< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzzz -- 14 Haziran 2006; 21:40:16 > |
Halıya Civa Döküldüğünde Ne Yapılmalı?
Civa, halıya döküldüğünde derhal müdahale edilmesi gereken tehlikeli bir maddedir. İşte civa dökülmesi durumunda yapmanız gereken adımlar:
- Alanı Terk Edin: Civalı alanı hemen terk edin ve başkalarının da girmesini engelleyin.
- Pencereleri Açın: Odayı havalandırmak için tüm pencereleri açın.
- Çıplak Cilt Temasından Kaçının: Civalı bölgeye çıplak elle dokunmayın veya bölgede çıplak ayakla yürümeyin.
- Tehlikeli Atık Şirketini Arayın: En kısa sürede bir tehlikeli atık temizleme şirketiyle iletişime geçin. Civa temizliği konusunda uzmanlaşmışlardır.
- Eline Civa Döküldüyse: Elinize civa dökülürse, bölgeyi hemen sabun ve suyla yıkayın ve tıbbi yardım alın.
- Civa Yere Dökülürse: Dökülen civa miktarı küçükse, bir damlalık veya iğne kullanarak bir kaba toplamaya çalışın. Topladığınız civa, uygun bir kapta kapatılarak tehlikeli atık firmasına teslim edilmelidir.
- Civa Nasıl Temizlenir: Küçük dökülmeler için, bölgeyi kükürt tozu veya kükürt içeren malzemelerle kaplayın. Kükürt, civa ile reaksiyona girerek kolayca temizlenebilen cıva sülfür oluşturur.
- Civa Nasıl Yok Edilir: Civa yok edilemez, ancak tehlikeli atık tesislerinde uygun şekilde atılabilir.
- Civa Temizliği Nasıl Yapılır: Civa temizliği, tehlikeli atıkların işlenmesi ve imha edilmesinde özel eğitim almış ve yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır.
- Civa Dökülürse Ne Yapmalı: Civa dökülmesi durumunda sakin olun ve derhal yukarıdaki adımları izleyin. Elinize veya cildinize civa bulaşırsa tıbbi yardım alın.