Şimdi Ara

Gödence'den Organik Sertifikalı Naturel Sızma Zeytinyağı - 135 ₺ - Ücretsiz Kargo - 5 Litre (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
22
Favori
47.015
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Tabii herkesin tercihidir,saygı duyarım ama;has sızma zeytinyağını köpürene dek ısıtırsanız içindeki vitaminlerin % 90 kısmı ölür gider...
    Sızma zeytinyağı yemek pişirirken bile kullanılmaz,sadece istenirse yemek servis edilirken üstüne azıcık gezdirilir,salataların da üstünde soğuk olarak tüketilirse gerçek tad anlaşılır...

Naçizane böyle biliyorum...Yoruma açıktır...

Sızma zeytin yağı kullanımı konusunda uzman kişi fikirleri bekliyoruz. Nerelerde kullanalım? Nerelerde kullanmayalım? Nelere dikkat etmeli gibi.

İzninizle daha önce sızma zeytinyağı fırsatları konusunda bir arkadaşımızla paylaştığım mesajımı bir kere de burada paylaşayım;

Sıcak yemeklerde yıllardır ayçiçek yağına alıştırıldığımız için zeytinyağının yemeklerde kullanılamayacağı öngörüsü oluşmuş ne yazık ki. Bu konuda belirleyici kesinlikle kişiye has özelliğe sahip damak tadıdır.

Öncelikle sızma zeytinyağı üretim süresince herhangi bir ısıl işlemden geçmediği için, klasik yemek pişirme sürecinde olduğu gibi, başlangıçta eklendiğinde aromasını salar ve bunun yemeğe yansıması alıştığınız lezzetten farklı gelecektir ki besin öğeleri de azalmış olacağından sızma zeytinyağının kullanım amacına ters bir durum ortaya çıkacaktır. Yanlış anlaşılmasın, bu asla kesinlikle kötü olur demek değildir ancak klasik yemek yapma sürecinde mutlak olarak diğer yağlara kıyasla daha az kullanılmalıdır. Bir diğer seçenek de yemeğinizin pişimine yakın sos olarak eklemektir ki bu durumda zeytinyağının vereceği farklılık hissini azaltarak lezzete dönüştürme şansınız vardır ki bu yöntemle besin değerleri de eksilmemiş olacaktır.

Sızma zeytinyağı için kullanılamayacak zeytinlerden rafinasyon işleminden geçirilmesi ve üzerine tat ve koku vermesi için az bir oranda sızma zeytinyağı eklenmesi ile üretilen riviera (rivyera) yağlar, ayçiçek yapının tatsız ve soğuk kokusuzluğuna alışan damaklar için bir nebze daha uygun olarak sunulmuştur. Ancak sızma zeytinyağının önemli besin öğelerinin rivyerada çok düşük düzeyde barındığını da eklemekte fayda vardır.

Özetle yemeklerinizi yaparken çok az miktarda zeytinyağı ile pişirip, pişme süresine yaklaşıldığında ilave sos biçiminde sızma zeytinyağı eklemeniz mümkündür efendim.

Haşlamalarda, fırın yemeklerinde, çiğ sebzelerde ve klasik zeytinyağlı grubunda ise sızma yağ kullanabilirsiniz. Ayrıca, balık kızartırken sızma zeytinyağında kızartmak yerine piştikten sonra bir fırça ile üzerine sızma zeytinyağı sürmek çok daha lezzet katacaktır.

Tabii ki tüm bu söylediklerimiz damak tadlarına göre şekillenecektir. Damak tadına hangi tip ve şekil hitap ediyorsa o şekilde tüketmekte fayda vardır

Umuyoruz ki yardımcı olabilmişizdir

Saygılar sunarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ronin666

quote:

Orijinalden alıntı: ayseazra

bursa'da zeytinliğimiz var, küçük ama kendimize kadar yağ alabiliyoruz, çok iyi olmuyordu yağın kalitesi, marmara zeytininden iyi yağ çıkmadığını bu forumda öğrendim, neden sofralık zeytini iyi de yağı kötü marmara zeytininin?

Efendim net bir cevap vermek gerekirse zeytinin türü elde edilecek ürünün belirlenmesi konusunda başat faktördür. Bazı zeytin türleri yüksek kalitede yağ elde etmek için daha uygunken bazıları da sofralık zeytin üretimi için daha uygundur. Bununla birlikte Bursa'daki zeytinden üretilen yağ illa ki daha kalitesiz demek de olanaksızdır ki böylesi bir peşin hüküm zeytinin doğasına da aykırıdır. Kaliteyi belirleyen pek çok unsur vardır. Çok kaliteli bir zeytinyağı elde edilebilecek bir zeytin doğru ellerde, doğru yöntemle ele alınmaz ise sonuç hüsran olabilir örneğin.

Özetle eldeki zeytini en doğru şekilde kullanarak azami faydayı ortaya çıkarma amacından kaynaklanan bir durum söz konusudur efendim.

bilgiye teşekkürler, bu arada dekoratif şişe arayışım sürüyor, kısa zamanda sizinle irtibat kurmaya çalışacağım.

• quote:

quote:

quote:

bursa'da zeytinliğimiz var, küçük ama kendimize kadar yağ alabiliyoruz, çok iyi olmuyordu yağın kalitesi, marmara zeytininden iyi yağ çıkmadığını bu forumda öğrendim, neden sofralık zeytini iyi de yağı kötü marmara zeytininin?

Efendim net bir cevap vermek gerekirse zeytinin türü elde edilecek ürünün belirlenmesi konusunda başat faktördür. Bazı zeytin türleri yüksek kalitede yağ elde etmek için daha uygunken bazıları da sofralık zeytin üretimi için daha uygundur. Bununla birlikte Bursa'daki zeytinden üretilen yağ illa ki daha kalitesiz demek de olanaksızdır ki böylesi bir peşin hüküm zeytinin doğasına da aykırıdır. Kaliteyi belirleyen pek çok unsur vardır. Çok kaliteli bir zeytinyağı elde edilebilecek bir zeytin doğru ellerde, doğru yöntemle ele alınmaz ise sonuç hüsran olabilir örneğin.

Özetle eldeki zeytini en doğru şekilde kullanarak azami faydayı ortaya çıkarma amacından kaynaklanan bir durum söz konusudur efendim.

bilgiye teşekkürler, bu arada dekoratif şişe arayışım sürüyor, kısa zamanda sizinle irtibat kurmaya çalışacağım.

Değerli ilginiz için biz teşekkür eder, her zaman bekleriz

• Bizim ürünler de dün geldi (siyah zeytin ve çam balı).
    Her ikisini de çok beğendik. Emeğinize sağlık İyi hasatlar diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahbap

Bizim ürünler de dün geldi (siyah zeytin ve çam balı).
    Her ikisini de çok beğendik. Emeğinize sağlık İyi hasatlar diliyorum

Efendim nasıl sevindik anlatamam :) Güzel temennileriniz için de çok teşekkür ederiz. Afiyet olsun

• Sele zeytinimiz de önümüzdeki hafta stoklarımıza eklenecektir.
  • Ürünleri yeni tattık beğendik tesekkür ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis_mit

Ürünleri yeni tattık beğendik tesekkür ederiz.

Beğendiğinize çok sevindik efendim, afiyet olsun
  • Bizde siyah zeytinlerimize kavuştuk. Lezzeti yerinde ve üreticisine guvendigimizden gönül rahat ligi ile yiyoruz. Biraz az tuzlu ve yeşilimtırak bekliyordum, birde herkesin malumu biraz ufak cana. Sele zeytinlerimizide dört göz bekliyoruz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnyvz

Bizde siyah zeytinlerimize kavuştuk. Lezzeti yerinde ve üreticisine guvendigimizden gönül rahat ligi ile yiyoruz. Biraz az tuzlu ve yeşilimtırak bekliyordum, birde herkesin malumu biraz ufak cana. Sele zeytinlerimizide dört göz bekliyoruz :)

Efendim tatlandırma aşamasında yalnızca su ve tuz kullanıldığı için olabilecek en az seviyede tuz kullanıyoruz. Piyasada %9-10 olan tuz oranı azami %6'dır. Yeşilimtrak dediğiniz yanlış anlamadıysam bizim renk geçişinde topladığımız zeytnilerden, yani ara zeytinlerden kurulur ve meraklısına sunulur :) Çocuklar bayılır genelde, kütür kütür ve ekşi olduğundan dolayı :) Elimizde kalmadı diye biliyorum ama varsa eğer bir daha ki siparişlerinize ek olarak ondan da gönderelim efendim.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür eder, selamlarımızı sunarız

• 5 Litrelik teneke ürünlerimiz stoğumuza girmiştir.

http://www.sanalpazar.com/Organik-Zeytinyagi-5-Litre-Teneke__isp6277201

Değerli ilginiz için şimdiden teşekkür ederiz
  • Zeytinyağı-siyah zeytin-bal paketi siparişi verdim sanalpazardan. Çam balı var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankdemir

Zeytinyağı-siyah zeytin-bal paketi siparişi verdim sanalpazardan. Çam balı var mı acaba?

Siparişinizi aldık efendim. Evet, çam balımız mevcuttur.
  • quote:

quote:

Zeytinyağı-siyah zeytin-bal paketi siparişi verdim sanalpazardan. Çam balı var mı acaba?

O zaman en kısa zamanda kargoyu bekliyorum.
  • Naçizane zeytinden ve zeytinyağından biraz anlarım, ben kendim zaten izmirliyim. Mümkün olduğunca farklı yağları deniyorum hep ve yerel üreticilere karşı bir negatif önyargım oluştu... Köylü kurnazı diye boşuna dememişler, bir düzineden fazla yerel yağ denedim çoğu ne yazık ki üçkağıtçı... Beğendiğim 3 yerden kendi işletmem için sipariş verdiysemde onlarda iki sezonda bozdu. Devamlılık yok. Nasılsa sürekli müşteri ne göndersek alır mantığıyla ilk zamanlardaki özeni göstermiyorlar. Ayrıca kendim için ve özel müşteriler için Obika'nın laleliye balıkesirde ürettirdiği yağlardan alıyorum 3 sezondur kalite standart.

Şimdi bu gödence kooperatifinin yağını denemek amaçlı yarım litre alacaktım, bir baktım yağın kendisinden fazla kargo ücreti var... Kargo ücreti hakkında kargo şirketiyle anlaşılması lazım bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

Naçizane zeytinden ve zeytinyağından biraz anlarım, ben kendim zaten izmirliyim. Mümkün olduğunca farklı yağları deniyorum hep ve yerel üreticilere karşı bir negatif önyargım oluştu... Köylü kurnazı diye boşuna dememişler, bir düzineden fazla yerel yağ denedim çoğu ne yazık ki üçkağıtçı... Beğendiğim 3 yerden kendi işletmem için sipariş verdiysemde onlarda iki sezonda bozdu. Devamlılık yok. Nasılsa sürekli müşteri ne göndersek alır mantığıyla ilk zamanlardaki özeni göstermiyorlar. Ayrıca kendim için ve özel müşteriler için Obika'nın laleliye balıkesirde ürettirdiği yağlardan alıyorum 3 sezondur kalite standart.

Şimdi bu gödence kooperatifinin yağını denemek amaçlı yarım litre alacaktım, bir baktım yağın kendisinden fazla kargo ücreti var... Kargo ücreti hakkında kargo şirketiyle anlaşılması lazım bence.

Değerli hemşehrimiz, özellikle üreticilerin sizde uyandırdıkları izlenim için çok üzüldük. "Müşteri ne göndersek alır..." işte bu düşüncedeki insan yola çıkmadan kendisi kaybetmiştir. Müşteri bir kere alır iki kere alır üçüncü de almaz. Alışveriş ilişkisinin ömrü de bu bağlamda oldukça kısa olur.

Yağımızı denemenizi biz de çok isteriz efendim ancak söylediğiniz üzere tekli alımlarda kargo ücreti yağdan pahalı olmakta. 0,5'lik cam ambalajlı ürünümüzü bu nedenle 4'lü ve 10'lu olarak da satmaktayız. Kargo ücreti konusunda ciddi bir adım attık, umuyoruz bu defa sonuçlanacak. İzmir'in neresinde olduğunuzu öğrenebilir miyiz bir sakıncası yok ise?

Selamlar

• quote:

quote:

quote:

O zaman en kısa zamanda kargoyu bekliyorum.

Ürünleriniz bu akşam kargo şubesine teslim edilecektir efendim. Değerli ilginiz için teşekkür eder, içten selamlarımızı sunarız :)

• Salt zeytin içeren bir kampanyalı paket olursa ben de almak isterim. "2 kg siyah+1 kg yeşil" gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurshit

Salt zeytin içeren bir kampanyalı paket olursa ben de almak isterim. "2 kg siyah+1 kg yeşil" gibi...

Önerinizi dikkate alarak bir paket oluşturmayı deneyeceğiz efendim. Belki ücretsiz kargo olacak şekilde değil de belirli bir indirim uygulanarak bir paket oluşturulabilir. Değerli ilginiz için çok teşekkür ederiz.

Selamlar
  • Keşke herkes sizin gibi dürüst satıcı olsa.

Birkaç sorum olacak izin verirseniz.

Bu yağlar İzmir'den İzmit'e gidiyor da oradan mı kargolanıyor? Ayrıca İstanbul'da dükkânınız var mı ya da açmayı düşünüyor musunuz?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.