Şimdi Ara

H4 halojen farlar hiç aydınlatmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cruze kullanıyorum arabamın farları mum ışığı gibi yanıyor şehir içinde bile sanki zifiri karanlıkta gidiyor gibiyim, burnumun ucunu dahi göremiyorum.Hiçbir şekilde aydınlatmıyor farlar, yoldaki çukurları görüp kaçmak için bayağı efor sarfediyorum.Nasıl bir çözüm bulabilirim, başka marka h4 halojen ampul taksam düzelir mi ? Led xenonlar felan var piyasada ama onlarda uyar mı araca bilmiyorum, kaç watt enerji harcıyor ledler? Alternatöre yük bindirmesinden çekiniyorum.Birde ledler ısınıp yangın felan çıkarır diye korkuyorum.Nasıl çözebilirim bu far işini ?

• Far camlarında sararma var mı ? Ayrıca osram nighbreaker laser,philips xtreme vision,bosch plus 120 gibi ampullerle aydınlatma performansınızı arttırabilirsiniz.
  • Yok hocam farlar sıfır gibi hiç sararma yok, kendinden zayıf yanıyor ampuller.Bahsettiğiniz ampulleri araştırıp deneyeceğim sağolun.
  • urun.n11.com
    Philips Led Xenon Zenon H4 H7 H8 H11 H16 9005 9006 Hır2 - n11.com
    https://urun.n11.com/ampul/philips-led-xenon-zenon-h4-h7-h8-h11-h16-9005-9006-hir2-P205174741

• Philips racing visionda iyidir bi arastirin ben 7-8 aydir kullaniyorum aydinlatmasi cok iyi hemde benimki uzunu ve kisayi tek ampulden veren model h kodunu unuttum suan
  • Bu onerdiginiz farlar karşı tarafin gozunu aliyor mu acaba? Ben de cok dusundum bunlardan alsam mi diye ama kufur yemek istemiyorum. Gece vakti milletin fari beni cok rahatsiz ediyor, merceksiz farlara bunlari mi taktiklari icin mi bilemiyorum.
  • Far kalitesi ile alakalı, ampuller bir yere kadar çare olabiliyor.

Örnek vereyim, aurisim de halojen fardı, hiç sorun yaşamıyordum. İ30 da mercekli ve ampullu bir yapı vardı farlar kötüydü. LED taktım bi nebze düzeldi ama yinede iyi olmadı.
    Şimdi passatta yine düz ampul, mercek yok ama iyi aydınlatıyor. Geçenlerde vito kiraladım o da merceksiz ancak halojen ampuldü harika aydınlatıyordu.
    Keza eski motosikletimde halojen ampul vardı kötü aydınlatıyordu fakat başka bir markada aynı şekilde yuvarlak far , h4 ampul harika aydınlatma sunuyor.
    Bir çok araçta da philips ve osramın üst seri ampüllerine para verdim ancak %10 max fark oluyor lakin ömürleri kısa. Verilen paraya değmiyor. Keza led konusunda da 2 kez led takım aldım 6 ayda bir bozuldular.

Kısacası, far aynası vs kaliteli değilse ışın kılıcı da taksanız boş. Zaten bir yerden sonra karşıdakinin gözünü alacak hale geliyor iş. Çok güçlü ışık takıyorsunuz ancak far merceği ışığı yola düzgün dağıtamıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H4 farlar hiç aydınlatmıyor
    5 yıl önce açıldı
    Xenon Far Aydınlatmıyor ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • led takmayın hocam.. millet ana bacı düz gitmesin..

milletin ana bacı düz gittiğini bildiği halde takanlara şaşıyorum
  • mrct M kullanıcısına yanıt
    Bu ampuller zaten halojen farlar için tasarlanmış ürünler farlarınız ayarlı ise göz almaz led ile karıştırmayın.
  • Benim orjinal ledleri gozlerine sokuyorum takanlarin.ana avrata gerek yok..beyninin arka duvarinda hissediyordur ışığın sıcağını...allah arzi olsun seata boyle far uretenden
  • Soyuna sopuna küfür ettirmek istiyorsan led taktır. Yok ben adam gibi aydınlatsın, kimseden küfür yemek istemiyorum dersen çok kaliteli H4 modelleri mevcut.

Osram Nightbreaker - Unlimited, Laser, Plus modelleri gayet güzel aydınlatıyor. Eski aracımdan tecrübem.
    Philiphs Diamond ve Xtreme serisi, de iyidir.

Sakın sanayideki elektrikçilerden 100W yazan mavi ampüllerden alayım deme. Hem röle yaktırır hem de sırf parlaklık verir, aydınlatması zayıftır. Bu da tecrübe.
  • Ayni sorun bende de vardi Philips xtreme vision aldim, sorunu hallettim. Hatta ilk test sürüşüm de far ayari bozuk olduğu için karşıdaki sürücüler deli gibi selektör atıyordu.
    Daha sonra ayarını yaptırdım, sorun ortadan kalkti, tavsiyem philips xtreme vision.
    Çok arastirdim racing vision yada night breaker ömürleri standart ampüle gore %50 kısa, aydınlatması %50 fazla.
    Xtreme vision ise öbür ampullere oranla %30 ömrü kısa, aydınlatması %30 fazla.
    Yani ne alırsan al ampül, ömrü kısa olur aydınlatması iyi.

Ve şöyle bir durum var, 55 watt olarak belirlenen halojen ve mercekli farlara, sanayi de ustalar 80-100 wattlik ampül takıyorlar, iyi aydinlatsin diye.
    Bir süre sonra mercek kararıyor, elektriksel arizalar ortaya çıkıyor. O yüzden sana tavsiyem xtreme vision al, gittiği yere kadar kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 4 Şubat 2020; 10:34:49 >
  • H4 zaten yapısı itibarıyla en verimsiz ve kötü halojen ampul tipidir. Far tasında kararma ya da camda sararma yoksa olabileceği o kadardır. 1-2 tık kaliteli H4'ler var ama yaratacakları fark verdiğiniz paraya bile değmez.
  • Ledler uzun yol konfor lu oluyor h4 canağı sebenı ıle fazla aydınlatma yapamıyor maleseff..
  • Farlarda elektriksel bir sorun olabilirmi? Mum gibi yanıyor demişsiniz. Bu sorunu Elektrikçi far rolesi bağlayarak çözebilir fakat siz sorunu bulmaya yönelik bir çalışma yapın çözülmezse en son role bağlayın.
  • Halojen housing'e gidip Xenon far takdığın zaman tam olarak ne yaptığını iyi araştır derim. İnsanların gözünü bir anlık tamamen kör edip kazaya sebep olabilirsin.

Benim başıma yurt dışındayken geldi. Bir iki saniyeliğine tamamen kontrolü kaybettim. Yolda viraj olmadığı için kazaya neden olmadı ama insanlara saygılı olmak lazım.

Eğer şu andaki ampullerinden memnun değilsen daha kaliteli halojen ampul alabilirsin. Hem renk olarak hem de güç olarak piyasada bir çok çeşit var. Bu ampuller özellikle halojen housing için yapıldığından daha güçlü bir ampul taksan bile insanları anlık kör etme durumu olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

Farlarda elektriksel bir sorun olabilirmi? Mum gibi yanıyor demişsiniz. Bu sorunu Elektrikçi far rolesi bağlayarak çözebilir fakat siz sorunu bulmaya yönelik bir çalışma yapın çözülmezse en son role bağlayın.
    Yok hocam. Bu tamamıyla H4 denen adi ve otomobile konmasının yasaklanmasını istediğim ampulün dandikliği ile alakalı.

Kapıda 2 tane halojenli araba var. Biri h1+h7 olması lazım 19 yıllık fabrikasyon ampullerle zifiri karanlıkta bile canavar gibi aydınlatıyor

Diğer h4 denen adi şeyi kullanıyor. Uzun yolda 0 zaten bir kere gittim kamera kaydında bile far görünmüyor. Uzunu açıyorum 1 gıdım. Şehirde bile aydınlatmıyor. Geçen yolda kısaları açıyorum kapatıyorum fark yok ya. Bu kadar dandik.

Decathlondan 110 liraya bisikletime led far almıştım. Torpidoda tutuyorum. Akşam farlar yetmezse arabanın içinden yola doğru tutup öyle gidiyorum.

Bir arabayı almamak için 2 sebep yeterli.
    1- 2 hava yastığı
    2- h4 halojen far

• far ayarı yaptırın farka şaşırırsınız
  • Burada yazılanlar seni çok ümitlendirmesin night breaker laser vs bir tık daha iyi o kadar. Racing vision iyi ama 225h ömrü var. Sürekli set değiştirmek canını sıkar. H4 çok sıkıntılı bir far tipi aynı derdi çekiyorum bende...

Çözüm halojen farlara uyumlu led (philips ultinon led) , yada farları bir tuning işletmesinde mercekli lede dönüştürmek. İkiside masraflıdır.
  • punto ampul olarak h4 kullanmasına karşın aydınlatmada iyi bir model. buna rağmen kuru zeminde güzel olan aydınlatma yağmur yağdığı anda berbat bir aydınlatmaya dönüşüyordu. yağmurda en iyi aydınlatma 4300k olduğunu biliyorum, halojen ampulde 4300k var mı diye araştırırken philips crystal vision 4300k ampul buldum ve sipariş ettim. geldiğinde yağmurlu havalar için diye bir ibare vardı kutunun üzerinde. 2 yıldır kullanıyorum gayet memnunum. yağmurda düzeldi, normal hava da bir tık daha iyi. led alırsanız ya çok kaliteli alın (philips vs) ya da hiç takmayın. karşıdakini kör ettiğinizi geçtim yola ışık düşmediği için yine memnun olmazsınız. bir çaresi de bi-xenon mercek dönüşümü yapmak ama pahalı bir işlem olur. muayenede sökme takma derdi, polis gördüğü zaman cinslik yapma ihtimali cabası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.