|
HACETTEPE ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH
-
-
yukarı -
up -
böyle konuşmayı pek sevmiyorum da bir aile yakınım hacettepe eem mezunu. tai'de çalışıyor yıllardır fakat yurtdışı görevi vs de alıyor. eski mezunlarından köklü bir fakülte.
-
Bu yıl 4.sınıfa geçeceğim ben.Eğitim seviyesinden memnum olduğumu söyleyebilirim.Özellikle daha genç olan hocaların öğretim kadrosunda yer bulmasıyla beraber ciddi bir kalite artışı olmaya başladı.Öğrencilere yaklaşımları,yeni teknolojileri takip etmeleri vb durumlarla öğrencilerin gelişimine bence daha çok katkı sağlıyorlar.Bölümün sunduğu imkanlar gayet iyi özellikle ankaradaki bilinen savunma sanayi firmalarından özellikle 3 üzeri ortalama sahibi olan mezunlar/öğrenciler teklif alabiliyor veya o firmalarda önceliğiniz oluyor.Bunun sebebi savunma sanayi firmalarının yüzde 90 95 inin Ankara'da olması ve seneler içinde bu okul mezununlarının oralarda bir ekosistem oluşturması.Odtüden sonra en çok hacettepeli çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam savunma sanayide. 3 altında olan insanlar da tabi ki iş bulabiliyor yine savunma sektöründe de bulunabilir ama savunma sanayinin işe alım kriterinden öncelik budur genelde o sebeple onu yazmak istedim.Topluluklar çok aktif gelirseniz teknofestte falan her sene katılan ekipler var.hocalarla birlikte araştırmacı olarak çalışma şansınız oluyor yine öğretim hayatınızda onların çalışmalarına katılıp deneyim kazanabilirsiniz. Eğitim seviyesi yorucu ve zor.Genelde her dersin lab dersi oluyor ve teorik/pratik eğitimi birlikte götürebiliyorsunuz ama ödevler/projeler zorlayabilir.Çok çalışmazsanız işiniz çok olur.İsmi elektrik-elektronik olsa da bölüm daha çok elektronik üzerine elektrik ile ilgili hoca ve açılan dersler daha az.Spesifik bir şeyler sormak isterseniz yazabilirsiniz.Başarılar dilerim.
-
sağ olun hocam -
up -
up -
upp hiç okuyan yok mu ya da tanıdık -
Yukarıda yazmış arkadaş daha ayrıntılı neyi merak ediyorsun ? -
+90youtubeAlanında iş bulamayanlar serimizin bu bölümünde konuğumuz Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu Mehmet Rasim Yazıcı. Fen Lisesi mezunu olan Mehmet, lise döneminde programlamayla, bilgisayarlarla ve elektronik aletlere ilgilendiğini söylüyor. 12.500 civarı bir sıralamayla, Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne giriş yaptığını belirten Mehmet, bölüm mezunlarının ya çok iyi yerlerde çalıştıklarını ya da işsiz olduklarını savunuyor. Mehmet, kendi bölümünden mezun olanlar gibi iş arayış sürecine başladığında iyi olarak nitelendirilen firmaların kriterlerini daha da yükselttiğini gördüğünü belirtiyor. Ona göre, orta ve düşük ölçekteki firmalar kendisi gibi mezunlara "Çok maaş ister, işte durmaz, gider." gözüyle bakıyor. İstihdam edilecek sayıdan fazla mezun verildiği zaman, yığılma olduğunu savunan Mehmet, planlarının arasında kalifiye iş gücü ve beyin göçü alımları için yurt dışına göç etmenin bulunduğundan bahsediyor. Mehmet Rasim Yazıcı, kendi sürecini ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunlarının yaşadıklarını +90'a anlattı. #AlanındaİşBulamayanlar #AlanındaİşBulmanınZorluğuhttps://www.youtube.com/watch?v=OachmS1dm_s&ab_channel=%2B90
-
Paylaşıp durma şu adamı ya benim dönem arkadaşım tam sahtekar bölümün adını karaladı tembel teneke bok gibi not ortalaması yapıp 8 senede mezun olursan iş miş bulamazsın. -
gerçekten mi hocam -
ilk kez paylaştım bilgi verir diye
-
Niye yalan söyleyeyim. Not diye dilenirdi. Kendine suç bulmuyorda piyasaya suç buluyor sahtekar. -
Arkadaş doğru söylüyor, benim bile dikkatimi çekti forumda karşılaşınca, bölümdeki bağlantılarıma sordum onlardan öğrendim :) (Bile diyorum, ben eski bir mezunum.) Arkadaşımız ifade özgürlüğünden yararlanıp bir röportaj vermiş, niyetinin de kötü olduğunu sanmıyorum, ama işte neye niyet neye kısmet :) Tespitlerine ben şahsen katılmıyorum. Gönülsüz yapılan işlere çok net bir örnektir bence. Ha bir de bu röportajdan kısa süre çalışmaya başladığını da duydum :)
Özel mesaj atmak isteyenlere hem EE hakkında hem de Hacettepe EE özelinde dilim döndüğünce bilgi vermekten memnuniyet duyarım. Herkese sevgiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellseher -- 29 Temmuz 2021; 20:26:42 > -
hocam sıralamanız nedir
-
11.059 hocam
Paylaşıp durma şu adamı ya benim dönem arkadaşım tam sahtekar bölümün adını karaladı tembel teneke bok gibi not ortalaması yapıp 8 senede mezun olursan iş miş bulamazsın.
|
Sevgili arkadaşım, zehir gibisiniz maaşallah. Başlık Hacettepe Elektrik Elektronik Müh olunca aslında başka bölüm mensuplarının veya mezunlarının gelmesi gerekiyordu, biz yanlış yaptık, affedin. |
Arkadaş doğru söylüyor, benim bile dikkatimi çekti forumda karşılaşınca, bölümdeki bağlantılarıma sordum onlardan öğrendim :) (Bile diyorum, ben eski bir mezunum.) Arkadaşımız ifade özgürlüğünden yararlanıp bir röportaj vermiş, niyetinin de kötü olduğunu sanmıyorum, ama işte neye niyet neye kısmet :) Tespitlerine ben şahsen katılmıyorum. Gönülsüz yapılan işlere çok net bir örnektir bence. Ha bir de bu röportajdan kısa süre çalışmaya başladığını da duydum :) Özel mesaj atmak isteyenlere hem EE hakkında hem de Hacettepe EE özelinde dilim döndüğünce bilgi vermekten memnuniyet duyarım. Herkese sevgiler. |
Ne anlam ifade ediyor bu istatistik Hacettepenin kötü olduğunu mu söylüyor ? Hacettepe kötü demek dışında herşeyi dedin. Kötü de ona göre cevap verelim.
Hayır elektronik le elektrikle gram alakan yok ama pabuç gibi dilin var. Millete yol mu gösteriyorsun sen şimdi. Kirletip duruyorsun konuyu. Elektronik mi okuyacaksın git o zaman yazacağım üni nin konusuna. Hacettepeye sen gelme. |
Sevgili genç arkadaşım, Ben sizin akranınız değilim, o nedenle bu şekilde başladım. 20 yıllık elektronik mühendisiyim. Konuya başlık olan bölümün bir mezunuyum, lisans, master ve doktora olmak üzere tüm derecelerimi buradan aldım. Toplamda 12 yıl bu bölümde öğrenci oldum yani. Bölümün pek çok hocasıyla arkadaşlık ilişkim de mevcut. Yani bu bölüm hakkında konuşmak ve fikir beyan etmek için her türlü haklı sebebim var. Olumlu ve olumsuz pek çok eleştirim olabilir bölümüm hakkında, zira hiçbir kişi veya kurum mükemmel değildir. Bunları da merak edenlerle seve seve ve uzun uzadıya konuşur tartışırım. Ancak "holiganlık" ile itham etmeniz son derece seviyesiz bir söylem. Ben bu bölümün bir mensubu olarak soru soran genç arkadaşlarla tecrübelerimi paylaşmak için buradayım. Sizin ise bu bölüm ile herhangi bir organik bağınız olmadığı gibi, belli ki ilgi alanınız da değil. Saldırgan tavrınız oldukça açık zaten. Rica ederim "tecrübeleriniz ile" kimseye herhangi bir faydanız dokunmayacak ise (olmayan) fikrinizi paylaşmaktan imtina ediniz. Saygılar. |
Evet ünlü video da atılmış yine Bölüm olanakları ve eğitim olarak iyi. Ama bazı asistanlar bölümün kalanına göre meh kalıyor biraz. Klüplerle veya hocalarla birlikte proje yarışma gibi şeylere çok kolay katılabilirsiniz. 3+ ortalamayla da iş sıkıntısı falan çekmezsiniz, aselsan biraz daha kafayı uzatanları toplayıp götürüyor zaten bi daha göremiyoruz çocukları Sorusu olanları alabilirim |
Benzer içerikler
- kayseri dershane fiyatları
- pkob fasikül
- galatasaray hukuk mezunu maaş
- karmaşık sayılar tyt mi ayt mi
- yks 400 puan kaç bin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X