Şimdi Ara

Gri tamponlar boyandı ama renk tutmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 model bir getz sahibiyim. İlk aracım. Aldığımda ön arka tamponda çizikler vardı. Bir süre böyle kullandım. Sonra dedim boyatayım.

Neyse araç ay grisi diye tabir edilen renkte. Boyanma bitti ama dikkatli bakınca boyanın orjinale göre bir ton koyu olduğunu farkettim. Usta boya koduna göre boyandığını, boyanın oturması gerektiğini pasta cila vs söyledi. Tabii tecrübesiz olduğum için bir şey diyemedim

Burada tecrübeli kişiler yardım edebilir mi. Ne yapmam lazım. Pasta cila vb işe yarar mı

• Plastik aksamdaki boya ile aracin boyasi arasinda ufak bi ton farki olabilir

Kaldiki araciniz 14 yasinda ve tamponlardaki boya yeni yani ton farki mutlaka olur
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Normal bir durumsa eyvallah ne diyelim 😊 benim derdim çözüm bulabilir miyim
  • En kaliteli aracin tamponuyla govdesine dikkatli bak onda bile muhakkak ton farki olur

Cunku yuzey farki var biri plastik biri galveniz
  • Hem plastik malzeme ile sac malzeme arasında boya tonu fark ediyor (Başka araçlara bakın, illa ki dikkatinizi çekecektir) hem de 14 yılda aracınızın boyası bir miktar solma yapar. Siz direk boya koduyla boyatırsanız yepyeni boya biraz daha canlı durur. Bir süre sonra yavaş yavaş hem canlı olan yer ilk canlılığını yitirir hem gözünüz alışır sorun kalmaz.
    Yine isterseniz arabaya cila atarak rengini canlandırabilirsiniz. Cila etkisi geçene kadar da gözünüz alışır.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Anladım o zaman sorun yok. Böyle kalsın. Olmadı cila yaptırırım. Teşekkür ederim
  • bu noktada ustanın ustalığı devreye giriyor işte. 2004 model bir aracın boyasında güneşten dolayı bir solma olur. ustanın tonu tutturması lazım. direk numarası neyse onu yaparsa tabii ki ton farkı olur.
  • Resimle desteklerseniz derdinize çarede bulunur
  • Diğer parçalar eski boya olduğu için doğal olarak güneşte solmuş olacak, yeni boyanan parça ise daha parlak olacak ve arada görsel olarak fark olması çok olağan bir durum. Ancak aşırı sırıtıyor ise tonu tutturamama ihtimalinden bahsedebiliriz.
  • Bayideki sıfır km birçok aracın gövde ve tampon renkleri farklı. Dikkatli bakınca anlaşılıyor. Aynı boya, plastik ve sac üzeri macun+astar üzerinde aynı rengi vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 2 Ekim 2018; 10:56:4 >
  • Ben Grinin 50 tonunu gördüm beğendim

:) 1 ton da sana olsun ne olacak :)

Ruhsatta gri yazıp kaplama yaptiranlar ruhsat masrafi çekmiyor herhalde 1000tane farkli kaplama rengi var. :)

Tamponda açık renk fark eder, ortamın ışığına bağlı :)
  • Bende gri renk ön arka difüzör alıp aracın renk koduna göre boyamayı düşünüyorum.
  • Tamamdır yarın foto çekeyim bir de öyle bakalım 😊
  • Gri tamponlar boyandı ama renk tutmadı Gri tamponlar boyandı ama renk tutmadı Gri tamponlar boyandı ama renk tutmadı

Böyle fotolar var. Arka tamponda değil de önde biraz daha belli oluyor gibi

• m4 kullanıcısına yanıt
    Çamurluk birleşim yerinede keşke bi ayar çekseymiş ustanız madem oluyor tertemizce çıkmış olurdu. Çok çirkin durmuş öndeki kısım. Renk tonuda fotoya göre çok abes değil gibi. Ben ne boyalar gördüm araç kırmızı kapısı turuncu. Doğuş serviste boyamışlar bide.
  • Renk tonundan öte ek yerleri çok kötü duruyor.Kaportacı Silikon vida vs çizgiyi oturtsa daha hoş olurdu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.