Şimdi Ara

Hard diski çıkarılabilir olarak görüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seagate 250 gb 16mb cache ncq harddiski windows çıkarılabilir olarak görüyor.
    disk 4 parça. biosta sata görüyor.

makine : amd 3200+ , 512 ram, 250gb hdd, x1600pro, xp pro...

teşekkürler...

• benimki de öyle görüyor, bir çözüm bulamadım
  • Donanımı güvenle kaldır dedikten sonra gerçektende çıkarabilirsin. yani kablolarını sökebilirsin. tabi işletim sisteminin olduğu disk ise bunu yapma 2. disk ise olur.
  • sistem diskini güvenle kaldırı kabul etmiyor zaten.. o, güvenlen kaldır seçeneğini oradan kaldırmak amaç
  • benimde öyle nasıl yapabilirim bilen var mı?
  • kardeşim sorun yazdık, yardım edeceğinize kafa buluyorsunuz.
    hdd yi niye çıkarim.

şu sorunun çözümünü bilen varsa. biraz ciddi olalım pls...
  • onun bi zararı yok fakat şu yöntem belki işinizi görebilir TAM emin değilim!!!!

Bilgisayarım sağ tıklayın! "Yönet" sekmesi altında yan pencerede Depolama/Disk Yönetimi Sonra tablo şekilde disklerinizi gözükecektir Tabloda "Disk 0" yazan yere gelip sağ tıklayıp "özellikler" i seçiyorsunuz. Hddnin gelişmiş özellikleri karşınıza geliyor yukarki sekmelerden "İlkeler" sekmesi altında çıkarılabilir disk özelliklerinden bahsediyor buradan değiştirmeyi deneyebilirsiniz ben USB hddlerimde kullanıyorum bu seçeneği ama SATAlarda denemedim.

Ayrıca bnde de SATA disk olmasına rağmen çıkarılabilir olarak görmüyor nedense???? Bunda anakartıjn SATA driver yüklenip yüklenmemesi fark ediyor diye düşünüyorum ben SATA driver yüklemedim hiç sadeceXP kurarken tanıttım o kdr

• bu bir sorun değil.ama görmek istemiyorum dersen masaüstü ayarlarından daima gizli seçeneğini işaretle görmezsin
  • Ben her iki şekilde de bir fark göremedim.
    Önce Normal XP kurdum (Anakart CD sinde gelen Sata Driveri yüklemeden) sonra SATA driverlerini yükleyerek XP kurdum. Hiç bir fark yok. O ikon orda duruyor. Ama ben hiç rahatsız olmuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: xpress
    Ayrıca bnde de SATA disk olmasına rağmen çıkarılabilir olarak görmüyor nedense???? Bunda anakartıjn SATA driver yüklenip yüklenmemesi fark ediyor diye düşünüyorum ben SATA driver yüklemedim hiç sadeceXP kurarken tanıttım o kdr
  • benimde disket sürücüde aynı şey oluyo. üzerine tıklayıncada pc kilitleniyor, reset gerekiyor.
    ama benim diket sürüm yokki?

quote:

Orjinalden alıntı: SayGili

bu bir sorun değil.ama görmek istemiyorum dersen masaüstü ayarlarından daima gizli seçeneğini işaretle görmezsin

bide bu iş nasıl yapılıyor anlamadım.
  • hdd inizde hot plug özelliği olduğu için öyle gözükmekte.xp kurulu olan hdd inize tıklasanız bile.kullanımda olduğundan izin vermeyecektir.
  • anakartın %90 epox. ben bunu servisine sordum. sisteminizde sata disk kullandığınız için oluyor dediler.
  • anakartım msi k9n ultra.
    Hirotaro senin söylediğin şey en mantıklısı.
    Bu bir sorun değilse zaten sorun yok.
    Herkese teşekkürler.
  • Arkadaşlar sata ve raid sürücülerini kurduğunuzda windows çıkarılabilir disk olarak görür bu bir sorun değildir. Bios dan raid kontrolcüsünü disable edersen normal hdd olarak görür.
  • bilgi için teşekkürler...
  • Raid destegi olan her anakart sata diskleri bu sekildi gorur.Bir zarari yoktur aslinda profesyonel kullanicliar icindir arkadaslar.dert etmeyin.Dusunun ki bir serveriniz var ve hic kapatmamaniz gerekiyor.acil bir durum oldu hdd lerin birisi uctu ve degistirmeniz gerekiyor.Makinayi kapatmakta isinize gelmiyor.Bu durumda donanimi guvenle kaldir diyerek bu dski sokebilirsiniz.Kendi makinaniz icinde ayni sekilde dusunun.Makinayi kapatmadan sata diski sokup takabilirsiniz.Bir faydadir bu aslinda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FreeBoyKsK

Raid destegi olan her anakart sata diskleri bu sekildi gorur.Bir zarari yoktur aslinda profesyonel kullanicliar icindir arkadaslar.dert etmeyin.Dusunun ki bir serveriniz var ve hic kapatmamaniz gerekiyor.acil bir durum oldu hdd lerin birisi uctu ve degistirmeniz gerekiyor.Makinayi kapatmakta isinize gelmiyor.Bu durumda donanimi guvenle kaldir diyerek bu dski sokebilirsiniz.Kendi makinaniz icinde ayni sekilde dusunun.Makinayi kapatmadan sata diski sokup takabilirsiniz.Bir faydadir bu aslinda.

• bende de oyle görünüyodu 250 gb diskim. biraz araştırma yapınca program ekle kaldır dan nvidia ide sürücülerini
    kaldırıyosunuz sorununuz çözülüyo ondan sonra
  • nVidia çipsetli anakartlarda eğer SATA HDD kullanıyorsanız ve nVidia SATA sürücüsünü yüklemiş iseniz HDD'nin çıkarılabilir disk olarak görünür. Çözümü ise nVidia SATA sürücülerini silmek ve Windows'un kendi sata sürücülerini kurmak. Yani Forceware sürücülerini yüklerken SATA sürücüsü yüklemeyin. Windows kurulumunda kullandığınız sürücü ile devam edin. Eski anakartımda durum böyleydi. nForce 3 vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vvv_com

benimde disket sürücüde aynı şey oluyo. üzerine tıklayıncada pc kilitleniyor, reset gerekiyor.
    ama benim diket sürüm yokki?

quote:

Orjinalden alıntı: SayGili

bu bir sorun değil.ama görmek istemiyorum dersen masaüstü ayarlarından daima gizli seçeneğini işaretle görmezsin

bide bu iş nasıl yapılıyor anlamadım.

Biosdan 1.44 disket sürücü seçeneğini "disable" yapmaya çalış, bende de olmuştu, böyle çözdüm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.