Şimdi Ara

HAKEM HEYETİ PARA İADESİ DEDİ TELESERVİCE FATURA DEDİ, HACİZ İLE PARAMI ALDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
8.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Avea den kontratlı olarak bb9780 almıştım.Temmuz 2011 de.Cihazı 6-7 ay önce teleservise verdim kasmalar donmalar yüzünden, sıvı teması deyip cihazı bana yolladılar.
    Daha sonra hakem heyetine başvurdum.Hakem heyeti beni haklı buldu ve para iadesi kararı çıktı.
    Telefonun faturası kayboldu ama elimde avea nın satış sözleşmesi mevcut.Bu sözleşmeyi hakem heyeti kabul ediyor teleservice kabul etmiyor.İlla da fatura diyor ve parayı vermiyor.
    telefonu aldığım avea bayii ile görüştüm.ben istanbul dayım bayii samsun da... ''abi bakıyoruz, abi daha bulamadık, abi muhasebeciden daha haber gelmedi vs'' şeklinde kibarca her seferinde sallanıyorum.
    Ticaret kanununa göre satıcı firma faturanın bir nüshasını 5 yıl saklamak zorunda imiş.(Araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgi).
    Şimdi bilgi sahibi olan arkadaşlarıma bi kaç sorum olacak?
    *Hakem heyeti kararı ne kadar geçerlidir?
    *Faturanın bir nüshasının satıcı firmadan temin edilebilmesi için yasal bir yol varmıdır? Yani fatura talebi için de hakem heyetine başvursam hak iddia edebilirmiyim? Yoksa kaybetmeseydin kardeşim deme hakkı varmı satıcının?

Yada farklı bi şekilde yardım edebilecek, yol gösterecek var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz Alper -- 22 Ocak 2014; 16:43:24 >

• Toprağım avea mh ile görüş, zamanında Teknosa mh bana e posta ile göndermişti. Merkez kayıtlarında vardır herhalde.
  • Fatura olmadan zor hacım cihazı nasıl aldığın o adamları alakadar etmiyor malesef garanti belgesi yerine geçen faturayı ne yap et bul yoksa senin iş yatar
  • Bildiğim kadarıyla hakem heyetinin kararından sonra eğer ödemeyi alamazsan icra işlemi yapabiliyorsun.
  • Fatura artık garanti belgesi yerine geçmiyor
    son 1 yıldır düzenleme böyle sanırım
  • @DARBE; Abi görüştüm müşteri hizmetleriyle onlarda kayıt yokmuş.Ama genel müdürlüğü aradığımda bayan bana, hakem heyeti kabul ettiyse satış sözleşmesini teleservice kabul etmek zorunda.Hakem heyeti onların üstü dedi.Ancak teleservice kabul etmiyor.
    Şimdi aklımdaki satın aldığım yerden faturayı temin etmek.Bu arada da bayramdan sonra hakem heyetiyle görüşecem.Artık izzeti nefis meselesi oldu:))
    Eğer satın aldığım yere bastırabilmek için bir tutar dal bulursam (yasal olarak) tadından yenmez.
    Bu yaptırımları gösteren maddeleri biryerden temin edebilirsem süper olur ama nasıl bulabilirim...
    En son mahkemeye gidecem zaten...
  • Arkadaslar konuyu icra mahkemesine verdim. 7 gunluk sure doldu fazlasiyla ve teleservice parayi hala vermedi. Yarin haciz islemlerini baslatiyorum. Simdide vermesinde gorelim. Konunun pesini birakmam icin her cirkefligi yaptilar. Insanlar lanet olsun deyip vazgeciyolar bu nedenle. Bakalim sonucu buraya yazacam tekrar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.alper

Arkadaslar konuyu icra mahkemesine verdim. 7 gunluk sure doldu fazlasiyla ve teleservice parayi hala vermedi. Yarin haciz islemlerini baslatiyorum. Simdide vermesinde gorelim. Konunun pesini birakmam icin her cirkefligi yaptilar. Insanlar lanet olsun deyip vazgeciyolar bu nedenle. Bakalim sonucu buraya yazacam tekrar...

Hakem heyeti kararıyla mı icraya verdin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qarakedi

quote:

Arkadaslar konuyu icra mahkemesine verdim. 7 gunluk sure doldu fazlasiyla ve teleservice parayi hala vermedi. Yarin haciz islemlerini baslatiyorum. Simdide vermesinde gorelim. Konunun pesini birakmam icin her cirkefligi yaptilar. Insanlar lanet olsun deyip vazgeciyolar bu nedenle. Bakalim sonucu buraya yazacam tekrar...

Hakem heyeti kararıyla mı icraya verdin ?

Aynen öyle hocam.Şimdide adliyeden geliyorum Teleservice banka hesaplarına haciz işlemi başlattım.Süreç devam ediyor...
  • bu yasal süreç için ne kadar bir masrafın oldu ve bu masrafı kim karşılıyor ?

ben 5 kişilik telesatış firmasında çalışıyordum müşteri faturayı kaybettiyse garanti durumu varsa , müşterinin isteği doğrultusunda ya garanti firmasına ya da kendisine fax çekiyorduk faturayı. avea nın da faturayı size faxlayabilmesi lazım çalıştığım 5 kişilik firmanın milyon katı bir yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.enver

bu yasal süreç için ne kadar bir masrafın oldu ve bu masrafı kim karşılıyor ?

ben 5 kişilik telesatış firmasında çalışıyordum müşteri faturayı kaybettiyse garanti durumu varsa , müşterinin isteği doğrultusunda ya garanti firmasına ya da kendisine fax çekiyorduk faturayı. avea nın da faturayı size faxlayabilmesi lazım çalıştığım 5 kişilik firmanın milyon katı bir yer

Hocam şöyle;
    Hakem heyeti sürecinde para harcamadım.İcra müdürlüğünde işlem başlattığımda 24.50 tl masrafım oldu. Daha sonra 7 günlük süreç 12-13 gün olarak doldu ve para yine gelmedi.İcra müdürlüğündeki memurlar haciz hakkım olduğunu söylediler.Banka hesaplarınada haciz koyabiliriz deyince bende yapıştırdım:)
    Nu konu içinde Garanti bankası genel müdürlüğüne(teleservis hesapları bu bankada olduğu için) gönderilecek yazı için 12 tl pul parasıu verdim.
    Ücret iade talebim dede faiz ve masraflar olarak belirttiğim için bu harcamalar bana geri dönecek...

Süreç biraz uzun ama kaybım yok.Vatandaş kim uğraşacak deyip sallıyo.Teleservice de bunu bildiği için yapabildiği kadar yokuş yapıyor.Ama ben sonuna kadar gidecem.
    Muhtemelen olumlu sonuçlanacak.Süreç sonunda da bir rehber niteliğinde yaptıklarımı harcamalarımı ve sürecim tamamını anlatır bir yazı yazacam ki en azından forumda bu tür sıkıntılarla karşılaşanlara yardımcı olur.
    En azından vatandaş hakkını aramasının gerektiği bilincine ulaşır ki firmalar bizi bu şekilde süründüremez...

• İşte şöyle parasını yedirmeyen hakkını arayan insan lazım bize. Geçmiş olsun dostum. Sevindim senin adına.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süreçte varmı bir gelişme ?

Ayrıca valla süründür o üçkağıtçıları aynı şey benimde başıma gelse aynı şekilde uğraşırım ALLAH onların ve onlar gibi yapan teknik servislerin belasını versin.Birde o kadar beddua alıyorlar ama hepsi hala ayakta deyyuzların...
  • arkadaşım son durumu merak ettim.
    umarım senin hakkında olumlu sonuçlanmıştır.

bize bilgi verirsen memnun oluruz.
  • Arkadaslar pazartesi yada sali gunu gidecem adliyeye. Surec uzun biraz. Bakalim ne cikacak. Bir icra muduruyle gorustum. Hesaplara haciz konur. Daha onceki alacaklilar varsa once onlar tahsil olunur dedi. Yani benden once alacakli varsa ilk onlari beklemem gerekliymis. Yarin haber alacam adliyeden. En son adrese haciz olacak herhalde. Yarin yine bilgilendiririm sizi.

• quote:

@DARBE; Abi görüştüm müşteri hizmetleriyle onlarda kayıt yokmuş.Ama genel müdürlüğü aradığımda bayan bana, hakem heyeti kabul ettiyse satış sözleşmesini teleservice kabul etmek zorunda.Hakem heyeti onların üstü dedi.Ancak teleservice kabul etmiyor.
    Şimdi aklımdaki satın aldığım yerden faturayı temin etmek.Bu arada da bayramdan sonra hakem heyetiyle görüşecem.Artık izzeti nefis meselesi oldu:))
    Eğer satın aldığım yere bastırabilmek için bir tutar dal bulursam (yasal olarak) tadından yenmez.
    Bu yaptırımları gösteren maddeleri biryerden temin edebilirsem süper olur ama nasıl bulabilirim...
    En son mahkemeye gidecem zaten...

Aldigin yere faturayi gondermesi icin noterden ihtarname cektirebilirsin.

• gerçekten çok üzücü ve moral bozucu durum

diğer firmalarda vatan ve teknosada iade ettiğim ürünlerde hep faturasız hallettiler olayı

tek amaçları adamın moralini sıfırlatıp kendilerine hakaret ettirtmek demek ki bundan zevk alan bir yapıları var

yazık
  • ihtar cek tehdit et bak nasil faturayi bulurlar

• bir arkadaşım yeni aldığı samsung s4 telefonunu arızasından dolayı iade etmek istedi. değişim önermişler, istememiş ve parasını iade edin soğudum demiş.
    ft vs. ibaz etmiş ancak halen bekliyor.
    çünkü kanunda bu para iadesinin süresi için bir limit belirtilmemiş.
    ne kadar bejleyeceği belli değil.
    o da her gün usanmadan arayıp taviz ediyor.
  • İcra mahkemesine verdim demişsin ama sanırım mahkemeye vermemişsin.İcra müdürlüğünde sürüyor işlerin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.