İyi akşamlar arkadaşlar.Foruma yeni katıldım.Birkaç hafta önce 2007 corolla D-4D plus line satın aldım.Bu aracı daha doğrusu toyotayı ilk defa kullanacağım nasipse. Corolla da orjinal de Brigdestone var biliyorsunuz.Islak zeminde sorun ve uzun yolda lastik ses yapıyor diyorlar. Araç yeni lastik istiyor.Hangi marka önerirsiniz? Birde orjinal ebat 195/60/15. 195/65/15 taksak herhangi bir sorun olurmu? Birkaç cm. daha yüksek. Bu arada şu anda Michelin Energy i düşünmekteyim. Fikir verirseniz sevinirim.
Öncelikle hayırlı olsun. Lastiğin eni ne kadar dar olursa araç o kadar az yakar ama virajlarada aşırı hızlı giremezsin. Yanak yüksekliğini artırman kasis, çukur ve tümseklerde lastiği korur konfor sağlar bence iyi olur.Ama genç arkadaşlar yanak yüksekliğini azaltıp sportif görünüm sağlarlar genelde o da ayrı bizevk. Bence en doğrusunu yapıorsun arkadaşım. Son olarak michelin'den vazgeç. Fulda sana tavsiyem olsun. Orta sertlik ses yok yıpranma az fiyatı uygun ve en önemlisi yakıt ekonomisi sağlıyor. (Fulda ecocontrol modeli).
bence orijinal ebatını değiştirmeyin. km yanlış gösterecektir. azda olsa tüketim artabilir. michelin energy daha önce kullandım çokda memnundum. sanırım yakıt ekonomisi oda sağlıyor.
lastik ebatını bende değiştirmemenizi tavsiye ederim. fulda daha önce hiç kullanmadım fakat michelin energy şiddetle öneririm. şuanki lastiklerim michelin energy daha önce bridgestone vardı. uzun yolda lastik uğultusunu bastırmak için teybin sesini açardım. uğultuyla birlikte teybin sesi olunca yolculuk sonunda kafam kazan gibi olurdu. başıma bir iş geldi ve zorunlu halden lastiklerimi değiştirmek durumunda kaldım. kısa bir araştırmanın sonunda hiç düşünmeden michelin energy satın aldım 4 adet.
bridgestone'a göre; yol sesi %65 hatta 70'lere varan lastik sesinin azalması. yol tutuşunda artış. frenaj mesafesinde bariz kısalma. virajlara daha rahat girip çıkma vb. durumlarından memnun kaldım.
bana göre tek dezavantajı nazik kullanıma yatkın olmasıdır.bu lastiği takıpta köy yollarında ve çakıllı yollarda pek dolaşılmaması tavsiye ederim.
SAYGILAR...
michelin energy serisi kullanmıştım... yuvarlama direncinin çok düşük olması yakıt tasarrufu sağlıyor ve uzun ömürlü+sessiz lastik..
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar.Epeyce bilgilendim.Belli bir kanaate ulaştım sanırım. Bir soru daha var kafamda: ACL diye bir özel servis açıldı burada.(Niğde).Daha önce duydunuzmu?Toyota servislerinin fiyatta tuzlu olduğundan yakınıyor birçok arkadaş.Acaba butür alternatif servislere gitsek nasıl olur?
Michelin gerçekten çok dayanıksız bir lastik mi çünkü birçok kişi bozuk-çakıllı dağ,köy yollarında patlar,çatlar,yanak yapar,yarılır vs diyor ???
Michelin gerçekten çok dayanıksız bir lastik mi çünkü birçok kişi bozuk-çakıllı dağ,köy yollarında patlar,çatlar,yanak yapar,yarılır vs diyor ???
yumuşaktır biraz...
michelinden memnun olmayan bir ben varım galiba.... kafayı yicem
quote:
Orjinalden alıntı: historiyst_45
Michelin dayanıksız sa lastik kalmadı demektir.Ben her yola giriyorum bişey olmuyor.Ömrü taş gibi ama kendisi yumuşak ve güzel lastik.
Hocam yanağı kesinlikle 65 yapmayın. Hissedilir bir fark oluşturacaktır. Öncelikle yakıt tüketiminiz artar. Km saati yanlış gösterir ve de en önemlisi yol tutuşunuz ve yan rüzgarlara karşı direnciniz azalır. Tek artısı konforu yükseltmesidir ama ben kesinlikle orjinalini değiştirmemenizi öneririm.
corolla ya öndeki 2 adet 195 60 15 88vbrigstonlar yerine aynı ebat michelın 88 h lastik aldım arkalar birgstone kaldı brigstonlar çok sert ve dayanıklıydı 50.000 km de bi tanesi patlamış fak edemedim lastik parçalandı anca farkına vardım ama yanakları halen sağlamdı.istetmeye eş bulamadım üretimden kalkmış ::) ancak şunu syleyeyim bu lmichelınler bikere açıkca daha iyi firenliyor bu bir. ikinci si virajda kaymıyor araba çekiyor topluyor hemen farkettim ben aracı hızlı kullanan biriyim hemen rahatlıkla önecilerden farkı anlaşılıyor.üçüncüsü araca ses gelmiyor öncekine göretırtıklı asfalttaki ses öncekine göre yüzde 70 düştü diyebilirim..Ancakarkadaşlar yumuşak lastik her anlmada biraz dayanıklılıktan ödün verir bence bu lastiklerle sasislere dikkatli girmeliyim ben onu kolayca farkettim nasılmı;ikisinin yanağına parmağımla bastırdığımda farkı hemen anlıyorumm.kaldırım ve kaiste kolayca yırtılacak gibi duruyor.
Michelin enegy saver alın hem sez azalır hem de az yakar , sonra da bize her gün dua edersin.
8 ay gecmis lastikleri almis eskitmistir bile
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme