Golf vs Corolla
-
-
Bende 1.4 tsi vardi. 2 sene önce sifir 1.6 olanini aldım. Hic eksiklik hissetmedim. Corolla sanziman motor uyumu cok iyi. Sadece alt devirlerde golf daha hizliydi. Sehir ici daha atik golf. Onu ariyorum. Corolla ise yuksek hızlarda daha iyi guven veriyor.
Cok km yaptigim icin yilda 3-4 kez bakima giriyorum. Toyota servisleri daha ilgili ve fiyatlari uygun. Camdan ufak ses geliyor dedim adamlar 2 saat inceledi araci. Aracin 2 sene sonra aküsü bitti muhtemelen km.den dolayı bitti hemen garantiden degistirdiler. Cvt sanziman daha sorunsuz. Golfte her an yolda kalacagim korkusu oluyordu.
Sehir icinde kullanim olarak golf daha iyi. Corollanin manevrasi daha geniş. Birde corolla bagaji daha buyuk ama golf bagaji esya yukleme açısından daha kullanışlı.
Corolla flame x olursa golfu kesinlikle aramazsin -
1.5 alınmaz 3 silindir
1.6 132 HP olanlara bakın derim. -
Cevaplar için teşekkür ederim. Yeni kasa 1.5 ile geldi. Ben de sıfır araç düşünüyorum. Atmosferik olması bir soru işareti ama bir test sürüşüyle netleşir. -
Yeni kasada 1.6 132 HP var ama anca ilanlardan bulabilirsiniz sıfır bulunabilir. Çekiş olarak gayet yeterli -
Allah sabır versin şimdiden 1.5 motoru alacaksanız eğer, 3 kişi zigana kop geçidini çıktık yemin ederim arabadan soğudum araba resmen can çekişti çok aşırı vasat performansı vsr test sürüşü ile anlayamazsınız kesinlikle alacaksanız 1.6 bakın oda uçmuyor kaçmıyor ama 1.5 gibi ter döktürmez.
Şahsen corolla ile golf kıyaslamam bile . Her açıdan golf corolladan iki gömlek üstün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 17 Ekim 2021; 23:37:5 > -
Golfte her an yolda kalacağım korkusu ahahahaa görende toros ile gidiyor zannedicek
-
Tek kişi ile araba can çekişiyor 1.5 corollanın savunulacak tarafı yok .
https://www.youtube.com/watch?v=oVyA2_xUNQk&feature=youtu.be -
Cevap için sağolun. 2015 model golfü satıp yaşı küçük veya 0 araç bakıyorum. Sınıf fark etmez (b-c), f/p olarak mantıklı olsun istiyorum. %80 ötvye geçmek istemiyorum. Açıkcası ikinci el almayı tehlikeli buluyorum. 2. Elde Volvo V40, S60; golf 7,5; skoda superb, octovia vb. düşünmediğim araç kalmadı diyebilirim. Bu noktada DSG tehlikesinden uzak durmak mantıklı olacak. Sizin tavsiyeniz var mıdır?
-
Yok hocam benim vereceğim tavsiyeler size uymaz her şey gönlünüzce olsun hayırlı geceler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 17 Ekim 2021; 23:48:19 > -
Ohaaaa bu nedir ya şaka falan zannettim bi an. Gazı köklediği halde araba çıkmıyor mu cidden ?
Allah kimseyi atmosferiğe muhtaç etmesin ya cidden. Sadece şehir içi kullanacak adama çok dokunmazda neyseki ben sadece şehir içi kullanıyorum sırf. Uzun yol yapana Allah sabır versin -
Günaydın , benim acizane önerim arabaları denemediğim için Golf vs Corolla mukayese edemeyeceğim . Devir ekonomi dönemi , ikincisi motor güç devri . Benim opel astra arabam var , 1.6 atmosferik , 115 BG 155 tork . Düz yolda fena değil ancak bayırlara geldiğinde ilk hızın varsa pek sorun ancak önüne bir kamyon gelir ve karşıdan gelen araba için yavaşladığında vay haline toplayana kadar anan ağlıyor. Demem şu 1.2 TSİ motor da zannımca tork ve BG gücü iyi. Corollada bu değerlere yakıt tüketimini değerlendir ona göre karar ver. Konforu mukayese edemeyeceğim. Saygılar.
-
Gazı köklese daha iyi çıkar oradan. 4bin devirde çıkıyor. 6000devire kadar çevirir. Kendisi de atmosferik olmasına rağmen performansı iyi diyor. Zaten virajlı yokuş. Birçok sollama vs yapıyor. Leon vs geçiyor. O tarz yolda bu hızlar bile yüksek ve tehlikeli.
Aynı yokuşta golf de güle oynaya çıkmayacak. Corolla 125hp, 153nm ama tork bandı daha geniş. Golf 105hp, 175nm. Torku alt devirlerde canlı üst devirlerde azalıyor.
Çok daha güçsüz xv ile 1000km yol yaptım dün. Araç tıka basa dolu. 4bin deviri gördüm mü hatırlamıyorum. Bunları dert eden adam hayatta zor mutlu olur.
-
Can çekişiyor biraz fazla abartı olmuş sanki. Adam o yolda herkesi sollayıp sol şeritten gidiyor, önüne çıkan araçlardan dolayı yavaşlayıp tekrar hızlanmak zorunda kaldı. O yolda turbo araç sanki 2000 deviri geçmeyecek! Benim a4 150 hp da yokuşlarda yeri geliyor 4-5e düşüyor ve bağırıyor. 110 hp golf mü bağırmadan çıkacak? Yani yazarken de abartmamak lazım… -
Sn Commandx ve sn CapriceClassic , çok özür dilerim , benim yazdıklarıma mı yorum yaptınız ? Ben Golf veya Corolla için şu iyi bu kötü ifadesini kullanmadım çünkü ikisinede binmedim. Sadece şunu söyledim normal atmosferik 1.6 motordaki ilk kalkış esnasında bayırdaki performansdan bahsettim eğer siz önümdeki kamyonu geçeceğim diye geçme esnasında 4000 dev/dk ya çıkıp geçecekseniz vay halimize ! Benim normalde anlatmaya çalıştığımda bir arabayı sakin sürüşle geçebilmek konfordur. Örneğin Taşucu , Gazipaşa arası virajlı , bayır yolu ben biliyorum diğer yolları bilmediğim için yorum yapamayacağım kısa ve sık virajlı yolda kamyon geçişinde 2. de bir 4000 dev yap ne oluyorsunuz ! Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkozcan -- 18 Ekim 2021; 9:1:31 > -
1.0 Tsi Golf 8 alınabilir bence -
Ben cevap yazdığım kişiyi belirtmiştim, kısacası siz değilsiniz… -
ben 1.6 valvematic passion x pack kullanmıştım uzun yolda,araç hızlanması gerçekten vasattı ve çok yakıyordu,kendim de atmosferik motor sevmem zaten bu yüzden daha iyi bir sürüş keyfi için başka araçlara bakılmasından yanayım şahsen.sadece sorunsuzluk ve konfor aranıyorsa,corolla alınır yine de.
-
alabiliyorsan al.
-
3 kişi hafif bagaj ile aynı yolu çıkın görürsünüz. Bu yolda o kadar dik değil. Tek kişi ile araba kendini yırttı önüne bir kamyon çıksa veya sollama yapsan 10 defa düşünürsün. Benim yolda izlenimlerim bu yönde oldu bu araba kesinlikle bu motor seçeneği ile alınmamalı .
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Allah sabır versin şimdiden 1.5 motoru alacaksanız eğer, 3 kişi zigana kop geçidini çıktık yemin ederim arabadan soğudum araba resmen can çekişti çok aşırı vasat performansı vsr test sürüşü ile anlayamazsınız kesinlikle alacaksanız 1.6 bakın oda uçmuyor kaçmıyor ama 1.5 gibi ter döktürmez. Şahsen corolla ile golf kıyaslamam bile . Her açıdan golf corolladan iki gömlek üstün. |
Benzer içerikler
- skoda felicia 1.3 glx alınır mı
- sürmesi en kolay arabalar
- hyundai i20 cam tavan hangi paket
- mini cooper kronik sorunları
- jeep compass 1.4 limited yorumlar
- renault logan
- uçan araba fiyatları
- renault arkana fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X