Şimdi Ara

Hangi far ampulünü almalıyım? Philipsh, Osram...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, 2013 Symbol aracıma H7 kısa far almayı düşünüyorum şuan üstündekiler fazla göstermiyor bu da beni hayli zorluyor. Şuan için Philips X-tremeVision düşünüyorum. Bir de bunun daha beyaz olan Diamond vision var. Sizce hangisini almalıyım? İyi ışık versin istiyorum. Niken Led tavsiye edenlerde oldu ama insanların gözünü almak istemiyorum pek. Osram için de ömrü daha kısa dediler. Hiçbirini kullanmadığım içim kafam çok karıştı. Şimdiden teşekkürler.

• Sarı ışık, beyaz ışıktan daha iyi gösteriyor nesneleri. bu arada osramın kısa ömürlü olduğu falan yok. 2006 model l300'ümüzün farına fabrikada osram bilux h4 konulmuş. 12 senedir patlamadı hiçbiri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

Sarı ışık, beyaz ışıktan daha iyi gösteriyor nesneleri. bu arada osramın kısa ömürlü olduğu falan yok. 2006 model l300'ümüzün farına fabrikada osram bilux h4 konulmuş. 12 senedir patlamadı hiçbiri.
    Xtreme-vision daha popüler kullanılıyor zaten. Ben de onu düşünüyorum.
  • Orjinal dısına çıkcagınız %100-130 gibi daha fazla aydınlatan ampuller far aynasında yararma yapma olasılıgı fazla.. fazla ısınma olursa ampul dibinde erime yapar.

Renault hologen aydınlatmada bir çok markadan daha iyi aydınlatma sunar.

İlla taktırcam derseniz kaliteli led olanını taktırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niken al geç led ampüller tabela duba üzerinde fosfor bulunan her türlü nesneyi belirgin hale getiriyor uzaktaki tabelaya uzunlarımdaki ledi yakarak okuyabiliyorum halojen sarı çok sönük ve yavaş sellektörde düzgün far ayarı yaptırmanızı öneririm bunu takınca sirek takıp kullanınca sağa sola dönük ledler ışığı düzensiz dağıtıyor ve göze alma olayı gerçekleşiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Orjinal dısına çıkcagınız %100-130 gibi daha fazla aydınlatan ampuller far aynasında yararma yapma olasılıgı fazla.. fazla ısınma olursa ampul dibinde erime yapar.

Renault hologen aydınlatmada bir çok markadan daha iyi aydınlatma sunar.

İlla taktırcam derseniz kaliteli led olanını taktırın.
    Kullandınız mı hiç? O kadar araştırma yaptım sizinki gibine denk gelmedim de.
  • Kesinlikle x-treme vision alın. Hem aydınlatma mesafesi diğerlerinden daha fazla hem de ağırlıklı sarı hafif mavi bir ışığı var. Diamond vision ile özellikle yağışlı havalarda görüş mesafesi çok düşüyor. Dediğiniz gibi osram çok uzun ömürlü değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MTEC marka Xenon Nasıldır?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • coopp C kullanıcısına yanıt
    Kararma ve erime söz konusu olabileceginden , taktırıp risk almadım.

Zamanında bende 2009 symbol kullandım, arabaya ufak tefek birseyler yapmak istedim. Bakım zamanı servisteki ustaya söyledim daha fazla aydınlatma sunan ampulle degiştirebilirmiyiz. Sözlediği cevabı yazdım ısıdan dolayı aynada kararma ve dipte erime söz konusu olur dedi.(zamanla)

Zaten far kararması dediğinde ortaya her marka çıkar.

Bir markanın Orjinal xenon farlarda bile bunu yapıyor.

Gerek yok degiştirmeye, risk alıp degiştirmek istersen senin kararın.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Kararma ve erime söz konusu olabileceginden , taktırıp risk almadım.

Zamanında bende 2009 symbol kullandım, arabaya ufak tefek birseyler yapmak istedim. Bakım zamanı servisteki ustaya söyledim daha fazla aydınlatma sunan ampulle degiştirebilirmiyiz. Sözlediği cevabı yazdım ısıdan dolayı aynada kararma ve dipte erime söz konusu olur dedi.(zamanla)

Zaten far kararması dediğinde ortaya her marka çıkar.

Bir markanın Orjinal xenon farlarda bile bunu yapıyor.

Gerek yok degiştirmeye, risk alıp degiştirmek istersen senin kararın.
    Sonuçta kaliteli bir ürün Philips. Mecbur bir tane ampul takıcaz, üzerindekiler göstermiyor cidden. Teşekkürler.
  • Alacagınız ampul 55w oldugu sürece erime falan yapmaz.Dediğiniz olay 100wattlık ampuller için geçerlidir.
  • DiamondVision ve CrystalVision gibi mavi filtreli, ışığı beyaz veren ampullerin aydınlatması çok kötüdür, özellikle ıslak zeminde hiçbirşey göremezsiniz kesinlikle tavsiye etmem, her iki modeli de denemiş birisi olarak yazıyorum.

Halojen farlı aracınıza takabileceğiniz en iyi ampul Osram Nightbreaker Unlimited veya Osram Nightbreaker Laser olabilir, veya bunlara alternatif Philips Xtreme Vision falan da olabilir. Ama beyaz ışık veren ampullerden uzak durun.

Ayrıca, bir arkadaşın belirttiği %130 vs olan ampullerin sararma yapması veya reflektörü karartması ibaresi doğru değil, bu ampullerin hepsi 55-60W civarında zaten, offroad kullanım için olan 80-85-90-100W olan ampuller ancak böyle bir sonuca sebep olabilir, o da aracın reflektörüne göre değişir.

Uzun süre Osram Allseason Super 85W H4 ve Narva beyaz 100W H4 kullandığım halde benim reflektörlerde kararma olmamıştı.

Şu an aracımda Osram Nightbreaker Laser 55W H7 kullanıyorum bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

DiamondVision ve CrystalVision gibi mavi filtreli, ışığı beyaz veren ampullerin aydınlatması çok kötüdür, özellikle ıslak zeminde hiçbirşey göremezsiniz kesinlikle tavsiye etmem, her iki modeli de denemiş birisi olarak yazıyorum.

Halojen farlı aracınıza takabileceğiniz en iyi ampul Osram Nightbreaker Unlimited veya Osram Nightbreaker Laser olabilir, veya bunlara alternatif Philips Xtreme Vision falan da olabilir. Ama beyaz ışık veren ampullerden uzak durun.

Ayrıca, bir arkadaşın belirttiği %130 vs olan ampullerin sararma yapması veya reflektörü karartması ibaresi doğru değil, bu ampullerin hepsi 55-60W civarında zaten, offroad kullanım için olan 80-85-90-100W olan ampuller ancak böyle bir sonuca sebep olabilir, o da aracın reflektörüne göre değişir.

Uzun süre Osram Allseason Super 85W H4 ve Narva beyaz 100W H4 kullandığım halde benim reflektörlerde kararma olmamıştı.

Şu an aracımda Osram Nightbreaker Laser 55W H7 kullanıyorum bu arada.
    Bende aynı şekilde düşünmüştüm. Yorumunuz için teşekkür ederim. Xtreme-vision almaya karar verdim.

• En son halogen ampul kullandığımda bunlardan almıştım. Rengi çok güzel aydınlatması gayet yeterli, ama kış aylarında mavi efektli ampüller yağmurda ve siste sıkıntı yaşatıyor.

• osram night breaker ve philips diamond vision kullandım.

ikisi de nedense kısa sürede bozuldu. dışı mavi kaplama olunca ışık düzeyi gerçekten düşüyor ve ıslak havalarda hiçbirşey göstermiyor(philips diamond vision için söylüyorum) ancak beyaza yakın ışık dışarıdan güzel görünebiliyor ( ancak bi süre sonra güvenlik daha fazla ağır basınca neden taktım bunları diyebiliyorsunuz)

diğer osram gayet iyiydi ancak dediğim durum oldu onda da. özellikle ıslak havada ışığın yerde tutunması bariz fark ediyor. belki de denk geldi bilmiyorum, 1 yıl olmadan oda kesti bir tanesi.

led eğer merceğiniz yok ise kesinlikle takmayın. karşı tarafı kör ediyor hem arkadan hem de önden gelen kişiyi. (led ışığının yayılma şekli farklılığından) . ayrıca yine led ışık dikey olarak yansıdığı için, direk olarak yerde yansıyor özellikle ıslak havalarda. yine aydınlatma performansı oldukça düşüyor.

• Dün gece şehirler arası yol yaptım. 10 tl lik Bosch standart ampuller ile sağanak yağışta rahat bir sürüş oldu. Sarı ışık candır.

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Asıl led ve xenon lar ısınmadan dolayı erime yapıyor, halojende böyle birşey olması çok zor ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

osram night breaker ve philips diamond vision kullandım.

ikisi de nedense kısa sürede bozuldu. dışı mavi kaplama olunca ışık düzeyi gerçekten düşüyor ve ıslak havalarda hiçbirşey göstermiyor(philips diamond vision için söylüyorum) ancak beyaza yakın ışık dışarıdan güzel görünebiliyor ( ancak bi süre sonra güvenlik daha fazla ağır basınca neden taktım bunları diyebiliyorsunuz)

diğer osram gayet iyiydi ancak dediğim durum oldu onda da. özellikle ıslak havada ışığın yerde tutunması bariz fark ediyor. belki de denk geldi bilmiyorum, 1 yıl olmadan oda kesti bir tanesi.

led eğer merceğiniz yok ise kesinlikle takmayın. karşı tarafı kör ediyor hem arkadan hem de önden gelen kişiyi. (led ışığının yayılma şekli farklılığından) . ayrıca yine led ışık dikey olarak yansıdığı için, direk olarak yerde yansıyor özellikle ıslak havalarda. yine aydınlatma performansı oldukça düşüyor.
    Evet ne kadar performans artarsa o kadar ömrü azalıyor aslında. Osram ve philips arasında ışık olarak pek fark yokmuş, ömrü philipsin daha uzunmuş diye duydum o yüzden onu almaya karar verdim. Led de dediğiniz gibi mercek yoksa kimsenin takmaması gerekiyor. Kendini düşünüyorsa karşı tarafı da düşünmek lazım. Yorum için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Dün gece şehirler arası yol yaptım. 10 tl lik Bosch standart ampuller ile sağanak yağışta rahat bir sürüş oldu. Sarı ışık candır.
    Şuan bende de 15 tl lik yedek ampulüm var. Çok çok kötü değil ama yağmurda geçen yanıyor mu yanmıyor mu diye farları açıp kapadım
  • Osram ve Philips'e çıkıyor yollar,maalesef sahteleri de var gerek h gerek d tabanlı ampullerin de.Güvenilir bir satıcıdan faturalı ürün alın,mesela philips için sitesinde,ampul kutusundaki hologramdan,telefonunuza uygulama indirip sorgulayabiliyorsunuz ürünün orijinalliğini.

Daha önce de alışveriş yaptığım Betamax adlı satıcıyı öneririm size,n11'de mağazası vardı, orijinal ürün sattığı için öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Osram ve Philips'e çıkıyor yollar,maalesef sahteleri de var gerek h gerek d tabanlı ampullerin de.Güvenilir bir satıcıdan faturalı ürün alın,mesela philips için sitesinde,ampul kutusundaki hologramdan,telefonunuza uygulama indirip sorgulayabiliyorsunuz ürünün orijinalliğini.

Daha önce de alışveriş yaptığım Betamax adlı satıcıyı öneririm size,n11'de mağazası vardı, orijinal ürün sattığı için öneriyorum.
    Tamamdır inceleyeceğim teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.