Şimdi Ara

Hacettepe Hukuk [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle her birinize geçmiş olsun diliyorum arkadaşlar. Forumda okuduğum kadarıyla hukuk isteyen ve tercihler konusunda kafasında birtakım sorular olan arkadaşlar çoğunlukta. Ben de geçen sene 3000 civarı bi sıralamayla Hacettepe Hukuka yerleştim. Aklında Hacettepeyle veya diğer okullarla ilgili sorusu olan arkadaşlar burdan sorabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
    Bu sene Hacettepe Hukukta olacak arkadaşların şöyle bir listesini çıkaracak olursak ;
    1-FireProoF_
    2-Lime_
    3-mestik1
    4-Sinek7
    5-mkvargeloglu
    6-nobelyum
    7-hacettepeliii
    bakalım kaç kişi olacağız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkvargeloglu -- 29 Temmuz 2013; 16:06:39 >

• 5246.oldum ben de babam hacettepe yaz diyor. Ama ben bilen ve oraya giden birine sormak istedim :) öncelikle ortam ve hocalar nasıl ankara ve ıstanbul hukuka göre
  • taban artsın diye 80 kişi aldılar ve burslu aldılar sizi , ama şimdi 200 e çıktı ve burs konusunda ses seda yok
  • hedefin ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1122

hedefin ne ?
    Genelde yeni olduğu için bölüme karşı bi önyargı var okul hakkında neler dersin? Kampüs ortamı malum Beytepe nasıldır? Burs bu yıl verilecek mi verilecekse ne kadar? Eğitimi sence diğer okullara göre nasıl?
  • Öncelikle tebrik ederim sıralamandan dolayı. İstanbul hukukun ortamı bilmiyorum ama Ankara Üniversitesinin kampüsü bildiğin gibi Cebeci'de ve Ankara'nın en yoğun insan ve araç trafiğinin olduğu yerlerden biri. Aynı şekilde fakülte binası da tarihi ve güzel bir bina olmasının yanında bir hayli büyük amfilere (500-600 kişilik) sahip. Dolayısıyla sınıflar da bir hayli kalabalık. Hacettepede ise geçen sene 82 kişi alınmıştı ve gayet güzel bir dönem geçti. Haliyle herkesin birbirini tanıdığı bir ortam vardı. Hocalar da genel itibariyle master ve doktorasını yurt dışında yapmış hocalar. Diğer üniversitelerle bunu karşılaştırmam şuan için mümkün değil malesef ama bir kaç hoca dışında sıkıntı söz konusu değildi. Hatta ilk olmanın verdiği heves de hepsinin tavırlarından anlaşılıyordu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyBuZz

taban artsın diye 80 kişi aldılar ve burslu aldılar sizi , ama şimdi 200 e çıktı ve burs konusunda ses seda yok

Taban artsın diye kanısına nasıl vardınız acaba ? Bu sene kontenjanın artmasının sebebi YÖK'ün zorlamasından dolayı . Ayrıca seneye açılacak yeni fakülte binası da 200 kişiyi rahatlıkla kaldırabilecek durumda olacaktır.
  • quote:

hedefin ne ?

Şu an için savcılık öncelikli hedefim ama zaman neler gösterir bilinmez tabiki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkvargeloglu

quote:

hedefin ne ?

Şu an için savcılık öncelikli hedefim ama zaman neler gösterir bilinmez tabiki :)

savcı olmak için neler yapman gerekiyor.çok kısaca söylüyebilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KenanKomutan

Genelde yeni olduğu için bölüme karşı bi önyargı var okul hakkında neler dersin? Kampüs ortamı malum Beytepe nasıldır? Burs bu yıl verilecek mi verilecekse ne kadar? Eğitimi sence diğer okullara göre nasıl?

Bölüm yeni değil hocam malesef çoğu yerde bu yazıyor ama uzun zamandır lisansını bitiren öğrencilerin yüksek lisan yapabildikleri bir yer . Hacettepeyi diğer okullardan farklı yapan bir yer kesinlikle beytepe. Biraz şehrin dışında olması belki dezavantajı ama benim görüşüm bunun zaten olması gerektiği. (bkz. Koç, Bilkent, Yeditepe vs.) Burs konusuna çok takılmamanızı tavsiye ederim. Verdikleri para aylık 100 lira ve sadece yıl içinde veriliyor. Verilen bursta hukuka özel değil 2500-3000 kişiye verilen ihtiyaç bursu. Yani ihtiyacınız varsa zaten çıkar.

• quote:

quote:

quote:

hedefin ne ?

savcı olmak için neler yapman gerekiyor.çok kısaca söylüyebilirmisin

Bölümü bitirdikten sonra her yıl yapılan Hakimlik-Savcılık sınavlarına giriyorsunuz ve yeterli puanı aldığınız taktirde mülakata girmeye hak kazanıyorsunuz.
  • Yukarı
  • quote:

Öncelikle her birinize geçmiş olsun diliyorum arkadaşlar. Forumda okuduğum kadarıyla hukuk isteyen ve tercihler konusunda kafasında birtakım sorular olan arkadaşlar çoğunlukta. Ben de geçen sene 3000 civarı bi sıralamayla Hacettepe Hukuka yerleştim. Aklında Hacettepeyle veya diğer okullarla ilgili sorusu olan arkadaşlar burdan sorabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

O sıralama ile neden Ankara Hukuk'a gitmedin?Ankara'daki diğer hukukların durumunu da biliyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliyildiz

quote:

Öncelikle her birinize geçmiş olsun diliyorum arkadaşlar. Forumda okuduğum kadarıyla hukuk isteyen ve tercihler konusunda kafasında birtakım sorular olan arkadaşlar çoğunlukta. Ben de geçen sene 3000 civarı bi sıralamayla Hacettepe Hukuka yerleştim. Aklında Hacettepeyle veya diğer okullarla ilgili sorusu olan arkadaşlar burdan sorabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

O sıralama ile neden Ankara Hukuk'a gitmedin?Ankara'daki diğer hukukların durumunu da biliyor musun?

Birkaç nedeni var bunun. Birincisi hazırlık okumak istiyodum ve Ankara'nın hazırlığı gölbaşında ve hacettepeyle kıyaslanacak bir eğitimi yok. İkincisi Ankara hukukun dersliklerinin çok kalabalık olup çoğu öğrencinin ( birçok arkadaşım da dahil) sadece sınav zamanı okula gidip gelmesi. Yine konuştuğum arkadaşlarımın bana Ankara'nın eğitiminin diğer okullarla fark yaratan bir niteliğinin ismi dışında olmamasından bahsetmesi. Bir diğeri kampüs ve şehirdeki konumları itibariyle Hacettepenin ağır basması. Tabi burda benim yazdıklarımdan Ankara hukuka laf atma çabası içinde olduğumu düşünmeyin sonuçta orası da hukukun merkezi konumunda bir okuldur.

• Ankara'da tabiki hukuk eğitimi için gidilecek en iyi üniversite Bilkenttir. Bunun yanında kampüs dezavantajı dışında Turgut Özal da hukuk kadrosuyla yapılabilir bir tercih.(Dekanları Sacit Adalı eski Anayasa Mahkemesi üyesi).Bunun dışında devlet Üniversiteleri arasında benim tercihim Hacettepe oldu.
  • quote:

quote:

quote:

Birkaç nedeni var bunun. Birincisi hazırlık okumak istiyodum ve Ankara'nın hazırlığı gölbaşında ve hacettepeyle kıyaslanacak bir eğitimi yok. İkincisi Ankara hukukun dersliklerinin çok kalabalık olup çoğu öğrencinin ( birçok arkadaşım da dahil) sadece sınav zamanı okula gidip gelmesi. Yine konuştuğum arkadaşlarımın bana Ankara'nın eğitiminin diğer okullarla fark yaratan bir niteliğinin ismi dışında olmamasından bahsetmesi. Bir diğeri kampüs ve şehirdeki konumları itibariyle Hacettepenin ağır basması. Tabi burda benim yazdıklarımdan Ankara hukuka laf atma çabası içinde olduğumu düşünmeyin sonuçta orası da hukukun merkezi konumunda bir okuldur.

Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Rica ederim. Kolay gelsin

• quote:

Hazirlik mecburi mi hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feneryener27

quote:

Hazirlik mecburi mi hocam ?

Hayır değil isteğe bağlı.
  • Yukarı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.