Merhaba arkadaşlar. Bugün sıkışık trafikte ışıklarda beklerken. 2 taraftan girişi olan bir mağazaya girmek için. Teki ışıkların öbür tarafından teki de ışıkların gerisinden. Gerisinde olan sokak tek yönmüş fakat mağazanın tabelasından dolayı sanki giriş ordanmış gibi sanıp o sokağa girecekken. Arkada kaldırım ve arabalar arasında şerit çizgisinin üstünde gelen motorsikletin aracımın aynasına vurması sonucu bir kaza geçirdik. Hemen araçtan inip arkadaştan özür dileyerek biryerinde birşey mi var diye sorup arkadaşı yolun kenarına alıp oturttuk. Hastaneye gidelim dedik fakat istemedi. 3-4 çiziği vardı arkadaşın. Kafasında kask yoktu. Arabasını motorsikletini geçtim allahtan arkadaş düştüğünde kafasını vurup daha kötü yaralanmadı. Kendim hem motorsiklet hem de araba sürüyorum arkadaşın halinden az çok anlıyorum. Şimdi asıl sıkıntılı kısım burda başlıyor. Arkadaş ayaklanır ayaklanmaz kalkıp motoru incelemeye başladı ve niye sinyal vermiyorsun demeye başladı. Sinyal vermiştim fakat sinyali verip 3-4 saniye sonra dönmek için manevra yaptım. Aracım daha şeritten bile çıkmamıştı o kadar az ilerledim. En sağ şeritte olduğum için ayna kontrolu yapmadım. Yolun taaa en gerisinden beri o arkadaşa dikkat ediyordum halbu ki ama dediğim gibi en sağda olduğumdan dolayı ve o yola girmeye aniden karar verdiğim için ayna kontrolu yapmadan dönmeye kalktım. Neyse arkadaş direk niye sinyal vermiyorsun orası tek yön aramızda mı halledicez tutanak mı tutucaz dedi. Sizin kaskoya zarar gelir tutanak tutarsak bana birşey olmaz tarzında konuştu. Kendisinin şerit çizgisinden gelmesi hiç bir sıkıntı teşkil etmiyormuş gibi muamele yaptı. Arkadaşın motorsikletinin grenajında ufak bir parça kırıldı. Numaraları alıp aramızda hallederiz dedik. Aracımızda bir sorun yok sandık fakat tamponda boya kalkması oluşmuş bunu ordaki aydınlıkta fark edemeyip mağazanın otoparkında fark ettik. Neyse lafı yeterince uzattım. Benim burda merak ettiğim şey burada hangi taraf suçlu? Ters yöne girmeye kalktığım için ben mi yoksa şerit çizgisi üzerinden geldiği için o mu? Burda 3'ün 5'in lafını yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. Fakat 2 taraf da suçlu ise gidip de kendi hasarım varken onunkini karşılamak istemiyorum. Ve arkadaşın tavırı yüzünden bir bakıma da inada bindirdim açıkcası. Motor pahalı veya yeni bir şey de değil. Küçük scooter ve hor kullanılmış birşeydi. Yani bu kadar yaygaraya değicek bir alet değil. Kendim kendi motorsikletimle karşı tarafın hatalı olmasına rağmen geçirdiğim kazada bile tutanağı iptal ettirip herkes kendi masraflarını ödesin demiştim zamanında. Övünmek gibi birşey olmasın fakat benim motorsikletim o araçtan baya bir miktar daha pahalı bir araçtı. Çenem tekrardan açıldı. Tekrardan suçlu hangi taraf sizce?
Motorcuda suçlu, hiç sallamayın.. Yaptırsın herkes kendi hasarını..