Şimdi Ara

GRANDE PUNTO DİREKSİYON KUTUSU ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
14.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araç 800 km de geçenlerde ön taraftan ses gelmeye başladı bende servise götürdüm. direksiyon kutusu içinde bişey arızalıymış. parça bir hafta içinde gelecekmiş. bu sorunu daha önceden duymuştum başkalarından. korktuğum başıma geldi arkadaşlar. aranızda bu problemi yaşayan varmı???

• Hadi ya.Ben de ilk defa duyuyorm.İnşallah başka sorun yaşamassın hocam.
  • geçmiş olsun

korkulucak birşey yok.garanti kapsamında değişir.servise gösterdiğin iyi olmuş.

bu tip bir sorun genelde corsa dan duyuluyor .onu diyorsun sanırım

punto alan 3-4 kişi forumda var onlardan bu tarz bir şikayet gelmedi.
  • civcivx ve bikaç kişi daha aynı sesten müzdaripti önemli bi sorundan diil sanırım parça gelince hallolur.geçmiş olsun.yeni gelen araçlarda sorun giderilecekmiş.
  • Fiat tarafından varlığı kabul edilen ve ücretsiz halledilen bir sorun. Bozuk yollarda, direksiyonun manevra amacıyla sağa veya sola çevrilmesi sonucu oluşan tok-tok şeklinde bir ses. Başka bir probleme yol açmıyor. Çözümü, direksiyon kutusunun değişimi değil ama yine aynı sisteme başka bir parça takılması ile hallediliyor. Bundan sonra üretilen araçlarda bu sorun olmayacakmış.

Bu arada, direkt buraya sormadan önce Kendi Arabalarımız-Grande Punto teslim aldım başlığına bir göz atsaydınız, bu sorunla ilgili bilgileri orada bulabilirdiniz...
  • Benimkinde bişey yok . 1250 kmdeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hosahin

araç 800 km de geçenlerde ön taraftan ses gelmeye başladı bende servise götürdüm. direksiyon kutusu içinde bişey arızalıymış. parça bir hafta içinde gelecekmiş. bu sorunu daha önceden duymuştum başkalarından. korktuğum başıma geldi arkadaşlar. aranızda bu problemi yaşayan varmı???

Nasıl bir seski? fiat ın genelinde amortisör kule bilyası belli kmler sonucu sorun çıkarır ve paslı bi yay gerilmesi gibi sesi vardır bunuda bazı çokbilmiş servisler direksiyon kutusuna bağlar... fakat bu dediğim genelde 20-25.000 kmden sonra olur...... direksiyon kutusunun bu kadar zamanda böyle yapmasını inan anlamadım.....bu kadar kısa sürede arıza verecek bi üretim hatası olsa yol testlerinde ortaya çıkar...büyük ihtimal senin aracına has bişey gibi görünüyo ve inşallah öyledir...............

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fiatçı

yazılanları okumamışsın.

direksiyon kutusu komple değişmiyor. ses gelen eski tiplerin kutu içinde parça değişikliği yapılıcak.gelen ses de düz yol değil bozuk yolda bazı durumlarda gelebiliyormuş.zaten eski tip alan herkes de bunu belirtmemiş.

yeni gelenlerde zaten sorun çözülmüş

buarada forumda punto alan sayısı 3-4 ü geçeli çok olmuş anlaşılan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

fiatçı

yazılanları okumamışsın.

direksiyon kutusu komple değişmiyor. ses gelen eski tiplerin kutu içinde parça değişikliği yapılıcak.gelen ses de düz yol değil bozuk yolda bazı durumlarda gelebiliyormuş.zaten eski tip alan herkes de bunu belirtmemiş.

yeni gelenlerde zaten sorun çözülmüş

buarada forumda punto alan sayısı 3-4 ü geçeli çok olmuş anlaşılan...

Peki arkadaşın dediği kara şikayet varsa gerçekten üretim hatası olmasın?
  • fiatçı
    hangi motor ve tip, hangi seride bu ses gelebiliyor bilmiyorum.bir seride tedarikçiden ya da üreticiden kaynaklanan hata olmuş olabilir.

fiat sesi kabul etmiş.sorun saptanmış ve düzeltilmiş.

ilk gelen ses duyulabilen tipleri de servis ücretsiz düzeltir.
  • öncelikle geçmiş olsun inşallah grande punto pejo nun 307 sine dönmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

fiatçı
    hangi motor ve tip, hangi seride bu ses gelebiliyor bilmiyorum.bir seride tedarikçiden ya da üreticiden kaynaklanan hata olmuş olabilir.

fiat sesi kabul etmiş.sorun saptanmış ve düzeltilmiş.

ilk gelen ses duyulabilen tipleri de servis ücretsiz düzeltir.

tamam sağol.
  • dayım da 1.3 active aldı aynı sorun var servise parça gelmesini bekliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

öncelikle geçmiş olsun inşallah grande punto pejo nun 307 sine dönmez

307de de iyileştirme yapıldı.makyajlı tipe kadar çok duyulan elektrik sorunları çözülmedi.pejo yu eleştirenler aldı yürüdü.iyileştirmede geç kalındı.

her üründe sorunlar olabilir.önemli olan sorunu giderebilmek ve hızlı müdahele edip düzeltmek.

fiat, punto yu iyi yerlere taşımak istiyor.

herkeste sorun olmasa da olaya anında müdahele edip çözmesi bunu gösteriyor.

yeni gelenlerde problem çözülmüş olması da iyi bir gelişme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 10 Mayıs 2006; 12:51:14 >
  • geçmiş olsun...
    daha önce bir arkadaşda kapı elimde kaldı diyordu umarım bu tip sorunlar artmaz.
    çünkü satışlardada ciddi bir artış var ve insanların fiattan beklentileri çokca arttı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

geçmiş olsun...
    daha önce bir arkadaşda kapı elimde kaldı diyordu umarım bu tip sorunlar artmaz.
    çünkü satışlardada ciddi bir artış var ve insanların fiattan beklentileri çokca arttı...

Kapı elinde kalmadı sadece kapı menteşesinin vidası kırılmış. Her arabada olabilir. Sorun bile sayılamaz bu.
  • maşallah iyi devam ediyorsun...umarım böyle gider.
    quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Benimkinde bişey yok . 1250 kmdeyim.
  • punto yla corsa aynı platformda parcalardan olusuyo sakın punto da ki vites kutusu ön takımlar vesayre corsa dan alınmıs olmasın

o zaman corsa da cıkan butun problemler punto da cıkacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino

punto yla corsa aynı platformda parcalardan olusuyo sakın punto da ki vites kutusu ön takımlar vesayre corsa dan alınmıs olmasın

o zaman corsa da cıkan butun problemler punto da cıkacaktır

grande punto ile 2007 model olarak piyasaya çıkıcak yeni corsa aynı platformu paylaşıyor.

2001 yılında piyasaya çıkan değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

maşallah iyi devam ediyorsun...umarım böyle gider.
    quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Benimkinde bişey yok . 1250 kmdeyim.

50.000'e gelince de aynı şeyleri yazıcam .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.