|
Genesis’in yeni SUV konsepti oldukça şaşırttı: Hem ultra lüks hem de ekransız!

-
-
Tam da, her modele bir kulp takan,ekran beğenmez,yardımcı sistemlerin yardımını reddeden, hala analog düşünen Türk otomobil severlerine göre bir model;buyursun sıraya girsinler bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 18 Nisan 2025; 13:59:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne yapmış bu adamlar buruna motoru ve pilimi koymuş o kaput ne öyle. Uzun burunlu araba her zaman sıkıntı alışık olduğumdan 20 cm daha uzundu 320i kaç kez tampon sürttüm boyattım sayısını unuttum.
-
araba üreticileri ekran konusunu bir çözemediler gitti. ya heryeri ekran yapıyor ya hiç koymuyor.
hayalet ekran bile gereksiz bence ama konsolda büyük bir ekran yeterli
-
Hocam concept bu modeller, hiçbiri gerçek olmadığı gibi bir de model üretildiğinde en ufak benzerlik kalmıyor. Konsept araç modellerini konuşmaya değmez arkadaşlar. Konsept model uzay gemisi gibidir, çıkan modeller bir bakarsınız Tempra SX AK :D
-
Yüksek ihtimal araban yok diye düşünüyorum ve sürmüyorsunda bence .. o yüzden bence bana göre süren şoförler hakkında yorum yapmamalısın..
Kaç şöför aracın içinde özellikle geceleri her yeri ışıl ışıl dikkat dağıtan ekranlar ister .. özellikle gece sürüşünde gözünü yoldan alan dikkatini dağıtan bir şey ister yanıp gidip gelen ambiyans ledleri saymıyorum bile ..
bilimsel gerçekler var ışık yoğunluğu azaldığında göz bebeği karanlığa adapte olması için büyür ve bu ortalama 30 dakka sürer .. bir kaç saat içinde ise en verimli haline ulaşır .. gece sürüşünde gözün karanlığa alışması dediğimiz şeydir budur..
Ama göz bebeğinim ufalması ışıklı bir ortama bakar bir kaç saniyede hızlıca ufallır ve yeniden büyümesi karanlığa adapte olması 30 dakikasını alır.
Bu 30 dakka da görüş çok kısıtlanır gece sürüşlerinde..
Analog göstergeye gelince niye hala ultra premium araçlarda yarı analog gösterge var .. yani adam gidiyor dünyaların parasını veriyor analog göstergeli araç alıyor... neyse söyleyim digital yada hayalet denilen gösterge basit bir led panel Çin'de fabrikalarda saatte binlerce panel belki üretiliyorlar.. Ucuz bir şey ..
Analog kadranlar da hala el yapımı insan faktörü var kalibrasyon ve son finish kotrolleri insanlar elle yapıyor o yüzden hem değerli hem pahalı .. hemde daha dayanıklı digital yada hayalet gösterge dediğin göstergeler bazıları 10 seneye varmadan arıza yapıyor..
Analog göstergeli araçlar dolu 40-50 yaşında ollanlar var hala sorunsuz çalışıyor..
Arabaya gelince ben beğendim ama concept ten öteye gidiceğini düşünmüyorum ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkler ile zerrece alakası yok.
Asıl yurt dışında otomobilsever insanlar aşırı komplike ve her halta karışan, herkese acemi muamelesi yapan, ötmesi, bağırması çağırması müdahalesi bitmeyen, her şeyin ekrandan yapıldığı araçlara karşı, biraz yabancı medyayı ve yayınları takip etmeyi deneyin bence. Normal alıcı ne versen yiyor ama ne istediğini bilen kesim sevmez müdahaleci ve karmaşık teknolojiyi.
Artı şu arabanın kabini 20-30 yıl sonra bile şık ve zamansız duracak. ama daha 4-5 senelik minik kalitesiz ekranlı bir sürü otomobilin içi şaka gibi demode görünüyor.
-
Vw daha yeni açıklama yaptı Avrupa'da millet çok şikayetçi diye dokunmatik ekranlardan fiziksel tuşa dönüş yapıcaz dedi .. hatta haber bu forumda olması lazım ..
Avrupalı otomobil sürücüleri de demek her şeye kulp takan,ekran beğenmez,yardımcı sistemlerin yardımını reddeden, hala analog düşünen insanlar ...
Yanılıyorsun kardeş arabam var, yılda ortalama 30 bin km yapıyorum ve bunun en az yarısı da gün ışığının olmadığı saatlerde geçiyor,yıllardır bu böyle.Sahip olduğum ve kullandığım araçların çoğunda da bilgi eğlence ekranı,hayalet gösterge vardı ve şu anki aracımda da var ama gözlerimi rahatsız edeni bilmiyorum.Bu,kullananın kullanmayı bilmesiyle alakalı birşey;rahatsız edecek derecede parlaksa parlaklığı azaltırsın yada gece görünümü vardır ona alırsın,o da olmadı ekranı kapama seçeneğin de var,kapatırsın.Dijital çağın en güzel yanı bu işte,sana pekçok seçenek sunar,sende zevkine ihtiyacına uyan şeklini kullanırsın.Pekçok bilgi sunar,almak istediğini alırsın.
Analog düşünme ile analog göstergeden hoşlanmak çok farklı şeyler,umarım buna biraz daha zaman ayırır ve düşünürsün.Analog gösterge benim de sevdiğim görünüm şeklidir ki gösterge ekranında hep analog hız göstergeli, devir saatli şekli kullanırım.Hayalet ekranların eski analog ekranlardan görünümün ötesinde en büyük farkı gelişen teknoloji ile uyumlu olarak daha fazla bilgi sunmasıdır.Kimi çok fazla bilginin kafa karıştırıcı olduğunu söyler,olabilir ama ben ihtiyaç duyduğum zamanda ihtiyacım olana bakıyorum belki çok kullandığımdan,hangi bilgi için nereye bakmam gerektiğini bilmemdendir,alışkanlık meselesi.
Bir arkadaş da yurt dışında da ekranlardan vs şikayet edildiğini yazmış,yabancı yayınları takip etmemi önermiş.(SuperVeloceJota) Ben yurtdışında,Avrupa’da yaşayan biriyim,elbette belirttiği şeylerden şikayet eden her yerde var ama ülkedekinden çok daha az ve çok daha farklı.Adam kullanıyor beğenmiyor şikayet ediyor,bu normal de,kullanmadan hatta bırak kullanmayı gözüyle bile oturup görmeden şikayet etmek,kötülemek ne?Bunu anlamak zor.
İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 18 Nisan 2025; 22:43:53 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: D.BaranYanılıyorsun kardeş arabam var, yılda ortalama 30 bin km yapıyorum ve bunun en az yarısı da gün ışığının olmadığı saatlerde geçiyor,yıllardır bu böyle.Sahip olduğum ve kullandığım araçların çoğunda da bilgi eğlence ekranı,hayalet gösterge vardı ve şu anki aracımda da var ama gözlerimi rahatsız edeni bilmiyorum.Bu,kullananın kullanmayı bilmesiyle alakalı birşey;rahatsız edecek derecede parlaksa parlaklığı azaltırsın yada gece görünümü vardır ona alırsın,o da olmadı ekranı kapama seçeneğin de var,kapatırsın.Dijital çağın en güzel yanı bu işte,sana pekçok seçenek sunar,sende zevkine ihtiyacına uyan şeklini kullanırsın.Pekçok bilgi sunar,almak istediğini alırsın.
Analog düşünme ile analog göstergeden hoşlanmak çok farklı şeyler,umarım buna biraz daha zaman ayırır ve düşünürsün.Analog gösterge benim de sevdiğim görünüm şeklidir ki gösterge ekranında hep analog hız göstergeli, devir saatli şekli kullanırım.Hayalet ekranların eski analog ekranlardan görünümün ötesinde en büyük farkı gelişen teknoloji ile uyumlu olarak daha fazla bilgi sunmasıdır.Kimi çok fazla bilginin kafa karıştırıcı olduğunu söyler,olabilir ama ben ihtiyaç duyduğum zamanda ihtiyacım olana bakıyorum belki çok kullandığımdan,hangi bilgi için nereye bakmam gerektiğini bilmemdendir,alışkanlık meselesi.
Bir arkadaş da yurt dışında da ekranlardan vs şikayet edildiğini yazmış,yabancı yayınları takip etmemi önermiş.(SuperVeloceJota) Ben yurtdışında,Avrupa’da yaşayan biriyim,elbette belirttiği şeylerden şikayet eden her yerde var ama ülkedekinden çok daha az ve çok daha farklı.Adam kullanıyor beğenmiyor şikayet ediyor,bu normal de,kullanmadan hatta bırak kullanmayı gözüyle bile oturup görmeden şikayet etmek,kötülemek ne?Bunu anlamak zor.
İyi forumlar.
Demek istediğim belli insanlar genel anlamda bir şeyleri eleştiriyorlarsa bu anti teknolojikten yada geri kafalılktan değil bazı şeylerin firmaların suyunu çıkarmasından .. vw gibi bazı firmalar yaptığı hatayı anlayıp geriye dönüyor mesela .. vw nin tasarım şefi yaptığımız hatanın farkındayız dedi .. yeni modeller de direksiyon dahil fiziksel tuşlar gelicek dedi ... Otomobil telefondan farklı dedi...
Bilgi ekranı olsun eğlence sistemi olsun benim arabamdada var ..sadece tadında ayarında olsun son zamanlarda suyunu çıkardılar sanırım ips led panelleri Çin'den bayağı ucuza alıyorlar aracın her boş buldukları her yerine ekran koyuyorlar birazda bu bana göre işin kolayına kaçmak gibi geliyor şimdi oralara fiziksel tuş.koysalar daha meşakatli yorucu bir iş oraya hat çekicek tuşlar için yeni bir tasarım yapacak tuşun çerçevesi hazırlıycak .. diğerinde koy paneli geç ..
enişte de 2024 e200 var aracın önünde 3 tane ekran var boydan boya bütün göğüs parça parça 3 ekran var .. anlamsız geliyor bana ...
Bir ekran tamam da 3 ekran ne gerek var ..
Özellikle gece sürüşünde sağlık lı sürüş için karanlık ortam gerekir .. bu kadar ekranı , yanar döner şerit ledleri çok samimi diyorum özellikle obsesif kompozit bozukluğu olan takıntılı insanlarda kaza yaptırır..
Belki yapanda olmuştur bilmiyoruz ..
Ben kendi aracımda da sevmiyorum havalandırmayı ayarlıycam ekrandan basıyorum iki atıyor bazen ben bir atsın istiyorum tekrar basıyorum sesi açıcam parmağımı sürükliyorum aşağı yukarı hiç bir zamanda tam istediğim ayarda durmuyor heleki arabayı sürerken bu tip şeyler kaza yaptırır insana çünkü ekranla uğraşırlen ekrana dalıyorsun yoldan kopuyorsun.
Neyse yani bunlar geri kafalılık değil kendini ispat etmiş 40 yıllık işlevsel verimli sistemleri sadece modern görünmek için bozmanın manası yok ..
-
“Çin, araçlarda 'akıllı' ve 'otonom' sürüş terimlerini yasakladı” başlıklı konu:
“otonom sürüşe güven olmaz, biri hackleyebilir ve canından olursun.”
Buyur sen yorumla.Buna benzer cehalet dolu,insanları yanıltan sayısız yorum var forumun konularında.
quote:
Orijinalden alıntı: D.Baran“Çin, araçlarda 'akıllı' ve 'otonom' sürüş terimlerini yasakladı” başlıklı konu:
“otonom sürüşe güven olmaz, biri hackleyebilir ve canından olursun.”
Buyur sen yorumla.Buna benzer cehalet dolu,insanları yanıltan sayısız yorum var forumun konularında.
Burası dediğin gibi forum yeri her fikirden her düşünceden insan olucak , zaten forumu forum yapan budur , sabahtan akşama kadar içten yanmalı araç sahiplerine bir küfür etmediği kalan insanlarda var ona bakarsan adamların içindeki kin nefret öfkeyi anlamak mümkün değil ..
Bazen okuyorum yorumları yani diyorum bir insan altı üstü bir otomobil olayını niye bu kadar kişiselleştire bilir .. kafam almıyor..
%100 katılıyorum. Her tarafı LED ekran dolu otomobiller gece görüşünü zayıflatarak, gündüz de dikkat dağıtarak güvenlik zaafiyeti yaratıyor. Otomobille ilgili uluslararası otoritelerin bu her taraf LED saçmalığına bir an önce el atmaları gerekiyor.
3 kuruşluk LED ekranı analog ekrandan daha kaliteli bir şey sanmak da ciddi bir tüketici sorunu. Önüne ne koysan yiyen koyun gibi bir tüketici kitlesi var maalesef.
-
Analog ekran LED ekranlardan hem çok daha şık hem daha okunaklı ve kullanışlı. LED ekranların verdiği bilgilerin çoğu ıvır zıvır, sürüş için zerrece gerekmeyen basit istatistiki bilgiler. Bunlarla kandırıyorlar tüketicileri.
1300-1600 cc motorlarla ve seri üretim iç trimle fark yaratamayacağını anlayan üreticiler hayalet ekran gibi oyuncaklarla güya fark yaratmış görünüp tüketiciyi kandırıyorlar.
-
şikayet gelince vw nin baş tasarımcısı fiziksel tuşlara geri dönüyoruz dedi .. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri neticede. Kaldı ki Mercedes BMW gibi üreticilerinde ben fiziksel tuşlara dönüceğini düşünüyorum..
Dip not geçen ay YouTube da 2021 model AMG gt43 20.yıl özel üretimi falan mış onu izliyordum adamın arabada analog gösterge vardı .. hatta aracı tanıtan arkadaş "is it analog speedometer" falan dedi ..
Yani hem zaten Mercedes'in en niş üretimi amg hemde onunda nişi 20.yıl özel üretimi tarzı bir model.. adamlar analog kadran koymuşlar..
Konsept olarak kaldır seri üretime geçmez
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X