Şimdi Ara

Harddiskten dızt sesi geliyor pc donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 2 gündür ara ara HDD den dızt diye bir ses geliyor ses 3saniyede bir kendini tekrar ediyor bu sırada bilgisayarda birşey yapmak imkansız duruma geliyor bazen mavi ekran hatası alıyorum HDD nin kablolarıyla veya kasanın konumuyla oynadıktan sonra bu ses kesiliyor fakat ara ara yine aynı şey oluyor sebebi ve çözümü nedir aceba ?

• Hocam harddiskden normaldr mekanik oldugu icin ses gelmesi normaldir acaba siz kablolariyla oynarken bozuyor tassizlik yapiyor veya yerinden cikartiyor olabilirsin hatalar ondan olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdık bir ses, bence hdd'n seni terketmek üzere. Bir hdd programının (hdtune vb.) health (smart) bölümünü buraya eklersen çok kısa sürede net bilgi alırsın.
  •  Harddiskten dızt sesi geliyor pc donuyor

Health bölümü bu şekilde.

• İlginç, yaşattıklarına bakılırsa çokta kötü görünmüyor.
    Kayıtlı bozuk sektörün olmamış ama bozuk sektör adayların var (C5). İdeal devrine ulaşamadığına dair uyarı vermiş ama bu girişimlerin sayısı sıfır göründüğüne göre hatalı bir uyarı olmuş (0A).
    Seagate'lerde sıkça karşılaşılan ve pek ciddiye almadığımız hatalar görülüyor. Bunların smart okuma hataları olduğuna inanıyorum (01, 07). B8 hakkında çok detaylı bilgim yok ama hdd cache kaynaklı olduğuna dair birşeyler okudum, çokta ciddiye almadım.
    Peki sen neden bu sıkıntıyı yaşıyorsun. Bence yeni oluşmaya başlayan bozuk sektörlerin bu sıkıntıyı yaratıyor. O sektörlerdeki verilere ulaşmada yaşanan zorluklar zaman kaybına ve kilitlenmeye neden oluyor olabilir. Hdd'deki bütün sektörlere ulaşıldığı zaman hdd'nin gerçek durumu ortaya çıkar. Bunun içinde normal format denenebilir ama ben dedim diye yapma çünkü hem uzun sürecektir hem de format sonrası gerçek tablo health ekranına yansıyınca sorumlunun ben olduğumu düşünüp bana sövme ihtimalin var.
    Diğer arkdaşların görüşlerinede bir bakalım.

• Bende ne olduğunu çözemedim herhangi bir şey açmaya kalkarken yapsa yine iyi bazen dizi veya filmin ortasında arkaplanda hiç bir şey açık değil iken kulaklıktan aşırı yüksek bir dıztttttttttttttttttttttttttttttttttt sesi geliyor ve mavi ekran hatası alıyorum biraz okudum read memory tarzı bir şey yazıyordu o sırada HDD den garip sesler gelmeye başlayında sorunun HDD 'de olduğunu düşünmeye başladım.
    Söylediğiniz programda Scan yaptım sonuç bu:

• Health ekranının güncelini tekrar paylaşır mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 25 Şubat 2014; 20:46:50 >
  •  Harddiskten dızt sesi geliyor pc donuyor

• netrunner kullanıcısına yanıt
    Mekanik harddisklerde bu tür sorunlar muhtemel.Ses önemli değil.
  • Cevaplar için teşekkürler
  • Bende onemsemıyordum bu seslerı , sonuc mu ? Tum cocukluk ve aıle resımlerımın ıcınde oldugu ve hala bır umut calıstırmayı basarırım dıye sakladıgım bozuk bır hdd ... Imkanın varsa onmlı dosyalarını yedekle , sacma sapan programların yesıl noktalarına guvnme yarın cok gc olabılır . ( Fazla mı duygusal oldu msaj :). )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

Bende onemsemıyordum bu seslerı , sonuc mu ? Tum cocukluk ve aıle resımlerımın ıcınde oldugu ve hala bır umut calıstırmayı basarırım dıye sakladıgım bozuk bır hdd ... Imkanın varsa onmlı dosyalarını yedekle , sacma sapan programların yesıl noktalarına guvnme yarın cok gc olabılır . ( Fazla mı duygusal oldu msaj :). )

Pek önemli dosyam yok onlarıda yedeklerim sanırım.1gündür sıkıntı yapmıyor.
  • Ya konuyu hortlatmak gibi olmasın benim hdd den de geliyor DIZT sesi duygularıma tercüman olmuş arkadaş.Ve DIZT sesinden sonra müzik bile çalmıyor bilgisayarda,resim bile açılmıyor o derece bir kasma oluyor. Günde 2-3 kere yapsa neyse gün içerisinde 15-20 defa yapıyor bunu tam birşey yapıyorum bir film izliyorum falan bir anda donuyor ve dakikalar sonra çözülüyor. Bilgisayarım 2008 den kalma birçok parçası değişti tabi ama hdd hiç değişmedi.500gb hdd var 350 GB kadar dolu Yerel disk D si var. C'si ise 95GB boş Win7 x64 kullanıyorum format falan atıyorum ama pek bir fayda etmiyor.Bilgisayar tam olarak çökmeden yada patlamadan yenisini almak gibi bir durumum da yok ^^
  • arkadaşlar hard disk ten cıkırt cıkrt sesler geliyor ve bu seslerle birlikte pc kasılıp kalıyor. başka hard disk taktım normal çalıştı. pc defalarca check disk yaptı kendi kendine fakat sonuç aynı. format attım umutlandım tamam dedim kısa sürede format oldu fakat sonra sonuç yine aynı ve bu defa siyah ekranda sistem yok hatası verdi :( bayağı bir araştırdım zannedersem hard diski açacağım ve oradaki çubuğun yerinde olup olmadığına bakacağım. şayet bana yardımcı olacak tecrübe ile sabit fikirleri olan varsa sevinirim. şimdiden Allah razı olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.