Şimdi Ara

hafif ticari suruculeri neden bu kadar agresif?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumu uzun zamandir takip ediyorum.Trafikte doblocular yol vermez sinir yapar sizede denk geliyor mu ?Hani caddyciler biraz anlayislilar partner berlingo tarzi araclarda sıkıntı yapmiyorlar ama bu doblocular ne zaman gorsem sinir yol vermeme o yuzden ben uzak kaciyorum acaba bana özel mi sizde yasiyormusunuz böyle şeyler.Hayirli forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bunu ozelestiri yaparak aciklayacagim.

Turlu turlu araca bindim bu zamana kadar BMWsinden tut Fiestasina Doblosuna kadar.

Konforlu ve modern aracta insan kendini huzurlu hissediyor, korna calinsa aldirmiyor, onune biri atlasa sinirlenmiyor sakin sakin gidiyor.

Rahatsiz araclarda (ozellikle ticari ve dizel) insan cok agresiflesiyor.

Bunun sebebi bence su:

Guzel aracta yol bitsin istemiyorsunuz, sakin ve zevkini alarak kullaniyorsunuz. Mutlu oldugunuz icin de hosgorulu oluyorsunuz.

Rahatsiz aracta yol bir an once bitsin ve ineyim istiyorsunuz ve cok agresif oluyorsunuz.

Yani biri sevdiginiz bir yemegi yemek, biri sadece doymak icin yemek gibi. Bence tamamen bilincaltiyla alakali ve psikolojik :)
    Bu işin az çok içinde biri olarak bir sürü etken var

-Özellikle İstanbul'da mal dağıtırken sürekli park yeri sorunu yaşanması, zaman zaman arabanın çekilmesi, sürekli birileriyle tartışılması ve ceza ödenmesi.
    -Müşterilerin sürekli arayıp "malım nerede?" demesi ve acele etmek zorunda olman
    -Genel olarak stresli bir iş hayatı

İş kendi işinse, yani kendi depon olabilir ve dağıtıma çıkıyor olabilirsin, o zaman daha az streslisindir.
    Ama bir şirket adına plasiyer olarak çalışıyorsan sürekli mobbinge maruz kalırsın.
  • %90 ı şirket aracı, maaşlar düşük patrona kızgınlar. Yakıt bedava onlarda sinirlerini araçtan çıkarıyor. Fiorino kullanıcıları bence dobloculardan beter.
    Diğer şirket aracı olan symbol,clio ve 301 türevleri de ayrı bela.
  • tabakhaneye tabak yetiştiriyorlar
  • Hocam bunu ozelestiri yaparak aciklayacagim.

Turlu turlu araca bindim bu zamana kadar BMWsinden tut Fiestasina Doblosuna kadar.

Konforlu ve modern aracta insan kendini huzurlu hissediyor, korna calinsa aldirmiyor, onune biri atlasa sinirlenmiyor sakin sakin gidiyor.

Bunun sebebi bence su:

Guzel aracta yol bitsin istemiyorsunuz, sakin ve zevkini alarak kullaniyorsunuz. Mutlu oldugunuz icin de hosgorulu oluyorsunuz.

Rahatsiz aracta yol bir an once bitsin ve ineyim istiyorsunuz ve cok agresif oluyorsunuz.

Yani biri sevdiginiz bir yemegi yemek, biri sadece doymak icin yemek gibi. Bence tamamen bilincaltiyla alakali ve psikolojik :)

• gitarist308 G kullanıcısına yanıt

Bunun altına imzamı atarım. Eski aracım ibizaydı. Sol şerit benimdi Arabanın hafif,seri ve ufak olması sebebiylede ordan gireyim burdan çıkayım türlü türlü şaklabanlıklar falan. Şimdiki aracımda geçiyorum en sağ şeride 82 sabitleyip mığıl mığıl gidiyorum ufaktan açıyorumda müziğimi. 5-10 dakka erken cıkıp gidiyorum gideceğim yere.
  • Bu işin az çok içinde biri olarak bir sürü etken var

-Özellikle İstanbul'da mal dağıtırken sürekli park yeri sorunu yaşanması, zaman zaman arabanın çekilmesi, sürekli birileriyle tartışılması ve ceza ödenmesi.
    -Müşterilerin sürekli arayıp "malım nerede?" demesi ve acele etmek zorunda olman
    -Genel olarak stresli bir iş hayatı

İş kendi işinse, yani kendi depon olabilir ve dağıtıma çıkıyor olabilirsin, o zaman daha az streslisindir.
    Ama bir şirket adına plasiyer olarak çalışıyorsan sürekli mobbinge maruz kalırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist308

Hocam bunu ozelestiri yaparak aciklayacagim.

Bunun sebebi bence su:

Konforlu ve modern araç pahalıdır.Hem parçası üzer hem deger kaybı ayrıca büyük ihtimal araç şahsidir.Araç saglam dahi olsa içinde can taşıyor ve başkalarının hayatıda söz konusu bunu bilincinde insanlar.

Hafif ticariler hem parçası hem kendisi daha ucuz çogu şirket aracı ve kullanan kesim belli.Kendi canını hiçe saydıgı umrumda degil başkasının canı malı zarar görünce yazık oluyor.Aynı şekilde arkadan itiş araca sahip olunca apaçilige başlayan apaçi BMV'ciler,Vteckci hondacılar,Scricco gibi bazı modeller apaçilerle mimlenmiş.Mesela Volvo sahiplerine bakın onlar ayrı

Aracın konforu felan hikaye kullanıcı kitlesi önemli olan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunun sebebi bence su:

Güzel bir tespit

• İş aracı olarak fiorino bizde de var. Şahsen araç ucuz bir araç yedek parçaları da öyle. İnsan bir şey olacak diye üzülmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TRioN-

İş aracı olarak fiorino bizde de var. Şahsen araç ucuz bir araç yedek parçaları da öyle. İnsan bir şey olacak diye üzülmüyor.
    Cevap bu başka bir şey aramaya gerek yok. Kiralık olanlar için bir de nasıl olsa şirket kasko yapıyor düşüncesi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Konforlu ve modern araç pahalıdır.Hem parçası üzer hem deger kaybı ayrıca büyük ihtimal araç şahsidir.Araç saglam dahi olsa içinde can taşıyor ve başkalarının hayatıda söz konusu bunu bilincinde insanlar.

Hafif ticariler hem parçası hem kendisi daha ucuz çogu şirket aracı ve kullanan kesim belli.Kendi canını hiçe saydıgı umrumda degil başkasının canı malı zarar görünce yazık oluyor.Aynı şekilde arkadan itiş araca sahip olunca apaçilige başlayan apaçi BMV'ciler,Vteckci hondacılar,Scricco gibi bazı modeller apaçilerle mimlenmiş.Mesela Volvo sahiplerine bakın onlar ayrı

Aracın konforu felan hikaye kullanıcı kitlesi önemli olan.

Alıntıları Göster
    Hocam farkettiyseniz oz elestiri dedim

Kendimden ve cevremden ornek verdim. Ailemde ayni paraya alinmis corolla ve fiesta vardi eskiden. Fiestayi haldir huldur kullanirdik parcalari asagi yukari ayni olmasina ragmen. Araba uzun yolda titrerdi lutfen artik daha fazla basma diye corollaya binince uzun yolda gemi gibi gelirdi sakin sakin giderdik 120yle simdi golf 7 var emekli dede gibi suruyoruz

• Patronlari bunlari tokatliyor her gun bunlardan acisini trafigin anasini belleyerek cikariyor

• quote:

Bunun sebebi bence su:

tespit muazzam.

nemoyu sürerken daha sakin ve rahatım. ne zaman l300'e binsem trafik canavarı gibi oluyorum. çok agresifleştiriyor beni l300 at arabası gibi olduğu için. konfor sıfır bu araçta.

• Hafif ticarilerle başım dertte
    Sollamaya çıkarsın gaza basarlar yol vermezler,
    Şehiriçinde tabakhanrye gşder gibi giderler
    Bıktım bunlardan

• Markası ne olursa olsun,arka kapısı sürgülü ise uzak duruyorum...
  • Filo plaka olmayanlar için yazıyorum.

Çoğu köyden şehre inmiştir. Kökünü koparmıştır. Parasını kazandığı sektörde yırtıcı ve ahlaksız olmayı öğrenmiştir.

Geldiği köyde de biri gelir koyunları , ekinine sokar... Öbürü , aldığı tosunun parasını vermez. Yan köyle mera, su kavgası vardır. Kız kaçırmış, jandarma, hakim tanımıştır.

Bu yüzden kavgacıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

Hafif ticarilerle başım dertte
    Sollamaya çıkarsın gaza basarlar yol vermezler,
    Şehiriçinde tabakhanrye gşder gibi giderler
    Bıktım bunlardan
    hocam 2008 kasa doblocular cok tehlikeli uzak durun derim 2015 ustu doblocular genellikle tehlikeli degiller cunku aile amacli almislar.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Markası ne olursa olsun,arka kapısı sürgülü ise uzak duruyorum...
    hocam yeni connect ve caddyciler zararsizlar ozellikle caddyciler arabalarini cilalarlar severler cunku pahalidir parcasida kiyamazlar ama kango doblodan uzak durun her an patlamaya hazir bombalar

• Parasızlık..

• Telefona bakıp aracıma trafikte dokundurmasınlar kâfidir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.