Şimdi Ara

Haftada 2 Kere Tüm Kasları Çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.5 senedir evde spor yapıyordum kendi imkanlarımca, iyi bir vücuda sahip oldum ancak yeteri kadar dumbellarım olmadığı için kollar geride kaldı. 34 cm.

Salona 1.5 haftadır gidiyorum ve bu programı uyguluyorum;

Pazartesi : Göğüs kol
    salı : sırt arka kol
    çarşamba : omuz bacak
    perşembe - pazartesi aynısı
    cuma salının aynısı
    cumartesi yine bacak omuz

Böylece bir kası haftada 2 kere çalışmış oluyorum.Benim amacım Hacim almak dahada.Kollarımı hacimlendirmek istiyorum, 3 aylık yazıldım, 3 ayda 3 cm yapsam bana yeterli olabilir.

Sizce hacim için uygun mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Haftada 2 Kez Tüm Kasları Çalıştırmak

Fiziksel formunu geliştirmek isteyenler için, haftada 2 kez tüm kas gruplarını çalıştıran bir program etkili bir seçenek olabilir. Bu tür programlar, her bölgeyi haftada 2 kez hedefleyerek kas gelişimini optimize etmeye yardımcı olur.

Haftada İki Kez Aynı Kas Grubunu Çalıştırmanın Faydaları

• Daha Hızlı Kas Gelişimi: Haftada iki kez aynı kas grubunu çalıştırmak, kas liflerine daha fazla mekanik gerginlik uygular ve bu da daha hızlı kas büyümesine neden olabilir.
    • İyileşmiş Güç: Kasların daha sık çalıştırılması, kas liflerinin güçlenmesine yardımcı olur ve genel kuvveti artırır.
    • Azalmış Yaralanma Riski: Bir kas grubunu haftada iki kez çalıştırmak, kasları güçlendirmeye ve yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olur.

Her Kas Grubunu Haftada 2 Kez Çalıştıran Örnek Program

• Pazartesi: Göğüs ve Triseps
    • Salı: Sırt ve Biseps
    • Çarşamba: Dinlenme
    • Perşembe: Bacaklar
    • Cuma: Omuzlar ve Karın
    • Cumartesi ve Pazar: Dinlenme

Önemli Hususlar

• Her egzersizi doğru formda ve tam hareket aralığında gerçekleştirmek çok önemlidir.
    • Egzersizler arasında yeterli dinlenme almak, kasların iyileşmesine ve güçlenmesine izin verir.
    • Yeterli protein ve kalori almak, kas büyümesi ve iyileşmesi için gereklidir.
    • Haftada 2 gün fitness, çoğu insan için yeterlidir ancak bireysel hedeflere ve iyileşme yeteneklerine bağlı olarak daha fazla veya daha az seans gerekebilir.

Sonuç

Haftada 2 kez tüm kasları çalıştıran bir program, fiziksel formu iyileştirmek ve kas geliştirmek isteyenler için faydalı bir seçenektir. Uygun bir program, doğru form ve yeterli dinlenme ile sonuçlarınızı optimize edebilir ve hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • izole hareketler yerine (dumbell curl,barbell curlvs vs) bileşik egzersizler daha hacimlendirir(deadliftvs ) benim görüşüme göre unutma kaslar dinlenerek büyür. haftada 2 kere çalışmak seni over training yapabilir.
  • Bende haftada 2 kez calistiriyorum kas gruplarini,benim program da bu ;

Pazartesi-Perşembe=Göğüs>Omuz>Triceps 

Salı-Cuma=Sırt>Biceps 

Çarşamba-Cumartesi=Bacak>Karın 

Takip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide dinlenme yok birşey bu kaslar nasıl toplayacak kendini eger küre girmiyorsan her bölgeyi haftada 1 eksik bölgeyi haftada 2 calışırım geneldr

• 2 programım var ilki gögüs / sırt / kol ikincisi omuz/arka kol/bacak 1 2 1 2 şeklinde 4 gün gidiyorum ilk hafta zor geldi ama ondan sonra alıştım
  • Sık çalışma imkanın yoksa az çalış full body çalış ama yeterli volumeu sağlayamazsın
  • Desperado. kullanıcısına yanıt
    Omzu pazartesi ve perşembeye atıp, ön ve arka kolun yerini edğiştirirsen çok daha verimli olur bu program.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni başlayanlar bence minimum 6 ay full body çalışmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm_Wind

Yeni başlayanlar bence minimum 6 ay full body çalışmalı

Avantajları nelerdir yağ yakimi açısından mi dediniz

• Vendetta kullanıcısına yanıt
    Hem yağ yakımı açısından hem de kas gelişimi açısından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.