Eski pedler çok yıprandığı için temizleyip yenisini yapıştırdım ve kartı takıp çalıştırdım, yüke bindiğinde sıcaklık hızlı bir şekilde 90'a kadar yükseliyor. Normalde 70 derece civarında çalışıyordu. Pedleri söktüm, pedsiz bir şekilde yükte 65 derece oluyor. Bu durumda aldığım ped iletisi yok sanırım. Eskilerini temizlediğim için şu an hiç ped yok. Bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı ya da hangi pedi almam gerekir? Ayrıca 1mm olduğu için 2mm olarak da denedim sonuç aynı.
Tabiki sıkıntı olur özellikle vrm bellek yongaları bobinler üzerinde termal pad olması şart aksi takdirde kart çok çabuk yıpranır bu bileşenler yapıları gereği gpudan daha fazla ısınır, isinin bir an önce soğutma bloğuna aktarılması gerekir bu görevide termal pad yapıyor, termal pad çok mu kalın acaba soğutucu bloğun gpuya temas etmesini engelliyor olabilir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
anladım, 1 mm termal ped soğutucu ve cipe tam temas ediyor 2 kat olarakta denedim sıkıştırdım bi değişişlik olmadı, ama pedleri çıkarıp çalıştırdığımda eski halinden 5 derece daha düşük oluyor anlayamadım tam olarak neden böyle olduğunu
Ekran kartının belleklerine ve mosfetlerine termal pad koymadan kullanmayın. GPU sıcaklığı 70 derece gözükür ancak bu bileşenler 100-110 dereceye kadar ısınır. Aşırı ısı yüzünden altındaki lehimler çatlar ve en sonunda kart çöp olur.
Termal pad çok kalın olduğu ve GPU ile soğutucu blok tam olarak temas etmediği için sıcaklık artmış olabilir. Bellekler için 0.5 mm, mosfetler ve bobinler için 1.0 mm kullanıp tekrar deneyin. Termal macunu da eski bir kredi kartıyla GPU yüzeyine yayın.
quote:
Orijinalden alıntı: Armag3d0N
Ekran kartının belleklerine ve mosfetlerine termal pad koymadan kullanmayın. GPU sıcaklığı 70 derece gözükür ancak bu bileşenler 100-110 dereceye kadar ısınır. Aşırı ısı yüzünden altındaki lehimler çatlar ve en sonunda kart çöp olur.
Termal pad çok kalın olduğu ve GPU ile soğutucu blok tam olarak temas etmediği için sıcaklık artmış olabilir. Bellekler için 0.5 mm, mosfetler ve bobinler için 1.0 mm kullanıp tekrar deneyin. Termal macunu da eski bir kredi kartıyla GPU yüzeyine yayın.
sanırım orjinali 0.5mm iken benim kullandığım 1mm bundan kaynaklı olabilir mi ? 0.5mm alana kadar onun yerine bi süre termal macun kullansam belleklerin üzerinden olur mu acaba ?
Termal macun, 0.5 mm termal pad kadar kalın olmadığı için tam temas etmez. Bu yüzden bir işe yaramaz.
sökmeyin şu kartları ya ne istiyorsunuz çalışan kartlardan.