Şimdi Ara

Gercek araba yıkama nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli kendim 2 tl su 2 tl köpük ile arabayi haftada bir yıkarım güneş görmez evin altında

Nette baktım demir tozu, boya koruma, cila ivir zivir bir dünya muhabbet dönüyor sizler nasil koruyosunuz arabanızı senelik olsun aylık olsun haftalık gibi plan yapiyomusunuz temizlik için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Detailing zahmetli ama zevkli bir iş.

2-3 haftada bir demir tozu spreyi ile jant ve kaportayı temizlerim
    cilalı şampuan ile çift kova tekniği ile yıkarım
    kurular hızlı cila atarım
    lastikleri parlatır ve tamamlarım
    iç camları da camsil ile silerim

kurulama, cila, iç mekan, iç camlar için ayrı ayrı ve mf bezlerim mevcut.

bunlar en basit giriş seviyesi şeyler. fazlasına bütçe ayırmak gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 8 Eylül 2019; 16:39:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    demirtozu spreyi ile kil hamurunun farkı nedir?

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    demir tozları sizin araçtan/diğer araçlardan fren yapınca gelen tozları çözer. jantlarda çok olur mesela.

kil reçineyi zifti filan topluyor. ben çok gerekli görmüyorum

• Bunlar gerçek yikama değil detay yikamadir. Demir tozu vs vs eğer aşırı yapilmazsa 3-6ay da bir defa gibi... yararlidir.

Gerçek yikama köpük+su ile ön yikama yapildiktan sonra 2kova ile 1koca sabunlu su diğer kovada durulama suyu yapılir. Her defasında süngeri (tercihen koyun postu eldiven) önce sabunlu suya sonra araca en son durulama suyuna sokularak durulanir.

Araç yukarıdan aşağıya dogru ve en temiz bölgelerden en kirli bolgelere doğru yikanir. gölge veya kapali alanda yikanir.

En son kurulanir, vakit varsa hizli cila atilir.

Camlar için ayri bez kullanilabilinir.

Ön cam içeriden temizlenecekse cam bazi ilk başta iceriden on cami silmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Eylül 2019; 20:50:42 >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    yılda 1-2 kere araca kıl uygulaması yapıyordum, o zaman bunu bırakıp demirtozu spreyine geçiş yapsam daha faydalı olur mu?

• Demir tozu- kil - wax uygulaması her yıkamada yapılmaz. Kapalı garajınız var ise, 5-6 ayda bir yapmanız yeterli.

Yıkama konusunda dikkat etmeniz gereken husus
    1. Uygun şampuanı seçmek
    2. Uygun kurulama havlusu kullanmak
    3. Suyu araba üstünde fazla tutmamak.
    4. Benzinci köpükleri kullanmamak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kil ile demir tozu uygulamaları çok farklı işler. Siz kil uygulaması yapmaktan vazgeçmeyin. Sadece, kil uygulaması yapmadan hemen önce demir tozu uygulaması yapmanız gerekmektedir. Kil ile pürüssüz bir yüzey elde edersiniz. Kili cam ve jantlara da uygulayın. Demir tozunun böyle bir misyonu yoktur. Sadece sıkılan kimyasal ile araçtaki demir tozları tepkimeye girer ve mor bir görüntü ile akar.

Uygulama şekli şu olacaktır : yıkama - demir tozu - durulama - kil - wax.

Demir tozu ve kil uygulamasından sonra muhakkak katı wax uygulaması yapın. ( hızlı cila degil )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 8 Eylül 2019; 20:59:58 >
    kile ben biraz uzak bakıyorum. mesela valet pro markasının turuncu ve mavi kili var turuncu daha soft mavi daha agresif ve mavi kilden sonra kaportada iz kalıyor ona özel de uygulama yapmak lazım. yeni araca mavi uygulamazsınız eski araca da turuncu kil sonuç vermez. sabunlu su ile uygulama yapmanız lazım vs. ben 2007 model araç aldım alır almaz pasta-cila yaptırdım 2 ayda bir turuncu kil ile üzerinden geçiyorum. sıram şöyle;
    su-demir tozu-su-kil-su-yıkama-durulama-cila

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

kile ben biraz uzak bakıyorum. mesela valet pro markasının turuncu ve mavi kili var turuncu daha soft mavi daha agresif ve mavi kilden sonra kaportada iz kalıyor ona özel de uygulama yapmak lazım. yeni araca mavi uygulamazsınız eski araca da turuncu kil sonuç vermez. sabunlu su ile uygulama yapmanız lazım vs. ben 2007 model araç aldım alır almaz pasta-cila yaptırdım 2 ayda bir turuncu kil ile üzerinden geçiyorum. sıram şöyle;
    su-demir tozu-su-kil-su-yıkama-durulama-cila
    Hocam merhaba

Yıllardır sonax kullanıp geçerdim artık biraz kaliteyi arttırayım diyorum
    Valet Pro combo 2 alacağım 2 araç var biri çok kirleniyor özellikle onun için fakat bildiğiniz üzere combo 2 wax söküp atıyor.Combo 2 üzerine Advanced Neutral yapayım dedim ama bazı arkadaşlar wax etkisi olmaz dedi fikriniz nedir ne önerirsiniz ? Sabahtan beri araştırıyorum karar veremedim Profesyonel ürünlere çok uzağım

Not : basınçlı yıkama makinası kullanıyorum

• Vay be neler yapıyor millet. O kadar boş vakti iyi buluyorsunuz.
    2 iş olunca 10 dakika dinlencek vakit bulamıyorum

• Önce arabayı kabaca yıkarım. Ardından hiç kurulamadan kil tozu uygularım, kil tozunun püf noktası uygulama esnasında kullanılan sabunlu fısfısın sabunu bol olmalı ve uygulanacak yüzeye hemen öncesinde sıkılmalı yoksa çizer, kil hamuru sık sık yoğurulmalı ve unutmayın ki yere düşerse çöp olur. Ardından jantlara demir tozu uygularım, özel jant fırçası ile fırçalarım. Sonra iyice durularım ve iyice kuruduktan sonra araca katı soft99 kiwami wax uygularım. Ardından jantlara stac plastik uygularım, jantların daha parlak olmasını sağlıyor ve geç kirleniyor. Son olarakta lastiklere astonish-black shine restorer uygularım, mat ve sıfır haline çeviriyor lastikleri.
    İç kısımda ise çok birşey yapmam, hatta hiç kimyasal kullanmam, nalburdan aldığım boya fırçası ile aracın tozunu alırım o kadar, havalandırma ızgaralarında ve koltuk kenarlarında da fırça çok işe yarıyor, direksiyon henüz parlamadı ona da bir ara deri bakım malzemesi kullanmam gerekli ki matlığını korusun. Aracın içine koku olarakta little trees-very vanilla astım mı tamamdır.
    Kil ve wax işlemini 3-4 ayda bir uygularım. Gerisi normal.
    Oto yıkamacılara araç vermem, bana göre hiç yıkamasınlar daha iyi, buna bir tane istisna var emaar avmdeki "otoför". O civara uğradım mı mutlaka bırakırım aracımı oraya. Keşke evime yakın olsa.
    Edit: camları unutmuşum camsil gibi çoğu kimyasalları denedim ne kadar silsem de camda yağ, kir gibi şeyler kalıyor akşam güneşi ön cama vurduğunda tüm pislik ortaya çıkıyordu en son onun da çözümünü buldum; bir kap suyun içine beyaz sirke, camsil, biraz konsantre sıvı ace ve marc sıkıyorum karıştırıp camı siliyorum sıfır gibi oluyor. Kimyasalları abartarak sıkmıyorum tabi. Bu tarifi tesadüf birinden öğrendim. Her zaman yapmıyorum dediğim gibi camsil işe yaramayınca.
    Zamanı bol olmayan biriyim ama keyifle yaptığım için boşluk buldum mu yaparım, hobi gibi aslında bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 9 Eylül 2019; 2:9:59 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Yıkamadan sonra cilamı waxımı atarım araç üzerindeki korumalar çok önemli değil diyorsanız pre wash bir ürünle combo 2yi karıştırabilirsiniz, ayrıca sonrasında çift kova ile yıkama yapılmalı. Sadece snow foam ile araçtaki trafik filmi kir toz akmıyor.

Advanced alıp araç çok kirlenirse Auto Finesse Citrus Power almak gibi bir şey de olabilir.

• quote:

Yıkamadan sonra cilamı waxımı atarım araç üzerindeki korumalar çok önemli değil diyorsanız pre wash bir ürünle combo 2yi karıştırabilirsiniz, ayrıca sonrasında çift kova ile yıkama yapılmalı. Sadece snow foam ile araçtaki trafik filmi kir toz akmıyor.

Advanced alıp araç çok kirlenirse Auto Finesse Citrus Power almak gibi bir şey de olabilir.
    Combo 2 kesin karar kıldım.Combo 2 den sonra uygulayacağım ürünü bulamadım wax olarak ne önerirsiniz ?

Advanced Neutral Snow wax yerine geçer mi bana bir wax lazım combo 2 den sonra uygulayacak
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    zotacing kullanıcısına yanıt
    Sonax BSD güzeldir. Hızlı cila ürünü ama o da olur.

@zotacing
    Janta bir zararı var mı her yıkamada yapmanın ?
  • quote:

Sonax BSD güzeldir. Hızlı cila ürünü ama o da olur.

@zotacing
    Janta bir zararı var mı her yıkamada yapmanın ?
    Tavsiyeleriniz için teşekkürler elimde zaten hali hazırda sonax high speed wax var

Gercek araba yıkama nasıl yapılır

Bunları aldım artık hepsini test edeceğim 1-2 yıl götürür beni herhalde

• Demir tozuna felan gerek yok

kaliteli şampuan, sünger, ve hızlı cila ile

şu selfservis yıkama yerinde önce suyla tozu camuru attırıp ardından kaliteli şampuanla guzelce yıkayıp sonrada hızlı cılayı gectınmı mıs gıbı oluyor araba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.