Şimdi Ara

HACETTEPE MD/PHD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hacettepede md/phd aynı anda yapan var mı? Varsa ne kadar zorlandınız ve aynı anda yapmak mı iyi yoksa ayrı zamanlarda mı? Şimdiden teşekkür ederim

• Hocam böyle birini forumda bulman çok zor, senede 5 kişi alıyor. Toplam mezun sayısı da 50 kişi falandı sanırım. Onlardan biri de bu forumdaysa helal olsun ne diyim
  • hacettepe tıptaki BAĞLANTILARIMI kullanarak bilgi alacağım, editlerim.
  • Saolasın hocam
  • Phd ne
  • Doktora
  • beyfendipirlo kullanıcısına yanıt
    Tıpta doktora aynı anda nasıl oluyor hocam
  • Hocam bildiğim kadarıyla hem tıp fakültesinin derslerini alırken hem de doktora yapmak istediğin alanın derslerini alıp 5.sınıfın sonunda tıpa 2 senelik bir ara verip tez çalışması yapılıyor
  • Gerek yok bu kadar hayatsız olmaya bazı zamanların olabildiğince tadını çıkarmalı insan hiçbir şey kaçmıyor bir yere

• hocam izninizle sizce bir şey soracağım: ben bu md/phd olayını araştırdım ama düzgün detay veren bir yazıya rastlamadım ve anlamadığım bir yer var. şimdi md/phd aynı anda yaptığımız zaman fakültenin toplam 8-9 yılda bittiği söyleniyor. 6. yıldan sonra md olup sonra mı phd olunuyor yoksa bu toplam süreçte olunan bir şey mi ? ve md/phd yaptıktan sonra birde uzman olabiliyor muyuz ? (biraz maymun iştahlıyım galiba :D) ayrıca türkiye'de md/phd yapmanın değeri var mı ?

• Terliksi it kullanıcısına yanıt
    uzman olabilirsin tusa girip kazancan iste
  • hocam siz bilgili bir abiye benziyorsunuz o yüzden engin bilginizden yararlanmak adına bir soru daha sorayım: md/phd yaptıktan sonra uzman olunca bu yaptığımız doktora bir işe yarıyor mu ?

• Bence de. Fakültede zaten iflahımız dikiliyor.
  • MD PHD ve amerikadaki olanakları hakkında araştırma yapıyorum. 2 yıl fazladan okumaya değer mi? Sadece maddi açıdan bakan biri olarak. Uğur şahin aziz sancar, ihsan doğramacı gibi en zengin doktorların hepsi bildiğim kadarıyla md phd (Profesör doçent vs tarzı) Abd almanya vs de para maddi odakla beraber çalışacak bir hekim için MD PHD önemli mi önmsiz mi? Üni profesörleri vs Klinikte çalışanlardan az maaş alıyor fakat en zengin doktorlar da hep Profesör ve phd eğitimi almış insanlar, Siz neye bağlayabilirsiniz bunu? bu konuda maddi açıdan MD mi yoksa MD PHD mi???

Maddi odakla md-phd öneriyor musunuz?

Bir de abd de md-phd hekimlerine yıllık 20-30 bin dolar para veriliyormuş, Türkiyede bu yok sanırım ama bir iyi yanı da 2 yıl olması (abdde 4 yıl yanılmıyorsam)

Siz para odaklı düşününce bunu önerir misiniz? Abd iş fırsatı-match ihtimali vs arttırmıyor diye biliyorum (Kayda değer ölçüde) yani para olarak getirisi götürüsünden az sizce nasıl?

• beymen müdavimi kullanıcısına yanıt
    Derin tip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.