Şimdi Ara

Golf6 1.4 Tsi yakit tuketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim aracim 2009 Golf6 1.4 tsi araci yeni aldim 2-3 hafta oluyor almadan veriler beni korkutmustu ama yakit tuketimi o kadar iyi geldiki sizlerin nasil ogrenmek istiyorum Istanbul da yasiyorum ve gunde 130 km yol yapiyorum 65-65 sabah 5.1 litre civari aksam donuste 6.5-7.3 (Trafik oldugu icin) sizce normal mi iyimi sizin ortalamalariniz nedir ve 1.6 tdi kac litre yakiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ege2704

Benim aracim 2009 Golf6 1.4 tsi araci yeni aldim 2-3 hafta oluyor almadan veriler beni korkutmustu ama yakit tuketimi o kadar iyi geldiki sizlerin nasil ogrenmek istiyorum Istanbul da yasiyorum ve gunde 130 km yol yapiyorum 65-65 sabah 5.1 litre civari aksam donuste 6.5-7.3 (Trafik oldugu icin) sizce normal mi iyimi sizin ortalamalariniz nedir ve 1.6 tdi kac litre yakiyor

depoda da denediniz mi
  • Normalden bile iyi, trafikte 1.6 tdi bu kadar yakar. Ama ortalama hızınız ve trafiğin yoğunluk derecesi önemli.
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar verisi dogru olmayabilir anlaminda mi onu tam olarak denemedim ama bi goz attim dogru gibi geldi cunku 100 tl lik yakitla 340 km civari yol gittim km den emin degilim ama yani max 20 eksik 20 fazla olur

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Tsi motorda heralde her sey elimizde gibi yani sabah yol bos basmiyorumda 5 litre aksam biraz trafik biraz basarsam 7.0 falan ama sadece gaza basarsan yakit tuketimine bakmazsan 8.5-9 bile oluyor hemen ama elimizde olmasi cok guzel yakmak istemiyorsan basma gibi 5 litreye kadar dusuyor yani hatta 4.7 ile falan sariyere gidiyorum da orda tepeye cikarken artiyor tuketim

• quote:

Bilgisayar verisi dogru olmayabilir anlaminda mi onu tam olarak denemedim ama bi goz attim dogru gibi geldi cunku 100 tl lik yakitla 340 km civari yol gittim km den emin degilim ama yani max 20 eksik 20 fazla olur
    Evet gerçek değerleri pompada elde edersiniz. depoyu tam doldurun. kullandığınız güzergahta 100 km yol yapın. Tekrar doldurun.,
    Güzergahi bilmiyorum çevre yolu tarzı bir yerden biraz yüksek ve sabit hızla elde etmiş olabilirsiniz. Ama değerler benzinli bir araba için mükemmel
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Aynen bencede oyle ve gunde minimum 130km yapan bir insan icin yakitin beklentisinin altinda olmasi gercekten super bisey yorumunuz icin tesekkurler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 8 1.5 e-tsi yakit tüketimi
    3 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    10 yıl önce açıldı
    Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • VETTEL99 V kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki kalici olsa almazdim benzinli, 1-2 aylik durum bu sonra 10 km mesafede olucam Insallah onun icin benzinli aldik

• O kadar para verip golf alıp sonra 1-2litre yakitin hesabına duseriz ya işte buna çok üzülüyorum. Araçtan zevk almaya bakın. Yakıt o kadar önemliyse peugeot 301 veya Citroen c-eleysis gibi araclari secin. İstediğin kadar zorla 5litreden fazla dizel yakmiyorlar.
    Ama değerleriniz güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

O kadar para verip golf alıp sonra 1-2litre yakitin hesabına duseriz ya işte buna çok üzülüyorum. Araçtan zevk almaya bakın. Yakıt o kadar önemliyse peugeot 301 veya Citroen c-eleysis gibi araclari secin. İstediğin kadar zorla 5litreden fazla dizel yakmiyorlar.
    Ama değerleriniz güzel
    Defalarca kez pompa dolum testi yapmış birisi olarak söylüyoum. Tamamen şehir içi normal kulanımda 45 ila 50 kuruş arasında yakıyor. Zaten katalog değeri 8.3 daha aşağısı mümkün olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

Defalarca kez pompa dolum testi yapmış birisi olarak söylüyoum. Tamamen şehir içi normal kulanımda 45 ila 50 kuruş arasında yakıyor. Zaten katalog değeri 8.3 daha aşağısı mümkün olmaz.

Alıntıları Göster
    Valla çok iyi değerler, sıkışık İstanbul trafiğinde hem de....
  • Giresun samsun arasi % 95 115 km/h e sabitleyerek hiz sabitleyici ile kalanida isik felan 5.4 yakmistim. Rakim farkida yok. Iyi deger bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anchowy61 -- 18 Ekim 2014; 12:24:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Giresun samsun arasi % 95 115 km/h e sabitleyerek hiz sabitleyici ile kalanida isik felan 5.4 yakmistim. Rakim farkida yok. Iyi deger bence.
    Aynı araç bende de var. Ankara trafiğinde 33km/h ortalamayla 7.1l/100km yakıt tüketimim var. Her gün sıkışık trafiğe de giriyorum (konya yolunun tamamını dur kalk geçiyorum bazen) akıcı trafikte de sürüyorum. Kışın bu değer 7.5l/100km'ye çıkıyor genelde lastiklerden dolayı. Öyle sağ şeritten de pek gitmiyorum. Orta şeritten seri gidiyorum. Az yaksın diye uğraşmıyorum pek. Araç yine de az yakıyor. Ben şahsen çok memnunum. Performans olarak da 122hp bu araca fazlasıyla yetiyor. Hiç bir yokuşta zorlanmıyor. Gayet devirli çıkabiliyor. Kötü yanı ise sollamalarda turbo bazen geç kalıyor. DSG'nin de bazen kafası karışıyor. Bir anda yüklenirseniz 1-2 vites düşürmesi bir hayli zaman alıyor. Aracı iyice tanımadan pek fazla ani sollamaya çıkmayın derim. Tehlike yaratabilir sizin için. Genelde sollamaya çıkmadan turbo lag'i ve DSG'nin kafa karışıklığını de hesaba katıp basmak zorunda kalıyorsunuz. Manuel kullanıyorsanız sıkıntı yaşamazsınız tabi.

Aracımı değiştirecek olsam da alacağım araç muhtemelen 1.4 TSI(TFSI) motorlu 140'lık A3 olur. Aynı motora sahip (teknik olarak) ama daha performanslı ve daha az tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 18 Ekim 2014; 12:42:42 >

• FirstClass F kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyeleriniz icin tesekkurler benim aracimda otomatik dediginiz degerlerde sanki 8.3ten asagisi imkansiz diyen arkadasa cevap olmus sanki burada yalan soyluyoruz sabah 6.25te cikiyorum 7.35te varmis oluyorum ortalama tuketim 5.1 ama basmiyorum bassam artar ama yavasta degil yani minimum 65-70 maksimum 110la gidiyorum degerler bu aksam ise trafik oluyor ister istemez Istanbul burasi su ana kadar aksam 6.0ile 7.5 arasi degisti degerler

• quote:

Hocam tavsiyeleriniz icin tesekkurler benim aracimda otomatik dediginiz degerlerde sanki 8.3ten asagisi imkansiz diyen arkadasa cevap olmus sanki burada yalan soyluyoruz sabah 6.25te cikiyorum 7.35te varmis oluyorum ortalama tuketim 5.1 ama basmiyorum bassam artar ama yavasta degil yani minimum 65-70 maksimum 110la gidiyorum degerler bu aksam ise trafik oluyor ister istemez Istanbul burasi su ana kadar aksam 6.0ile 7.5 arasi degisti degerler

Ben 2 senedir yazıyorum kimse inanmıyor tüketime. Herkes 8-9'dan az yakmaz şehir içi diyip duruyor. Her gün sıkışık trafikte gıdırım gıdırım ilerlediğim oluyor ve üstelik konya yolu gibi yokuş yukarı bir yerde gidiyorum. Böyle zamanlarda bile ortalamam 8.5'in üstüne çıkmıyor. Aracı bayide 5 dakika kullanan herkes uzman kesiliyor başımıza.

Güle güle kullanın. Bence çok güzel bir tercih yapmışsınız.

• FirstClass F kullanıcısına yanıt
    Aynenn hocam sagolun

• Ege2704 E kullanıcısına yanıt
    Bende 2010 1.6 tdi var sehir icinde bende 6.5 7 arasi yakiyorum valla helal olsun

• Tsi'a yakıtı koklatırsınız da,içirirsiniz de.Sizin elinizde.Genel olarak turbo benzinlilerde durum böyle.

Ben imzamdaki araçla çok çok fazla kasarak 6.5-7 arası yakalayabiliyorum.Çok performanslı kullanınca da 9-10 litre yakıyor.

Fakat TSI'a 4 litre de yaktırabilirsiniz 18 litre de.

• Teyzemde tsi tiguan kullandigimda ortalama 7 lt/100km gibi bir tuketim yapmistim.aracta 4 kisi ve dolu bagaj oldugundan ve cekiste zorlanmadigi icin cok begenmistim.cok verimli bir motor gercekten.elestirecek bir yani yok.ister ekonomik ister performansli kullaniliyor.ekonomi icin surus zevkinden taviz vermiyorsunuz.genelde ekonomik motorlar daima ekonomik olur ve gaza tepkiyi iyi veremez.tsi oyle degil iste.hayirli ugurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 18 Ekim 2014; 13:36:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Ben 2 senedir yazıyorum kimse inanmıyor tüketime. Herkes 8-9'dan az yakmaz şehir içi diyip duruyor. Her gün sıkışık trafikte gıdırım gıdırım ilerlediğim oluyor ve üstelik konya yolu gibi yokuş yukarı bir yerde gidiyorum. Böyle zamanlarda bile ortalamam 8.5'in üstüne çıkmıyor. Aracı bayide 5 dakika kullanan herkes uzman kesiliyor başımıza.

Güle güle kullanın. Bence çok güzel bir tercih yapmışsınız.

Inanmiyor degilim,sadece merak :) mobilden girdim goremedim arac ne?yol bilgisayarindan ortalama hizinizi da gorebiliyorsaniz yazar misiniz?ortalama 45km/h gibi tahmin ettim tuketiminize bakarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 18 Ekim 2014; 22:46:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.