ses de yapmıyor bu ayarı aktif hale getirebilirsiniz. mevcut pc'de bu şekilde kullanııyorum 2 hdd'yi de okuma veya yazma yapılacağı zaman çalışıyor yoksa otomatik duruyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nurbordenHocam cevap icin tesekkurler fakat halihazirda bu moddaymis. Hala hdd sesi geliyor, 6 gundur acik pc mesela hic ellemedim. 20 dakikada olmasina ragmen benim dusuncem arkada elbet hard diskte calisan bir uygulama bir islem vardir o yuzden kendini kapatmiyordur hani kullaniliyorum diye dusunup..
hdd kullanıma girince tekrar çalısıyor benim hdd de ses yapıyor gece torrent cekerken ssd ye ayarlayıp indiriyorum ses ayarladıgım performans sekmesinden yaptıgım dakika sonrası kesiliyor taki windows hdd ye ulasmak isteyene kadar, her ne kadar uygulamalar hdd ye ulasmak istemese bile en kötü windows ulasıyor ve yeniden çalısıyor,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X