Şimdi Ara

Gödence'den Organik Sertifikalı Naturel Sızma Zeytinyağı - 135 ₺ - Ücretsiz Kargo - 5 Litre (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
22
Favori
47.017
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: özor

o zaman şöyle bir sipariş veriyorum:
    zeytin-bal paketi + 1 bal + 1 badem.
    Balların biri çiçek diğeri de çam olsun lütfen.
    Kargo ücreti almayacağınızı düşünerek sipariş veriyorum.

Efendim ürünleriniz bu şekilde kargo ücreti tarafımızdan karşılanarak gönderilecektir. Değerli ilginiz ve anlayışınız için çok teşekkür ederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

hocam ortalama dönümü ne kadar 10+ yaşlı ağaçların.ben direk olaya zeytinlik alarak gireyim :)

sulama imkanı varmı.varda sizmi sulamıyorsunuz.cinsi nedir ağaçların tam olarak.

:) Efendim dönümü 3.000 TL olan yer de vardır, 15.000 TL olan da :) İşin aslı çok büyük ihtiyaç olmadıkça toprağına sahip çıkmaya çalışır yöre halkı.

Sulama konusunda yöremiz coğrafi koşulları ve mikroklimal özellikleri ile Türkiye'de eşine zor rastlanan şanslı bir konuma sahiptir. Genelde kuru tarım yapılmaktadır. Ancak nem ölçer yardımıyla çok kurak sezonlarda "damla sulama" ile ihtiyaç kadar su verilebilir ki son yıllarda böylesi bir durumla karşılaşmadık. Bilinçsiz sulama kaliteyi olumsuz etkileyecektir. Örneğin hiç ihtiyaç yokken sulamak düzeni bozacak, ihtiyaç varken de sulamamak verimi azaltacaktır. Özetle tabiat ana bu konuda belirleyicidir.

Yöremizde Erkence (Hurma), Ayvalık, Gemlik, vb. türler vardır.

• Ben de pazartesi günü saat 3 gibi 3lt yağ + 850 gr bal ve zeytinden oluşan paketten sipariş verdim. Salı günü elime ulaştı. Ürünlerden de gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronin666

quote:

hocam ortalama dönümü ne kadar 10+ yaşlı ağaçların.ben direk olaya zeytinlik alarak gireyim :)

sulama imkanı varmı.varda sizmi sulamıyorsunuz.cinsi nedir ağaçların tam olarak.

:) Efendim dönümü 3.000 TL olan yer de vardır, 15.000 TL olan da :) İşin aslı çok büyük ihtiyaç olmadıkça toprağına sahip çıkmaya çalışır yöre halkı.

Sulama konusunda yöremiz coğrafi koşulları ve mikroklimal özellikleri ile Türkiye'de eşine zor rastlanan şanslı bir konuma sahiptir. Genelde kuru tarım yapılmaktadır. Ancak nem ölçer yardımıyla çok kurak sezonlarda "damla sulama" ile ihtiyaç kadar su verilebilir ki son yıllarda böylesi bir durumla karşılaşmadık. Bilinçsiz sulama kaliteyi olumsuz etkileyecektir. Örneğin hiç ihtiyaç yokken sulamak düzeni bozacak, ihtiyaç varken de sulamamak verimi azaltacaktır. Özetle tabiat ana bu konuda belirleyicidir.

bilgiler için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: le_pis_tes

Ben de pazartesi günü saat 3 gibi 3lt yağ + 850 gr bal ve zeytinden oluşan paketten sipariş verdim. Salı günü elime ulaştı. Ürünlerden de gayet memnunum.

Efendim değerli yorumlarınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Ürünlerinizden memnun kalmanıza çok sevindik doğrusu. Afiyet olsun

• quote:

quote:

quote:

bilgiler için teşekkür ederim.

• balın iyisi kötüsü tadarak yada rengine bakarak anlaşılmaz ben anlarım diyende yalan söyler..

Ballarınızda organik mi bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 6 Şubat 2013; 13:05:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

balın iyisi kötüsü tadarak yada rengine bakarak anlaşılmaz ben anlarım diyende yalan söyler..

Ballarımız organik değil efendim. Arıcılık kooperatifimizin yan uğraşlarından biridir. Organik arıcılık kıstaslarının pek çoğunu yerine getirse de bu alanda herhangi bir sertifikaya sahip değiliz.
  • Organik sertifikası olan ürünlerinizi göğsünüzü gere gere büyük harflerle yazmak ve fiyat farkını makul göstermek mümkündür eyvallah ama organik değilse bir ürün çoğu şartını sağlıyoruz bi sertifikamız yok kısmı ucuz esnaf ağzı biraz ve de organik olmayan çambalı için 30tl/kg bence ciddi bir mebla. Ayrıca doğal - butik gibi kelimeler organik ürün çağrışımı için kulanılan imitasyon kavramlardır size yakışmamış. Butik nedir sonuçta balı yapan arı ve dolayısıyla bu fiyat farkı yapay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 6 Şubat 2013; 13:18:52 >
  • quote:

quote:

balın iyisi kötüsü tadarak yada rengine bakarak anlaşılmaz ben anlarım diyende yalan söyler..

Ballarımız organik değil efendim. Arıcılık kooperatifimizin yan uğraşlarından biridir. Organik arıcılık kıstaslarının pek çoğunu yerine getirse de bu alanda herhangi bir sertifikaya sahip değiliz.

Organik olmaması şeker katkılı olması anlamına gelmiyor değil mi?
    Bu durumu biraz açar mısınız?
  • Özelden sordum ama sanirim gormediniz,yağlari izmir den yönlendirme yapacaginizi soylediniz,orda dami sorun cikti acaba. Yağlari beklerken zeytinlerden de olduk :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnyvz -- 6 Şubat 2013; 13:31:19 >
  • zeytin siparişim geldi, teşekkür ederim hızlı gönderi için, sanalpazar onayını da verdim..

ama ben pek beğenmedim zeytini yani beğendim gibi ama beğenmeme kısmı var, hafif acımsı bir tat geliyor, sanırım normalde şarküteriden aldığımız zeytinler daha etli ve acısı olmayanlar, belki türü farklıdır, neyse artık limon ve zeytinyağı ile harmanlayıp yiyeceğiz...

sanırım bundan sonra sizden bal, zeytinyağı ve sabunu alacağım düzenli olarak, zeytinleri ve diğer ürünleri eledim ben:)

hayırlı satışlar
  • quote:

Organik sertifikası olan ürünlerinizi göğsünüzü gere gere büyük harflerle yazmak ve fiyat farkını makul göstermek mümkündür eyvallah ama organik değilse bir ürün çoğu şartını sağlıyoruz bi sertifikamız yok kısmı ucuz esnaf ağzı biraz ve de organik olmayan çambalı için 30tl/kg bence ciddi bir mebla. Ayrıca doğal - butik gibi kelimeler organik ürün çağrışımı için kulanılan imitasyon kavramlardır size yakışmamış. Butik nedir sonuçta balı yapan arı ve dolayısıyla bu fiyat farkı yapay.

Efendim öncelikle biz bir tarımsal kalkınma kooperatifiyiz; asıl uğraş alanımız tarımdır ancak şunu özellikle belirtebilirim ki bal dahil tüm üretimlerimizi kendi soframızda görmek isteyeceğimiz biçimde yapmaktayız. Bununla birlikte dilenen zamanda görebileceğiniz saydam bir üretim tesisimiz vardır. Yıl içerisinde de belirsiz aralıklarla sayısız denetimden geçmekteyiz ki bir evin mutfağından daha temiz bir tesisimiz olduğunu da iddialı bir biçimde söyleyebiliriz.

Doğal ve butik deme sebebimizi de çok net olarak açıklayabiliriz;

Organik arıcılığın çok fazla kıstası vardır ki bunlardan biri;

"Asgari uçuş yarıçapı 3 km olmak koşuluyla 1 yıl önceden kontrol altına alınır. Kent merkezleri, otoyollar, sanayi bölgeleri, atık merkezleri, reaktörler, hidrolik ve termik enerji santralleri, maden işletmelerine 3 km uzakta yada daha fazla uzaklıkta olmalıdır."

Bizim kovanlarımızın konuşlandığı yerler bu kriterleri barındırır ancak organik olması için salt bu yeterli değildir ve çok fazla kıstas vardır. Organik ürün başvurusu bile çok ciddi maddi olanak gerektirmektedir ki asıl butik üretim yaparak bu maddiyatı karşılamak imkansızdır.

Bizim bal konusunda organik sertifikamız yok ancak ballarımız doğal ve butik üretimdir. Yani asla şeker, melas, pekmez, süt, glikoz, diğer kimyasal ve konvansiyonel maddeler kullanılmaz. Ballarımızın doğallığı hilesizliğinden, Butikliği de belli bir alana kapasitesinden daha fazla kovan yerleştirmediğimizden ve tonlarca bal elde etmeyişimizden kaynaklanmaktadır.

Görüşlerinize saygı duymakla birlikte "Ucuz esnaf ağzı" tabirinizden dolayı çok üzüldüğümüzü bilmenizi isteriz ki, hiçbir zaman balımız organiktir diye bir cümle kurmadık. Doğal ve butik üretim dememiz organiklik çağrışımından uzaktır efendim.

Saygılar sunarız.

• quote:

quote:

Organik sertifikası olan ürünlerinizi göğsünüzü gere gere büyük harflerle yazmak ve fiyat farkını makul göstermek mümkündür eyvallah ama organik değilse bir ürün çoğu şartını sağlıyoruz bi sertifikamız yok kısmı ucuz esnaf ağzı biraz ve de organik olmayan çambalı için 30tl/kg bence ciddi bir mebla. Ayrıca doğal - butik gibi kelimeler organik ürün çağrışımı için kulanılan imitasyon kavramlardır size yakışmamış. Butik nedir sonuçta balı yapan arı ve dolayısıyla bu fiyat farkı yapay.

Efendim öncelikle biz bir tarımsal kalkınma kooperatifiyiz; asıl uğraş alanımız tarımdır ancak şunu özellikle belirtebilirim ki bal dahil tüm üretimlerimizi kendi soframızda görmek isteyeceğimiz biçimde yapmaktayız. Bununla birlikte dilenen zamanda görebileceğiniz saydam bir üretim tesisimiz vardır. Yıl içerisinde de belirsiz aralıklarla sayısız denetimden geçmekteyiz ki bir evin mutfağından daha temiz bir tesisimiz olduğunu da iddialı bir biçimde söyleyebiliriz.

"Asgari uçuş yarıçapı 3 km olmak koşuluyla 1 yıl önceden kontrol altına alınır. Kent merkezleri, otoyollar, sanayi bölgeleri, atık merkezleri, reaktörler, hidrolik ve termik enerji santralleri, maden işletmelerine 3 km uzakta yada daha fazla uzaklıkta olmalıdır."

Bizim kovanlarımızın konuşlandığı yerler bu kriterleri barındırır ancak organik olması için salt bu yeterli değildir ve çok fazla kıstas vardır. Organik ürün başvurusu bile çok ciddi maddi olanak gerektirmektedir ki asıl butik üretim yaparak bu maddiyatı karşılamak imkansızdır.

Bizim bal konusunda organik sertifikamız yok ancak ballarımız doğal ve butik üretimdir. Yani asla şeker, melas, pekmez, süt, glikoz, diğer kimyasal ve konvansiyonel maddeler kullanılmaz. Ballarımızın doğallığı hilesizliğinden, Butikliği de belli bir alana kapasitesinden daha fazla kovan yerleştirmediğimizden ve tonlarca bal elde etmeyişimizden kaynaklanmaktadır.

Görüşlerinize saygı duymakla birlikte "Ucuz esnaf ağzı" tabirinizden dolayı çok üzüldüğümüzü bilmenizi isteriz ki, hiçbir zaman balımız organiktir diye bir cümle kurmadık. Doğal ve butik üretim dememiz organiklik çağrışımından uzaktır efendim.

Saygılar sunarız.

güzel cevap. iki kere bal aldım, harika, memnunuz ve kesinlikle güveniyorum bu konuda size. allah'ın izniyle bundan sonra da eğer satış kanallarınız değişmez, iptal olmazsa sizden alacağım.

organik lafına da takmamak gerekiyor, organik diye millete neler yediriyorlar, bu iş biraz güven işi, mesela bir şarküterimiz var adamlara güveniyoruz ve bazı ürünleri ordan alıyoruz, napacağız yani nereye kadar kontrol, bir yerden sonra güven gerekiyor.

Yalnız organiklik konusunu irdeleyen arkadaşımıza değil bu cevabım genel olarak, polemik olmasın, araştırmak ve öğrenmek de kişinin hakkıdır.

neyse, aradan çekiliyorum:)

• quote:

Orijinalden alıntı: özor

quote:

quote:

Organik olmaması şeker katkılı olması anlamına gelmiyor değil mi?
    Bu durumu biraz açar mısınız?

Efendim Ten_don arkadaşımıza verdiğimiz yanıtta sizin sorunuza da cevap vermiş olduk

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnyvz

Özelden sordum ama sanirim gormediniz,yağlari izmir den yönlendirme yapacaginizi soylediniz,orda dami sorun cikti acaba. Yağlari beklerken zeytinlerden de olduk :)

Efendim şu değişen tasarım yüzünden mesaj geldiği belli olmuyor. Lütfen kusurumuza bakmayın. Mesajınıza yanıt verdik :)
  • Temel petek kullanımınızı - varoa mücadelesi için kullandığınız ilaçları yada arıya yedirdiğiniz kekleri kontrol edemez kimse. Sertika zaten butür standartları kişilerin insiyatifine bırakmamak için icad oldu.

Uzatmayım 50tl'e gül gibi organik yayla balları varken üreticisinden o fiyat pahalı bence..

Kolaylıklar..

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

zeytin siparişim geldi, teşekkür ederim hızlı gönderi için, sanalpazar onayını da verdim..

ama ben pek beğenmedim zeytini yani beğendim gibi ama beğenmeme kısmı var, hafif acımsı bir tat geliyor, sanırım normalde şarküteriden aldığımız zeytinler daha etli ve acısı olmayanlar, belki türü farklıdır, neyse artık limon ve zeytinyağı ile harmanlayıp yiyeceğiz...

sanırım bundan sonra sizden bal, zeytinyağı ve sabunu alacağım düzenli olarak, zeytinleri ve diğer ürünleri eledim ben:)

hayırlı satışlar

Efendim zeytnilerimiz dalından koparıldığı gibi salamura edilmektedir ki ayrıca bir tatlandırma işleminden geçmemektedir ki acılığı biraz buradan gelmektedir. Üretimin hiçbir aşamasında kimyasal bir madde ile temas etmemektedirler ki buna tatlandırma aşaması da dahildir. Renginin simsiyah olmaması da, doğallığından kaynaklanmaktadır. Ürünlerinizle ilgili değerli görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür eder, afiyetler dileriz.

• Tamda benim aradigim zeytin tipi,:) merakla bekliyoruz bak alim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

quote:

quote:

Saygılar sunarız.

güzel cevap. iki kere bal aldım, harika, memnunuz ve kesinlikle güveniyorum bu konuda size. allah'ın izniyle bundan sonra da eğer satış kanallarınız değişmez, iptal olmazsa sizden alacağım.

organik lafına da takmamak gerekiyor, organik diye millete neler yediriyorlar, bu iş biraz güven işi, mesela bir şarküterimiz var adamlara güveniyoruz ve bazı ürünleri ordan alıyoruz, napacağız yani nereye kadar kontrol, bir yerden sonra güven gerekiyor.

Yalnız organiklik konusunu irdeleyen arkadaşımıza değil bu cevabım genel olarak, polemik olmasın, araştırmak ve öğrenmek de kişinin hakkıdır.

neyse, aradan çekiliyorum:)

Efendim zaten "ten_don" arkadaşımızın da amacı polemik yaratmak değil, her tüketicinin en doğal hakkı olan şüpheci yaklaşımı göstererek üreticiyi sorgulamaktır. Biz ürettiğimiz ürünlerin kalitesi konusunda kendimize fazlasıyla güveniyoruz ki daha önce de belirttiğimiz üzere burada bulunmamızın tek sebebi salt satış yapmak değildir. Tüketiciyi bilinçlendirme adına da elimizden geldiğince bilgilerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Değerli katkınız için de ayrıca teşekkür ederiz.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.