Şimdi Ara

Hararet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım aldım alalı hararette ortayı bi iki diş geçip fan açıp harareti ortanın bi çizgi altına indiriyodu. Nerde sorduysam normaldir hararet yapmıyosa sıkıntı yok dediler. Geçen hafta fan açmadı hararet kırmızıya kadar çıktı radyatör su deposundan suyu kaynatıp attı. Hararet müşürü değişti termostat kontrol edildi filan devirdaimde contada hiçbişey yok dedi usta. Eve geldim yine eskisi gibi fan açıp kapatıyodu. Geçen gün yine fan açmadı evin önüne zor attım kendimi. Arabanın sıkıntısı ne olabilir. Yağ çubuğuna su karıştırmıyo. Radyotör deposuna yağ karışmıyo. Radyatör deposunun kapısı açıkken çalıştırdığımda gaz verdiğimde su filan fışkırtmıyo. Egsozdan beyaz duman atma yok. O yüzden conta olduğunu sanmıyorum. Araç çalışırken hortumlar ısınıyo o yüzden termostat olduğunuda sanmıyorum. Arabanın ısıtması soğutmasıda sorunsuz. Radyotör mü tıkalı, devirdaim mi sorunlu bilemedim. Yoksa cidden contadan mı oluyo. Bu arada araba ısındıktan sonra trigerin üstünde kablo gibi biyerden su bırakıyo. Su deposuna gelen hortumdan biraz su kabarcıkları geliyo. Biraz daha devirdaimden şüpheleniyorum. Sanayide kime gitsek hiçbi sıkıntı gözükmüyo diyo. Artık sıktı beni neden olabilir ?

• Devirdaim gibi duruyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termostat nasil kontrol edildi? Kapali kaliyorsa bu tip problemler olabilir

• Isı ve fan müşüründe sorun olabilir. Belkide bunların elektrik tesisatında da sorun vardır. Allah korusun bu sıcaklarda fan açmayınca contayı hemen yakabilirsiniz.
    Aşağıdaki sitede bunların görevlilerini anlatan kısa bi yazı var

http://otodetay.net/yaz%C4%B1lar/m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-nedir-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-ne-i%C5%9Fe-yarar-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-%C3%A7e%C5%9Fitleri-nelerdir-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-ar%C4%B1zalar%C4%B1-ve-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-fiyatlar%C4%B1.html

• burakkk.bp B kullanıcısına yanıt
    Hocam su deposunun kapağını değiştirin, büyük ihtimalle kapak contası görevini yapamıyor ve hava alıyor, bu da devir daim yaptırmıyor, hararete neden oluyor. Tavsiyem depoyu komple değiştirmeniz. Hem temiz olur hem de sorun yaşamazsınız. 20-25 lira falandır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Devirdaim gibi duruyor hocam

Hocam banada oyle gibi geliyo ya. Insallah oyledir contadan korkuyorum o masrafli

• quote:

Orijinalden alıntı: By Efendy

Termostat nasil kontrol edildi? Kapali kaliyorsa bu tip problemler olabilir

Valla termostatin etkiledigi borulara bakti karaduzen. Isiniyo bunlar termostat calismasa isinmaz dedi usta o kadar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence Hararet Göstergesi Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    OPEL HARARET SORUNU
    17 yıl önce açıldı
    Vuruntu Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Isı ve fan müşüründe sorun olabilir. Belkide bunların elektrik tesisatında da sorun vardır. Allah korusun bu sıcaklarda fan açmayınca contayı hemen yakabilirsiniz.
    Aşağıdaki sitede bunların görevlilerini anlatan kısa bi yazı var

http://otodetay.net/yaz%C4%B1lar/m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-nedir-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-ne-i%C5%9Fe-yarar-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-%C3%A7e%C5%9Fitleri-nelerdir-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-ar%C4%B1zalar%C4%B1-ve-m%C3%BC%C5%9F%C3%BCr-fiyatlar%C4%B1.html

Valla isi musuru degisti. Arabam 97 model fiat bravo. Bunlarda fan musuru olmuyomus. Elektronik biseyde olabilir bilemedim valla. Link icin tesekkurler ayrica incelicem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Hocam su deposunun kapağını değiştirin, büyük ihtimalle kapak contası görevini yapamıyor ve hava alıyor, bu da devir daim yaptırmıyor, hararete neden oluyor. Tavsiyem depoyu komple değiştirmeniz. Hem temiz olur hem de sorun yaşamazsınız. 20-25 lira falandır.

Hocam valla depo baya kirliydi komple temizlettim. Kapagida degistirdim ama sonuc ayni ya..

Hocam o zaman depoyu komple değiştirin, ben aynı sorunu yaşadım megane aracımda. Önceleri kapağı değiştirince düzeliyor sonra yine oluyordu. Ben de bir hışımla ustanın önünde depoyu söktüm yeni depo getirdim taktırdım. Neredeyse 1 sene oldu sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Hocam o zaman depoyu komple değiştirin, ben aynı sorunu yaşadım megane aracımda. Önceleri kapağı değiştirince düzeliyor sonra yine oluyordu. Ben de bir hışımla ustanın önünde depoyu söktüm yeni depo getirdim taktırdım. Neredeyse 1 sene oldu sorun yok

Keske oyle basit bise olda benimkide. Sizin sikayetlerinizde mi benzerdi

• Havasını aldınız mı aracınızın? Kimi araçlar havası alınmadığında bu sorunu yaparlar. Renault 21 Megane Fiat Doblo Marea bu araçlardan bazılarıdır

• Megane da hava alma yeri örnek resimdeki gibi termostat gövdesi üzerindedir
    Bu mesaja eklenen görseller:

Hararet sorunu

• Devirdaim hava alıyor çünki sızıntı var

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick8141

Havasını aldınız mı aracınızın? Kimi araçlar havası alınmadığında bu sorunu yaparlar. Renault 21 Megane Fiat Doblo Marea bu araçlardan bazılarıdır

hocam aracım bravo. Mareayla aynı motor cinsi. Havasını almadım daha önce kaç tane ustaya gittim hiçbiride yapmadı öyle bişey. Bende bilmiyorum nasıl alınacağını. Aslında alsam çok iyi olur. Ayrıca araç hararet yaptığı zaman termostatın hararet müşürünün ordan hışır hışır kaynama seslere geliyo hava olabilir mi o ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Devirdaim hava alıyor çünki sızıntı var

Öyle bi sorunsa nasıl halledilir peki hocam?
    Hocam eger hava almak icin ozel bir yer yoksa veya bulamadiysaniz, motor sogukken radyator suyu kapagini acin, araci calistirin. Motor isininca kaloriferi acin bir sure calissin. Bu sekilde de hava alma islemi yapiliyor bazi araclarda

Hocam anlattıklarınızdan yola çıkarak başka bir seçenek kalmıyor. Conta sağlam, tüm sistem faal ama fan devreye girmediği için araç hararet yapıyor. Araçta hava varsa fan devreye girmez. Hava alma yeri yoksa (muhtemelen sabit vida ile kapatılmıştır) lpg beynine giden su hortumunu çıkartın. (Araç soğuk olsun) o hortumdan su şarıl şarıl akana kadar su genleşme kabından su koyun. Havalı gelmediği anda hortumu yerine güzelce takın ve su kabındaki eksiği tamamlayın

• Aracınız lpg mi? Geç calisiyormu ilk startta?

• Fiat Bravo 1.6 mı? HGT mi ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.