< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıradanBirKullanıcı -- 26 Şubat 2018; 11:44:23 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıradanBirKullanıcı -- 26 Şubat 2018; 11:44:23 > |
marketlerdeki ücretsiz tanitim yiyeceklerini yiyerek karnimi doyuruyorum
|
Mekanik Gaming klavye araştırıyordum. Düşündüğüm model Logitech G710+'du. Tabi her gün donanımhaber sıcak fırsatlarda pusuya yatıyordum, satış sitelerini geziyordum. En ucuz 300-350 TL gibi rakamlara buluyordum ve hüsrana komşu oluyordum. N11'de bile kayda geçer güzel bir çek fırsatı çıkmıyordu. Tam bir uğursuz zamanda araştırma yapıyordum. (Haziran; 11 kasıma bile daha çok vardı) Neyse o siteden bu siteye derken bir gün vatan bilgisayar'da 280 TL civarı bir rakama görmüştüm, doğal olarak şaşırmıştım piyasa ortalaması 400 TL gibi bir şeydi. Hemen Vatan bilgisayar ana şubesini aradım. Çalışan arkadaş site fiyatının yanlış olduğunu ama gene de Logitech marka çalışanına bağladı ve oda; ellerine 9-10 tane teşhir olarak bu modelin geldiğini söyledi. Nerdeyse Hepsini Vatan Bilgisayar çalışanları almış hatta. 1-2 tanesi müşteriye gitmiş. Neyse son bi tane kalanın tuşları eksikmiş Logitech'ten bekliyorlarmış bana teklif etti. 200 TL fiyatı vardı. Çok kararsız kalmıştım titiz birisi olduğumdan teşhir ürünü almalı mıydım almamalı mıydım? almalı mıydım almamalı mıydım, almalı mıydım almamalı mıydım? Neyse çalışan arkadaş 3-4 ekip olarak ultra bir temizlik yaptıklarını söyledi. Tamam dedim, 1 hafta sonra klavye geldi bende gittim almaya. Sol alt CTRL, tuşu gelmemişti alt tuşunu takmışlar. Bide eğim ataçları yoktu klavye dümdüz duruyordu. Çalışan çocuk bide bunun için muhasebeye teklif verdi. Ürünü 180 TL yaptılar ve sizin garanti altında iletişime geçerseniz sorunları hallederler, satıcılara; markalar pek önem vermiyor demişti. TAMAM dedim ödemeye gittim birde kartımdaki 40 TL bonusumu kullandım toplamda 140 TL ödeme yaptım. Eve geldiğimde ise şok oldum kapkalın kablosunun giriş tarafında iki taraftan yırtılma vardı içindeki bakır teller gözüküyordu. Hemen Logitechi aradım fotoğraf istediler attım. 1 ay sonra ise Fransız versiyonu ile türkçe tuş takımı sıfır kapalı kutu olarak geldi. Diğer klavyede sizde kalabilir dedi ve iki klavyem oldu. Diğeri satışa çıkmıştır ilgilenenlere duyurulur..
|
Hahah herif kendi ağzıyla hırsızım 5 paralık şerefim var demiş ya la
|
yahu insan utanır bunu söylemeye. ben gecikmeden dolayı para iadesi aldım.ancak üründe sonradan geldi.napim kebap diye düşünmedim adama mesaj attım,aynı ürünü sipariş geçicem ancak yollama hemen onaylıycam dedim. bu durumda bizim yaptığımız haram.
|
bilgisayar alanında biraz bilgim olduğu için çevremdeki insanlara bilgisayar parçası alımında yardımcı oluyordum... 1 sene önce hep çevremdekilere yardımcı olup sevindirirken kendimi hiç sımartıp bir ürün almadığımı düşünüp yeni bir monitör almaya karar verdim....
Viewsonic VX2573-SHW 25" monitör ü almaya karar verdim... monitör en iyi fiyat n11 ve hepsiburada oldugundan iki siteye odaklandım... n11 de hesabımda çek olduğundan %99 aksilik olmazsa n11 den almaya karar verdim... n11 de 569 tl ye satılıyor ve çekimin aktif olmasına az bir süre kala satıcı ürün fiyatını 620 gibi bir fiyata çıkartmıştı.. satıcıya msj attım ve ürünü tekrar eski fiyatına alması için msj attım. cevap olarak işinize geliyorsa yeni fiyattan alın gibi umursamaz bir cevap aldım... cevaba sinirlendim ve n11 den illa çeki kullanıp daha üst model alacam diye hp 27 t3m86aa karar kıldım ve n11 çeki ve axess 200 chip puanda kullanarak ürünü aldım ama viewsonic ürünü aklımda kalmıştı... hp 27'' monitörüm geldi ve gayet şık ve güzel görünüyordu ama beklediğimden büyük geldi gözüme.. ürünün montajını yapıp power tuşuna basıp açtığımda ekrana görüntü gelip gitti ve ne yaptıysam monitörde görüntüyü alamadım... satıcıya durumu anlattım paketleyip geri gönderebilecegimi ve hp müşteri hizmetlerini arayın dedi... hp yi arayıp yarımsaat telefonla bogusup bir allahın kuluna ulaşamıyınca tekrar satıcıyı arayıp ürünü geri yolluyacagımı ama siparişimde 200 chip puan ve n11 çeki kullandığım için bunların yanma ihtimali olacagını, ürün için para iadesi istemediğimi ürünün yenisinin tekrar bana yollanmasını istedim...ürünün iadesinden 3 gün sonra ürünün yenisini beklerken bana para iadesi yapıldığını n11 sisteminde görünce gene bir hüsranla karşılaştım... n11 bana yaramadı deyip ve çekimde iptal olunca hepsiburada da satılan Viewsonic VX2573-SHW 25" ürünü alayım dedim ve ürün sayfasına gittim ve ne göreyim 600 tl ye satılan ürün 210 tl yazıyor ve kargo dahil 216 tl ye sepete atılabiliyor... ödeme kısmında sorun olur ödemeyi onaylamaz derken ödeme onaylandı... ödemeyi yaptım ama ürünün hepsiburada yollamaz diyordum.. 300 e satılan monitörü 185 e alanlara yollamamıs iptal ettiği için hepsiburada 400 tl zararla bana yollamaz diyordum... 1 gün sonra ürün onaylandı ve kargoya verildi...kargoya verdikleri 250 tl lik muadil bir üründür diye beklerken şuan zevkle kullandığım Viewsonic VX2573-SHW 25" ürünümü sıfır kutusuyla teslim alıp kullanıyorum... axess chip puanlarımın son kullanım tarihi geçmesine ragmen akbank kartıma yükledi ve kullandım... |
Bu tipler yüzünden çoğu popüler satıcı Türkiye'ye ürün gönderimini kapattı Çok uçuk kargo ücretleri istiyorlar. Bir kaç satıcıya mesaj attım Türkiye alıcıları güvenilmez dediler. Alıcıların çoğu da Rus. Bu tipler yüzünden rezil oluyoruz.
|
Üniversitede okurken cep telefonu yoktu daha. İzmir'den Ankara'ya gidince evi jetonlu telefondan ödemeli arardım. Annemlere operatör Ankara'dan şu isimli şahıs ödemeli olarak arıyor kabul ediyor musunuz? Diye sorunca onlarda anlaştığımız şekilde hayır etmiyorum derdi. Böylelikle sağsalim indiğimi anlarlardı. Jetonu da geri iade alırdım. Sanırım sesli ve canlı mesaj servisini ilk ben buldum.
|
Zamanında internette 2 liraya telefon kılıfı görünce daha sonra satarım diye toplam 20 tane aldım, sonra satamadım hepsi elimde kaldı
|
Hahaha henüz benimkini geçen olmamış anlatılanlar içinde.
Chippin uygulamasi ilk çıktığında her fiş resmine hesap başına maks 50 puan olmak koşuluyla 1 puan veriyordu. Ben ve birkaç ölücü -çekilen ne olursa olsun her resme 1 puan verildiğini -sms onay kodunu girdiginde her actigin hesapta 50 puan biriktirebilecegini -ve en önemlisi bu puanlari bir hesapta toplayip 1puan 1tl olacak sekilde kullanabileceğini farketti. Konu populer olmadan iphone 5s ler iphone 7 ler bedava tatiller havada uçuştu. Ben 1500 liralik beles altın vs aldım. Ama aramizda biri 2 iphone 7 ve sevgilisiyle 5 yildizli tatili bedavadan kazandı. Liseliydi sanırım yoksa o kadar numara bulamazdi. çok sevindim onun adına. Hatta o ara 30 liraya pegasus bileti almisti. Yani 120 liraya 2 iphone 7 almis sevgilisiyle ruya gibi bir tatil yapmisti. Onun dışında defacto pantolonlarimi 2.5 liraya maledip magazaya gidip altini bedavaya yaptırdığım çok oldu. Hala dolapta giyemedigim ya da hatırlamadığım birsuru defacto kiyafetim var :D Gecen ramazanda a101 den 250 liralik bedava altlimizsiz alisveris yapmistim. Vodafone bereket tarifesi yapmıştı ama tum vodafonelulara açmak gibi bi hatayla başlatmışlardı kampanyayi. Saat 11 e kadar sömürdük. Ben a101 de 2 sepet arabayla çıktıktan 5 dk sonra iptal oldu. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 24 Şubat 2018; 3:3:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperixx -- 24 Şubat 2018; 14:25:50 > |
|