Şimdi Ara

Hangi Devirde Vites Değiştirmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ekonomik Olarak Her Zaman Hangi Devirde Sürülmeli Vites Değiştirmeli
    Dizel Ve Benzinli Olarak Hangi Devirde Ekonomi Sağlarım

• Arac teknik ozelliklerini ogrenip max torka gore , mesela bendeki arac max torku 1500 - 2500 arasi veriyor bende 2000 civarinda vites degistoriyorum ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinlide genelde 3.000 4.000 arası vites değiştiriyorum turbosuz araçlarda.turbolularda dahada düşük devirde değiştirilebilir mazotlularda da aynı devirde değiştiriyorum.pek ekonomik bir insan değilim arabanın hantallığına pek tahammül edemiyorum.ama siz ekonomik olması için kullandığınız arabanın teknik özelliklerinden maksimum torkunu hangi devir aralığında veriyorsa o devir aralığında kullanabilirsiniz.genelde mazotlularda 2 bin devir idealdir bildiğim kadarıyla.
  • Motor bağırdığı zaman
  • Her motorun bir yoğurt yiyişi vardır
  • max 3500 .1-2. viteslerde çok fazla durma 50 de 3 e at az yakarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Motor bağırdığı zaman

+5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Motor bağırdığı zaman

budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

quote:

Motor bağırdığı zaman

budur

Devir Kesiyo Napcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Her motorun bir yoğurt yiyişi vardır

Bizimkiler İçiyo Geçenlerde Kaputa Eğildim Dinledim Pistonlar Sohbet Ediyordu 95 Oktanın Dibine Vurmuş Mezeyide Kurmuşlar Kafalarıda Bi Milyondu
  • amd@türkiye A kullanıcısına yanıt
    Eski araç da öyle idi, geçen muhabbet baya koyu, hemen bitiverdi 95 oktan
    Yeni araç iyi canım, azıcık tiner çekse baya yetiyor, biraz asil pistonları, fazla demlenmiyorlar
  • quote:

Motor bağırdığı zaman

Tüm Dünya'da cevabı budur. Aslında motor bağırmaya değil, hırlamaya başladığı zaman atılır. İlla bir rakam söyleyeceksek, dizel araçlar 2000 devirde, benzinli araçlar 2500-2700 devirde KULLANILIR. Vites atmak için de dizel araçlar 2500-2600 benzinli araçlar ise 3000. Ortalama rakamlar böyle.
  • ben dizelde 3000-3500 arası değiştiriyorum
  • Turbo dizel ve Turbo benzinli araçlarda max 2250-2750 arası vites değiştirmeli. (Turbo motor olması nedeni ile 1750 devirden itibaren max torku vermeye başlıyor.)

Benzinli araçlarda max 1400-1600 cc ye kadar 3000-3500 devir aralığında değiştirmeli.

Benzinli araçlarda max 1600-2000 cc 3500-4000 devir aralığında değiştirilmeli.

Performanslı kullanım yada ekonomik kullanımda devir değiştirme bandları kişiye kalmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.